RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 鐵佬
打印 上一主題 下一主題
收起左側

猛虎之咆哮(VOLVO OLYMPIAN II-YN3RC18Z4 (S3V 11M)1/10/07更新 吼.................

dalelee 發表於 2007-5-3 21:48:55 | 只看該作者
我都係ar
整整下停晒工
想放棄
毒魚 發表於 2007-5-3 21:55:11 | 只看該作者
大陸有個師父用了3年時間做了一隻木做的18世界的帆船

十分精緻

都有人做了一架1:6的T-72出來.......努力啦~~
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-3 21:55:21 | 只看該作者
原帖由 dalelee 於 2007-5-3 21:48 發表
我都係ar
整整下停晒工
想放棄

hahahaha唔好放棄呀,你都做到八成啦,8月的大賽要見到你的作品呀...........................
kaho 發表於 2007-5-3 22:22:13 | 只看該作者
唔..比心機啦,,我部ATE都就覆工喇,,
因為我要轉車身廣告...之前個麵包超人唔係好得
唉,,,早都講過整呢D野緊係會有段時間會冇心機整
我就擺埋左成半年喇,,,,哈哈,,
今個星期尾車身貼一到手就開工
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-4 10:17:14 | 只看該作者
想問下各位,我lee部巴士呢,如能及時趕到8月巴模大賽,而車花用上香煙廣告,唔知可唔可以參加比賽呢,而家政府係禁止有香煙廣告的,對於參賽唔知有無問題?
貓鈴鐺 發表於 2007-5-4 12:44:45 | 只看該作者
原帖由 鐵佬 於 2007/5/4 10:17 AM 發表
想問下各位,我lee部巴士呢,如能及時趕到8月巴模大賽,而車花用上香煙廣告,唔知可唔可以參加比賽呢,而家政府係禁止有香煙廣告的,對於參賽唔知有無問題?

呢個你真係要問下80M啦(應該沒問題)
貓鈴鐺 發表於 2007-5-4 13:07:38 | 只看該作者
原帖由 鐵佬 於 2007/5/4 10:17 AM 發表

呢個你真係要問下80M啦(應該沒問題)
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-4 19:19:55 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

今日成日只係整左小小野,唉..............................好辛苦呀......................
可惜下層車尾窗介大左,煩緊點樣修補,先可封膠邊...............

efinityessn 發表於 2007-5-5 23:44:18 | 只看該作者
可唔可以話我知引擎位個蓋既關節係邊度買到?
alexppo2002 發表於 2007-5-6 00:55:13 | 只看該作者
原帖由 鐵佬 於 2007-5-4 19:19 發表

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

ht ...

當做太平門。唔知可唔可行呢?!
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-6 07:29:38 | 只看該作者
原帖由 alexppo2002 於 2007-5-6 00:55 發表

當做太平門。唔知可唔可行呢?!

唔明,什麼做太平門呢?
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-6 07:32:08 | 只看該作者
原帖由 efinityessn 於 2007-5-5 23:44 發表
可唔可以話我知引擎位個蓋既關節係邊度買到?

係用BENZ-1850L的貨櫃門較做的,一開二的,都幾冒險,衰左就無嫁啦.
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-6 13:45:39 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖
james891031 發表於 2007-5-6 13:49:43 | 只看該作者
你真係玩摩打直出??
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-13 16:30:20 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

睇起上黎有點似3ASV

kaho 發表於 2007-5-13 23:19:33 | 只看該作者
睇上黎個車身好似低左d喎,,如果咁既高度出街玩好易撞車頭
定係未裝好嫁
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-14 06:19:08 | 只看該作者
原帖由 kaho 於 2007-5-13 23:19 發表
睇上黎個車身好似低左d喎,,如果咁既高度出街玩好易撞車頭
定係未裝好嫁

未裝好的,車身真係底左,要換過d硬身避震,希望可以無咁坐咁底.
haahhha出街玩,我諗唔會啦,lee嫁野完工後放一次車後會收起.....................
kaho 發表於 2007-5-14 13:38:12 | 只看該作者
下,,,放一次就唔玩,,
言下之意即係你整黎擺放觀賞多喎

原帖由 鐵佬 於 2007-5-14 06:19 發表

未裝好的,車身真係底左,要換過d硬身避震,希望可以無咁坐咁底.
haahhha出街玩,我諗唔會啦,lee嫁野完工後放一次車後會收起.....................
dalelee 發表於 2007-5-14 16:19:44 | 只看該作者
原帖由 鐵佬 於 2007-5-14 06:19 發表

我估我的也是ar
哈哈哈
我剛剛才復工ja
 樓主| 鐵佬 發表於 2007-5-14 21:05:42 | 只看該作者
無計啦,車身單薄,而且有好多缺點,完工後打算同大家見一見面後就收起啦,跟住有時間至會整第2部.

死人頭dalelee,咁耐都0比電話我呀,比個幾個sms你都唔回...............><"