RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 41189|回復: 254
收起左側

猛虎之咆哮(VOLVO OLYMPIAN II-YN3RC18Z4 (S3V 11M)1/10/07更新 吼.................

鐵佬 發表於 2006-10-30 13:18:47 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
'今日放假係屋企再次重新改過1 2 3擔,明天會加車尾動力部分.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

今日終於有時間重造頭擔及造中擔

另外,今次部車唔會有得轉波,即係放棄波箱,一來可以慳位,二來我覺得巴士無必要行咁快,但係唔知對電變有無影響.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

多多指教.

毒魚 發表於 2006-10-30 13:27:48 | 顯示全部樓層
拉釘槍萬歲!!!!!!
HF3648 發表於 2006-10-30 14:09:33 | 顯示全部樓層
第二,三軸距離太遠
 樓主| 鐵佬 發表於 2006-10-30 14:37:29 | 顯示全部樓層
真嗎,多謝指點.我會繼續修改的.
dreamlouis 發表於 2006-10-30 19:45:38 | 顯示全部樓層
拉釘槍.........非常好........
 樓主| 鐵佬 發表於 2006-10-30 19:56:12 | 顯示全部樓層
唔好笑我啦,打拉釘我覺得唔錯,又夠力又夠實,用螺絲有可能會甩番出黎.
中遠 發表於 2006-10-31 03:41:50 | 顯示全部樓層
拉釘來講,小弟反而喜歡,但不是拉車陣,而是用來拉釘部貨車個斗,今樣小弟覺得更像真。。。
中遠 發表於 2006-10-31 03:43:46 | 顯示全部樓層
請問拉釘如果鬆左係咪成粒拆左落來,還是有得修補。。。
dreamlouis 發表於 2006-10-31 21:51:57 | 顯示全部樓層
應該可以用cuter cut佢出黎呀!~????
AltezzaMak 發表於 2006-11-1 22:06:10 | 顯示全部樓層
原帖由 lung 於 2006-10-31 03:48 發表

拉釘拆唔返出黎,...

在拉釘中間個孔, 用鑽咀鑽穿佢, 就可拆出
中遠 發表於 2006-11-1 22:47:35 | 顯示全部樓層
原帖由 AltezzaMak 於 2006-11-1 22:06 發表

在拉釘中間個孔, 用鑽咀鑽穿佢, 就可拆出

多謝你,又學到野。。。
yuen 發表於 2006-11-5 00:25:15 | 顯示全部樓層
你架車軸距個比例似短超豪多d
中遠 發表於 2006-11-5 02:20:59 | 顯示全部樓層
都似樣架啦,爭少少並不是甚麼問題。。。
 樓主| 鐵佬 發表於 2006-12-3 21:42:12 | 顯示全部樓層
今日終於有時間重造頭擔及造中擔

另外,今次部車唔會有得轉波,即係放棄波箱,一來可以慳位,二來我覺得巴士無必要行咁快,但係唔知對電變有無影響.
778 發表於 2006-12-4 18:02:47 | 顯示全部樓層
原帖由 lung 於 2006-10-31 21:48 發表

拉釘拆唔返出黎,...

邊個話拉釘拆唔返出黎架..................
 樓主| 鐵佬 發表於 2006-12-30 21:02:31 | 顯示全部樓層

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

B12 發表於 2006-12-30 21:13:47 | 顯示全部樓層
好正呀個轉向…

想問下個轉向可唔可以做到當部車向前行果陣就同步轉向,向後就相反轉向?
因為olympian個假轉向係咁…如果我無估錯應該係被動式轉向黎…唔知響模型上可唔可以做
到?

謝。
 樓主| 鐵佬 發表於 2006-12-30 21:37:20 | 顯示全部樓層
唔係好明,可唔可以講明dd,我部車而家係同部轉向的.
dalelee 發表於 2006-12-30 22:33:22 | 顯示全部樓層
wa....有野睇LA
努力AR
B12 發表於 2006-12-30 23:27:52 | 顯示全部樓層
原帖由 鐵佬 於 2006-12-30 21:37 發表
唔係好明,可唔可以講明dd,我部車而家係同部轉向的.

當你控制佢向前同步係無錯…只不過多口問句倒後行轉彎果陣可唔可以做反向轉向(即是前軸轉左時中軸轉右,相反亦然)
因為真車都係咁樣 …不過你做到咁已經好犀利啦…加油啦