RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 29965|回復: 364
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請小心飛行

關閉 [複製鏈接]
hkmario 發表於 2014-1-13 12:39:18 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
話說星期六小弟陪家人入南生圍行左轉.
發現有架橙色四軸不停圍繞草地低飛, 多次係其他人頭邊飛過, 非常危險..
該四軸機身橙黑色, 底部有橙紅色圓形LED燈, 好易認.

大家都想玩得開心, 如果想表演請學板上師兄去挑戰1600米...., 咁樣低飛搞出意外大家冇癮之如有少個地方放機就唔好啦

solaris8x86 發表於 2014-1-13 13:29:22 | 只看該作者

本貼內容包含50頁大量對遙控討論沒有用處的知訊 (廢話),除各下真的有時間消磨外,否則會消耗各下很多時間閲讀而無實際收獲。以消娛而然,若真有時間去了解廢話的話,在每個貼下方有一個代號碼,可以以下面數值評分號碼,去極速閲讀。

0 - 包含有0字回貼上文均為無意義水蛇春長文,因內容已完全脫離常理現實,屬典型初/中期程度精神病態舒發,花大量時間閱讀後肯定會後悔對遙控技術亦無供獻
2 - 無意義Cut-and-Paste非經作者閲讀自動回貼 (Web Loader對港孩和維園阿伯型), 屬無內容冼版式電腦每日定時因在貼上掃出特定義詞criteria (最後尾貼不是自己) 而
自動回貼付上預設字句和評分碼, 客端電䐉
通常每小時自行處理一次, 回貼人會被web loader器械人軟件 (bot) 長期自動滋擾,以浪費回貼人自己時間和思考力為目的的一種罰性社交網用軟件功能。因web loader經常週期性地掃貼,所以貼本身的hit count值很高,大部份均為器械人軟件自己在監控瀏覧
3 - 經人認真
閲讀過,有遙控技術考價值,但本貼50頁內只有大約兩丶三個回貼達3
水平

本貼以討論一架衝到過對面海嘅AR Drone 2.0 Router Mod Type at Eye Levelcool唔cool為主線。

補充內容 (2014-5-8 17:31):
Hello

補充內容 (2014-5-11 16:01):
點係呀!!! 多謝囇幫手促進收視做宣傳!! 多得你引人關注,好短時間就取得10,000 hits! Haha…好幫手!
https://www.youtube.com/watch?v=yAt_UJ6_z5Q
 樓主| hkmario 發表於 2014-1-13 13:38:47 | 只看該作者
原來都係師兄既機, 小弟相當佩服師兄1600M飛行, 失敬失敬
其實佢既重量同殺傷力都唔係重點.. 重點係有機會撞到人. 師兄隻機係我家人唔夠一個人身位既距離既EYE LEVEL經過己有相當危險性.
下次或請飛高些少, 應該唔會影響呢個景點.
tkwcrash 發表於 2014-1-13 13:42:34 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-1-13 13:29
不好意思,係我嘅,對於師兄….對星期六的南生圍AR Drone有不同感觀,小弟一直接受意見。
但1600米….emmm ...
其實大家小心D玩會好D,不希望有事情發生後政府又禁呢樣禁嗰樣
solaris8x86 發表於 2014-1-13 13:43:23 | 只看該作者

tkwcrash 發表於 2014-1-13 13:45:31 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-1-13 13:43
我不是在賣廣告,請看一下以下片段,就會明白Parrot AR Drone是現時全球唯在設計上支援與人類直接互動嘅4軸 ...

人地廣告當然要美化佢既商品
 樓主| hkmario 發表於 2014-1-13 13:52:09 | 只看該作者
WOW~WOW~ 師兄們冷靜, 唔值得變成好似 "都市飛行" 咁樣成口水大戰
同意樓上, 果個係廣告點拍都得, 睇下香港樓盤廣告.....
另一方面, 小弟係想提出人多地方低飛會出現既危險性, 只要師兄接受意見及修改飛行路線, 其實已經唔係大問題.
當然意見接受, 態度照舊就另計...
solaris8x86 發表於 2014-1-13 13:56:50 | 只看該作者
hkmario自插

solaris8x86 發表於 2014-1-13 14:01:08 | 只看該作者
tkwcrash 發表於 2014-1-13 13:45
人地廣告當然要美化佢既商品

... 今回....係真嘅.....
solaris8x86 發表於 2014-1-13 14:09:16 | 只看該作者

roystonma 發表於 2014-1-13 22:17:18 | 只看該作者
何謂意外? 對于這類自視過高, 目空一切, 明知存在"危險性"卻視而不見, 只顧在觀眾面前愛出風頭的人不願置評!
solaris8x86 發表於 2014-1-13 22:39:04 | 只看該作者

Skyline 發表於 2014-1-13 22:41:25 | 只看該作者
Being careful can drive ships for 10,000 years  
solaris8x86 發表於 2014-1-13 22:42:34 | 只看該作者
Skyline自插

ships can be driven for 50 years only.
Skyline 發表於 2014-1-13 22:46:35 | 只看該作者

Then needs 200 ships ...   

Anyway always play safe brother, shxt does happen sometimes
solaris8x86 發表於 2014-1-13 22:52:48 | 只看該作者
roystonma 發表於 2014-1-13 22:55:58 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-1-13 22:39
哦哦 早兩年前黎同我講咪好囉,都飛咗1丶2千個flights...太陽都落山至咁講...都唔知點招呼你....
...

九唔搭八! 走埋黎搭爹! 又唔係復你! 又唔識你! 我都唔知點招呼你好? 等過多兩年大家熟D先黎同我講好冇?
solaris8x86 發表於 2014-1-13 22:57:39 | 只看該作者

傳聞中既人畜無害機,係咪佢哎 ?

kevin-ysl 發表於 2014-1-13 23:19:09 | 只看該作者
我又咁睇....
好多人故意行近飛友放機位置!!
為左表達呢個係公眾地方...
唔係你地d飛機友玩晒~~~
我地作為飛友...好難去求同!!
有時我會走埋去同佢講...呢個位置會有危險...
咁我就會中正佢下懷!!比佢狗串十多分鐘!!
其時除左等佢發表完民主大義後...佢享用完民主成果!!
已經冇野可做~~~
等安全先再飛囉!!
以前我都係平日先去飛~~~
manju 發表於 2014-1-13 23:33:09 | 只看該作者
老老實實,與眾同樂真係吾敢講,

大部份人想睇炒機多啲。