RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sai730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

james891031 發表於 2008-10-12 22:57:36 | 只看該作者

回復 104# 的帖子

或者你有少少誤會
我唔係罵佢,呢度玩車既車友好多都好友善的
大家只是交流一下姐
Q-pet 發表於 2008-10-13 00:39:50 | 只看該作者
樓主不如真係自己搞一個活動啦
到時時間得既話我一定支持你..
你試下搞下先啦
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 03:45:10 | 只看該作者
原帖由 MRX-2 於 2008-10-12 14:06 發表

其實只要不是係各區舉辦活動已經達到所謂推廣既效應,想多人識唔係集合得多人就有用,當你今次成功攪得成,有50個人去,咁樣就代表好多認識左RC貨車?

呢D推廣唔係話攪一兩次就成事,要成事既話就要係港九不同地 ...

RAY今次講得好岩(認真)
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 03:48:10 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-12 17:01 發表

師兄!人地唔講就唔好追住人講啦!

佢想大家多D人玩...你地就係度睇死人!

人地想多D人玩!你唔黎未算囉!!講咁多野做咩?!你講D野有道理又點??玩車姐!下話??

唔駛講咁多道理呀!

佢又冇做錯 ...

人地都係問句野姐?你使咩咁火?
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 04:32:55 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-11 13:32 發表
各位貨車.拖頭師兄們...我睇到呢兩日有幾個大型活動喎...一個九龍...一個港島...我諗我呢個新札搞手要做好D喇....
想問下...如果將來小弟有機會同各方搞手合作搞返個港九新界重量級超大型活動...藉此宣揚RC貨車.拖頭 ...

岩岩先睇到呢個POST~~等我都加D意見吧

1.點先叫超大型活動? 要有幾多人? 咩形式?   睇返先前D POST 樓主有DD唔明確~~佢無話要"50人"~~"50人"只係冰心龍兄所講....
但諗下人數既問題先:2X-3X人既行街活動~~~間唔中都有~另外 4X人玩正式1:14場景既~係香港~就真係我地大埔人首創~~要搞好多野~$都要蝕~HAHA
樓主要搞清何謂"重量級超大型活動"~~~要係人數多?(即係幾多人?50人?) OR 玩D咩野形式呢?等等黎定義"重量級超大型活動"?

2."玩車仔成日都比人投訴..比人趕...當白痴咁睇...完全不受專重"
如果係因為呢一點~~所以要宣揚rc貨車既......我就有一d唔認同~~~~以我地大埔人場景活動為例~~~我地搞~只不就係因為想玩only~~haha
講真~~如果人地覺得我地玩車白痴~~~就算你點搞~點宣揚~~d人都一樣當我地係白痴~~~呢d係人地既想法~改不了的~亦都唔使理~~~

宣揚rc貨車既本意~~本身就係好簡單~~只係想俾多d人知道呢樣野~多d人玩罷了~~~

何況我真心覺得~~~1:比人當白痴? no ~~~ 十個見你玩~~9個話架車正~~劈住單車玩??..就十個見你玩~20個人都追住你添~~哈
                2:比人投訴..比人趕 ? no~~好少~~我個人更間唔中會主動撩下d管理員搞下事~對我黎講~係玩車環節之一~
                 舉例:先走入公園~開大個啦巴~~~引d admin埋黎...之後......就係下面一些對話

admin:wei~呢度唔玩得rc車架wo~!!
中山利達:下~咩rc車呀?
admin:你玩住果架羅~~~熄車啦!!
中山利達:下~咩叫rc車呀?
admin:你拎住支控wo~~唔好玩野啦!!
中山利達:sorry ar~~下次唔會架啦.....等陣先....

之後我再拎條繩仔~係咁易綁住個牛欄~~~.......再單手控住架車行~一手就用繩"拉車仔" >3<!!!

中山利達:我而家拉車走啦~~
admin:wei~~你玩野呀?
中山利達:拉玩具車都唔得~你有病呀?
admin:停車啦你!!
中山利達:報警啦你!!
admin#%$!@#%#$%@#$%
中山利達:我去拉多陣車先~~bb^3^))))

啦~~~樓主~~~咁先係玩車之道呀~~~~咩投訴~當我白痴??~~我屁^3^))))
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 05:01:07 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 02:56 發表

其實唔多唔少都係有呢個意思..
各位師兄..對唔住了...左住大家既時間..我都係想大家可以同時一齊見下面分享下心得...
點知變到現在咁既樣子...我想錯了...一切就咁完結吧...估唔到我一番好意就咁就畫上句號...
...

咁你唔可以話人無熱情搞既~~~

場地~場景~比實 ?呢d我地一早搞過晒啦~~~有咩凸別?HAHA~係羅~~你講的~~我地早已做過.........SO?什麼搞不成?唔明~~我地大埔人早搞成了~

最令我摸不著頭腦的是.......為什麼要"揚威海外"呢???..
 樓主| sai730 發表於 2008-10-13 05:34:23 | 只看該作者
原帖由 GUITAR_VIP 於 2008-10-13 04:32 發表

岩岩先睇到呢個POST~~等我都加D意見吧

1.點先叫超大型活動? 要有幾多人? 咩形式?   睇返先前D POST 樓主有DD唔明確~~佢無話要"50人"~~"50人"只係冰心龍兄所講....
但諗下人數既問題先:2X-3X人既行街活動~ ...

你o岩..你岩晒...都話左我認死狗啦...你仲要囉野黎講..你覺得你好公道咩...我覺得好難聽囉...你講D意見同之前果D有咩分別呢???你鐘意玩看更咪即係唔專重人...分分鐘就係因為有你呢D人先令到玩貨車既人比人睇唔起...你地話玩車係自已事..最緊要開心(只要唔影響人就得)自打咀巴...你仲講得大大聲咁...反醒下啦...我咁講可能你會唔鐘意...亦都可能被天下圍攻...但每個人都有不同想法...我既想法已經被你地認為不是...各得我死牛一面頸...但係呢道我睇得好清楚...你地呢D高手已經覺得自已有輩份...自已有一班人開心就得...對其他初手的意見唔會有太大支持...你有冇睇到有其他車友係想有呢D活動出現呢...知唔知點解呢D活動十年都冇一次呢...就係因為冇人帶頭...帶頭既作用就係要令大家團結D...我玩車唔耐...但我睇到你地有好多分化...但大家都唔會原諒大家...所以分左好多門派...我話想搞呢D活動就係想大家團結D...團結就是力量...咁先有進步...唔係好似現在咁...十幾個人同我講呢樣好難..果樣我諗多左...如果你地將呢D氣力用落去搞活動.去推廣..大家分工合作...我地一定會比現在更開心更用心去玩呢樣RC...我講野可能串左D..但我只係發表下意見...如果我有所得罪...你肯原諒我就原諒我啦...如果你嬲我...我都唔知點好...想同多D人做個朋友姐...唉....

冰‧心龍 發表於 2008-10-13 05:58:36 | 只看該作者
原帖由 GUITAR_VIP 於 2008-10-13 03:48 發表

人地都係問句野姐?你使咩咁火?

重講黎做咩!!我地有地我玩就算啦!!冇必要在回覆此文

望板主刪除此PO...
lsl86712 發表於 2008-10-13 11:00:29 | 只看該作者

回復 125# 的帖子

d對話,的確你拉住架車佢吹你唔脹
james891031 發表於 2008-10-13 12:29:58 | 只看該作者

回復 128# 的帖子

呢區冇版主既
就算有,佢地都會話唔駛你教佢做野
冰‧心龍 發表於 2008-10-13 12:48:20 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2008-10-13 12:29 發表
呢區冇版主既

我話望板主!唔係叫板主!!!咁樣唔會比人話呀
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 13:47:07 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-13 05:34 發表

你o岩..你岩晒...都話左我認死狗啦...你仲要囉野黎講..你覺得你好公道咩...我覺得好難聽囉...你講D意見同之前果D有咩分別呢???你鐘意玩看更咪即係唔專重人...分分鐘就係因為有你呢D人先令到玩貨車既人比人睇唔起.. ...

唉~~我真係唔明~~~我只係分析下~~~件事係點!!!!俾d意見同經驗你聽下!!!唔係話你!!!!我有邊句係話你唔岩先???

你想搞活動~~~何來唔岩之有?你唔好一味覺得人地係話你先得架

啦~~你有一步都做得好架~~~你識問下馮馮YMC租場既野~~HAHA~~~~(馮馮YMC我成日係粉嶺見到佢架~~~佢同我一樣~~十分肥美^3^)

GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 13:47:40 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2008-10-13 12:29 發表
呢區冇版主既

笑左
聶風 發表於 2008-10-13 13:56:54 | 只看該作者
樓主想搞大 function 做調查問意見出發點係好
但人地比意見你,你要肯去聽先得架,一唔啱聽就人唔支持你倒你米,講真,你想聽什麼呢?
你不如簡單直接地開個投票,得兩個選擇 a.「支持」b.「不支持」
lsl86712 發表於 2008-10-13 14:07:35 | 只看該作者
原帖由 GUITAR_VIP 於 2008-10-13 13:47 發表

笑左

扯左
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 14:29:31 | 只看該作者
你地呢D高手已經覺得自已有輩份...自已有一班人開心就得...對其他初手的意見唔會有太大支持...你有冇睇到有其他車友係想有呢D活動出現呢... 知唔知點解呢D活動十年都冇一次呢...就係因為冇人帶頭...帶頭既作用就係要令大家團結D...我玩車唔耐...但我睇到你地有好多分化...但大家都唔會原諒大家...所以分左好多門派...我話想搞呢D活動就係想大家團結D...團結就是力量...咁先有進步...唔係好似現在咁...十幾個人同我講呢樣好難..果樣我諗多左...如果你地將呢D氣力用落去搞活動.去推廣..大家分工合作...我地一定會比現在更開心更用心去玩呢樣RC...我講野可能串左D..但我只係發表下意見...如果我有所得罪...你肯原諒我就原諒我啦...如果你嬲我...我都唔知點好...想同多D人做個朋友姐...唉....

以上呢忽呢段野~~~係呀~~~呢鑊就真係你唔岩啦~~~

1.話十年無人搞"呢D活動"  <---咁咩叫"呢D活動"呀?100人玩呀???!!!!又講得唔詳細~~連人數自己都未知

2.你有冇睇到有其他車友係想有呢D活動出現呢  <---  連係咩活動都未知~~~點知有無人想玩

3.分化  <----我唔覺有咩分化WO ~~~我而家心諗~~~你係咪想搞分化?而我為例~我同屯門kaho~dennis~ 九龍Q PET~coolboy個堆~~ 青衣佳佳~
            沙田daily友~~~都好好好好好岩玩wo!!!~~~~我而家重好想搵沙田ar陳玩^3^))))佢地成班整晒雪榚筒玩~~都不知幾正~~~我見到都覺得
            好得意>3<!!!!

ADMIN都話我唔到~~咁有咩問題?^3^))講真~中山利達~同天津利達係大埔都十分惹人喜愛^3^))由其係利達巴屎仔~唔係好靚~~但就成日被人叫停影相~~包括有d管理員~~呵呵~~~~~我地住大埔~~係大埔玩車~~~玩到幾乎人人都識~~~大埔居民絕大部份都知~"吉之島玩貨車個班"~~~就連有D高登人都知~個個都對我地好NICE~~無惡意~~無分化~又有定期活動~~~~呢D唔一定好大型既所謂""宣揚""~~都十分有效~~

又話團結~~合作~~~比d場景意見,心得~你唔岩聽~~~又唔例d point出黎問~~一味係度係咁話返人~~~仲話有人"分化".....你不如問下自己先

你係想搞咩活動呢? (人數?地點?模式?)
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 14:33:37 | 只看該作者
原帖由 聶風 於 2008-10-13 13:56 發表
樓主想搞大 function 做調查問意見出發點係好
但人地比意見你,你要肯去聽先得架,一唔啱聽就人唔支持你倒你米,講真,你想聽什麼呢?
你不如簡單直接地開個投票,得兩個選擇 a.「支持」b.「不支持」

我而家係度順便同BBQ你 SAY SORRY~~~上次約車POST~~回文時~~我整緊車~~整到發火~~~~我又拎左BBQ出氣

BBQ對唔住呀~~~~

下次請你飲野羅~~唔好嬲我啦^3^"".....
GUITAR_VIP 發表於 2008-10-13 14:35:47 | 只看該作者
原帖由 lsl86712 於 2008-10-13 14:07 發表

扯左

為.....為什麼會這樣呢..... :$
Q-pet 發表於 2008-10-13 14:46:22 | 只看該作者
未係囉頂..利達條友可能咩咩上腦=-=算吧啦...
去旺角汁一鍋啦-0-唔好誤會我指去KWS汁一鍋
Jason0321 發表於 2008-10-13 14:46:57 | 只看該作者
原帖由 C仔 於 2008-10-13 14:41 發表

因為你個簽名圖囉,而家我都址到行晒

咁都扯,我點send d 好野比你丫