RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12122|回復: 162
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

sai730 發表於 2008-10-11 13:32:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位貨車.拖頭師兄們...我睇到呢兩日有幾個大型活動喎...一個九龍...一個港島...我諗我呢個新札搞手要做好D喇....
想問下...如果將來小弟有機會同各方搞手合作搞返個港九新界重量級超大型活動...藉此宣揚RC貨車.拖頭是一樣極具創作性.藝術和影響力之活動..且並不是小朋友玩玩具玩泥沙咁簡單...因為小弟覺得我們玩車仔成日都比人投訴..比人趕...當白痴咁睇...完全不受專重...所以係時候為自已.為大家做返D野喇...可能我想法係有D單純..有D白痴...能成功既機會亦少過30%...但我想知...如果我第一個企出黎會有幾多人支持呢...

chan951130 發表於 2008-10-11 13:41:36 | 只看該作者
我支持,但係好難大家同一日有時間,因好多人要返工返校, ,重有可以多過50人....等問題
馬輝 發表於 2008-10-11 13:55:03 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 13:32 發表
各位貨車.拖頭師兄們...我睇到呢兩日有幾個大型活動喎...一個九龍...一個港島...我諗我呢個新札搞手要做好D喇....
想問下...如果將來小弟有機會同各方搞手合作搞返個港九新界重量級超大型活動...藉此宣揚RC貨車.拖頭 ...

另一個角度睇,你覺得人地點睇放車 = 你自己點睇放車

馬輝參加放車以來見到的無數路人都係讚多過彈,會趕的都係執行自己職務的保安吧了,其實大家見得少都好buy呢d野,同埋RC貨車件頭不小,出街一定招來很多目光,當然我們玩的時候要盡責一點吧
heipk520 發表於 2008-10-11 14:04:01 | 只看該作者

我都支持你

我地要比人知道我地唔係傻仔
smallsheep 該用戶已被刪除
smallsheep 發表於 2008-10-11 14:24:24 | 只看該作者
非常支持 !!! 但係多數人都要返工,返學 ,又要攞埋部車,同埋所在地區關係, 真係都幾難就時間喎 >.< !!
有人行過見到你玩,就會話,嘩!咁大架車既~好靚喎!!同真車一樣喎~有聲,又可自己甩架喎!!好正,好好玩喎!!
又D人都以為小朋友玩意,想買黎玩~!!
請問幾錢架呀??唔大改普普通通玩得既話車連櫃五、六千蚊左右啦 ~!! 聽完之後.....啞晒!!嘩~幾千蚊一架~~ @.@""
lfms 發表於 2008-10-11 14:59:24 | 只看該作者
百分百支持
冰‧心龍 發表於 2008-10-11 15:07:26 | 只看該作者
搞大佢!!
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 15:13:22 | 只看該作者
原帖由 chan951130 於 2008-10-11 13:41 發表
我支持,但係好難大家同一日有時間,因好多人要返工返校, ,重有可以多過50人....等問題

所以我現在就要開始查下各位車友既心態...睇下有冇人有心有熱誠去幫手為呢一類RC去創造歷史...
我成日都聽到D人話自已幾鐘意玩車...又話乜又話物...人地話一話佢部車有乜唔好...就想殺人全家咁...現在就有呢個機會比你地自已証明你自已有幾愛玩車了....
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 15:43:31 | 只看該作者
原帖由 馬輝 於 2008-10-11 13:55 發表

馬輝參加放車以來見到的無數路人都係讚多過彈,會趕的都係執行自己職務的保安吧了,其實大家見得少都好buy呢d野,同埋RC貨車件頭不小,出街一定招來很多目光,當然 ...

馬輝師兄....有陣時就係因為有十零架車...有百幾個路人圍過黎...令到你所講既安份變成混亂...人地就會覺得你搞事...唔知你試過未...但我試過...學你咁講...我只係想同朋友出去放車..輕鬆下...大家討論RC姐...點解我地既正常活動因為人們欣賞...好其..而比人覺得我地玩的無奈玩意倒亂呢...呢個我唔認同...因為我覺得我地用幾千蚊買架車返黎再用自已個人風格改裝既車係(專業)的...所以我要推返人們對我地既睇法....希望你明白我啦
yin1992 發表於 2008-10-11 15:52:57 | 只看該作者

馬輝參加放車以來見到的無數路人都係讚多過彈,會趕的都係執行自己職務的保安吧了,其實大家見得少都好buy呢d野,同埋RC貨車件頭不小,出街一定招來很多目光,當然 ...

我覺輆馬輝講得岩d囉 我玩左咁多次車都冇俾人話過 多數都係問幾錢/行油定電/邊到有得買/幾錢左右
趕車多數都係d有公務係身既人 呢d係我同馬輝係出面放車放得多得出黎既答案
但係想令人覺得架車唔係玩具都係改得像真D港式D好囉

eleung838 發表於 2008-10-11 15:53:05 | 只看該作者
支持
馬輝 發表於 2008-10-11 16:19:05 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 15:43 發表

馬輝師兄....有陣時就係因為有十零架車...有百幾個路人圍過黎...令到你所講既安份變成混亂...人地就會覺得你搞事...唔知你試過未...但我試過...學你咁講...我只係想同朋友出去放車..輕鬆下...大家討論RC姐...點解我 ...

馬輝都試過參加超過20部車的活動,其實安份定混亂,都好睇你點同d路人互動囉,玩車最怕係d冇性的小朋友吧了(尤其是識追車個d),搞破壞的真的好少...
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 16:27:05 | 只看該作者
原帖由 yin1992 於 2008-10-11 15:52 發表

我覺輆馬輝講得岩d囉 我玩左咁多次車都冇俾人話過 多數都係問幾錢/行油定電/邊到有得買/幾錢左右
趕車多數都係d有公務係身既人 呢d係我同馬輝係出面放車放得多得出黎既答案
但係想令人覺得架車唔係玩具都係改得 ...

你地唔支持我就冇辦法啦...我為有找其他支持者幫手啦....其實我仲有第二個想法的...就係想將港九新界既貨車師兄集合埋一齊見下面....因為港島師兄唔識新界師兄等等...利用呢次機會我們可以認識...做個朋友...交流...咁樣我地先會進步...好似1/10咁..如果你自已一個係屋企玩你唔同其他人玩..唔玩比賽...你可以有幾勁呢...1/14就係少左呢D活動...所以唔會有人重視...更唔會進步....你唔睇過人地.唔欣賞人地..你部車可以升級嗎...我諗你仲係玩緊原裝車炸...你都要睇人地..抄人地先可以變到現在的樣子...如果唔係有工房...你可以有進步既空間嗎...所以我先想做一樣冇乜人認同既事去改變你地既想法..你地既分化...令貨車RC進步...自成一國的井底之蛙可以唔洗支持...但我會繼續努力去做呢件事...就算唔成功我都唔會後悔...因為我有試過做過...多謝
 樓主| sai730 發表於 2008-10-11 16:29:26 | 只看該作者
原帖由 馬輝 於 2008-10-11 16:19 發表

馬輝都試過參加超過20部車的活動,其實安份定混亂,都好睇你點同d路人互動囉,玩車最怕係d冇性的小朋友吧了(尤其是識追車個d),搞破壞的真的好少...

得罪講句...其實你係比意見定係倒米呢...我好想知...你會唔會參加呢??
MRX-2 發表於 2008-10-11 16:29:54 | 只看該作者

玩車唔係玩俾人睇,呢點係好重要。
馬輝 發表於 2008-10-11 16:33:36 | 只看該作者
原帖由 yin1992 於 2008-10-11 15:52 發表

但係想令人覺得架車唔係玩具都係改得 ...

老實講新燈的說服力係相當之高,馬輝的非正式統計係十個路人有八個以為架車係行油的
馬輝 發表於 2008-10-11 16:34:36 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-11 16:29 發表

its just to have the pride in yourself and sharing it with others

樓主| sai730 發表於 2008-10-11 16:36:39 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-11 16:29 發表

師兄..你話玩車唔係為比人睇既意思..係玩車係令自已開心為興趣為成功感為識更多同道中人的朋友嗎...
馬輝 發表於 2008-10-11 16:38:19 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 16:29 發表

得罪講句...其實你係比意見定係倒米呢...我好想知...你會唔會參加呢??

你對馬輝的comment有不同見解,馬輝接受

只要你肯搞,時間就到的話馬輝都會到的

jonny 發表於 2008-10-11 16:51:37 | 只看該作者
原帖由 馬輝 於 2008-10-11 16:38 發表

你對馬輝的comment有不同見解,馬輝接受

只要你肯搞,時間就到的話馬輝都會到的

冇錯~只要有人肯搞~自己時間岩一定到~~
其實果d有公務ge人都好好~我都試過好多次~~只要有禮貌d~佢地都冇咩野~仲叫我唔好整到人就得或者有人黎玩呢個場先走~

p.s我架車新燈扮油行最正~