RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: sai730
打印 上一主題 下一主題
收起左側

(唔搞喇唔搞喇)新札搞手一想法...想聽聽意見

冰‧心龍 發表於 2008-10-12 17:03:48 | 只看該作者
阿龍!估唔到你個po既反應係咁!真係睇到都嬲...
james891031 發表於 2008-10-12 17:09:28 | 只看該作者

回復 100# 的帖子

冇人睇死佢
只係佢講多過做
想玩車就開POST約人出黎玩
講甚麼50人出黎玩,又未見佢有行動

樓主如果話用呢個POST約人玩車
咁就錯晒,呢個版面唔係俾人開POST約玩車的
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 17:44:40 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2008-10-12 17:09 發表
冇人睇死佢
只係佢講多過做

50人???好似唔係我講嫁喎...你訓醒未呀...不如我叫你起身丫...我都唔出聲辨死狗啦...你仲追住我小...你想點先
冰‧心龍 發表於 2008-10-12 17:50:04 | 只看該作者
原帖由 james891031 於 2008-10-12 17:09 發表
冇人睇死佢
只係佢講多過做

個50人我講嫁!!我話(如果有50人幾好呀)

你罵人都睇清楚D先啦!佢叫比意見!同問有冇人支持

你地就講埋D九唔塔八既野....

佢以經開左個po係大排檔玩啦!

佢以家係接收大家既意見!

(此是最後回覆)
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 17:51:01 | 只看該作者
對唔住喇師兄...唔好再吵落去喇...我唔想令大家生氣...到時管理員又出手就麻煩喇...
我同大家講對唔住認錯...就當呢件事冇發生過啦....好唔好...大家做返好朋友啦

冰‧心龍 發表於 2008-10-12 17:51:39 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 17:44 發表

50人???好似唔係我講嫁喎...你訓醒未呀...不如我叫你起身丫...我都唔出聲辨死狗啦...你仲追住我小...你想點先

我返工有句口頭禪   罵: (訓醒未呀)   答: (未醒過)
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 17:56:49 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-12 17:51 發表

我返工有句口頭禪   罵: (訓醒未呀)   答: (未醒過)

對唔住喇.呀龍...算啦...我地自已玩啦...唔好再吵喇...今晚點呀...有冇興趣呀?
冰‧心龍 發表於 2008-10-12 18:00:42 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 17:56 發表

對唔住喇.呀龍...算啦...我地自已玩啦...唔好再吵喇...今晚點呀...有冇興趣呀?

今晚你地玩???

我未知去唔去到喎!!

如果你地去既話!叫阿國打比我囉
WYMAN 發表於 2008-10-12 18:04:03 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-12 18:00 發表

今晚你地玩???

我未知去唔去到喎!!

如果你地去既話!叫阿國打比我囉

有局唔預我,今晚咩地點我唔知,可否pm我
eleung838 發表於 2008-10-12 18:05:58 | 只看該作者
原帖由 sai730 於 2008-10-12 17:56 發表

May I join in?
Where?
680086 發表於 2008-10-12 18:06:00 | 只看該作者

唔緊要

引用:
(新札搞手一想法...想聽聽意見
各位貨車.拖頭師兄們...我睇到呢兩日有幾個大型活動喎...一個九龍...一個港島...我諗我呢個新札搞手要做好D喇....
想問下...如果將來小弟有機會同各方搞手合作搞返個港九新界重量級超大型活動...藉此宣揚RC貨車.拖頭是一樣極具創作性.藝術和影響力之活動..且並不是小朋友玩玩具玩泥沙咁簡單...因為小弟覺得我們玩車仔成日都比人投訴..比人趕...當白痴咁睇...完全不受專重...所以係時候為自已.為大家做返D野喇...可能我想法係有D單純..有D白痴...能成功既機會亦少過30%...但我想知...如果我第一個企出黎會有幾多人支持呢...)

做每件事都係由夢想開始!!!!   由一點點小事學做到有成就,規模!!
要做一部RC bus 之前都要做資料搜習,圖片參考,草圖,尺寸,用料.(例:出前一丁.Hello Ketty Bus)

有個小小睇法:
要做到好似其他 RC 國外大型活動 如 1/10賽事 , mini , 1/14 貨櫃 , 1/16 坦克 ,  都要有固定有蓋或無蓋地點.
泥地, 固定場景.不用要開場時大費人力、物件時間拼砌.只要定時期出通知帶RC車到,方便及對外開放.就可以!!!!!
WYMAN 發表於 2008-10-12 18:12:04 | 只看該作者
人地只係收集意見,唔係展開駡戰,本人覺得樓主只係團結玩車之人.大家交流心得,至於人數未有實質數量,什麼30,50啊,
宜家都未落實,玩與唔玩,放與唔放都係見人見致嗟
冰‧心龍 發表於 2008-10-12 18:13:35 | 只看該作者
原帖由 WYMAN 於 2008-10-12 18:12 發表
人地只係收集意見,唔係展開駡戰,本人覺得樓主只係團結玩車之人.大家交流心得,至於人數未有實質數量,什麼30,50啊,
宜家都未落實,玩與唔玩,放與唔放都係見人見致嗟

文哥!!貼紙呀
WYMAN 發表於 2008-10-12 18:17:24 | 只看該作者
原帖由 eleung838 於 2008-10-12 18:05 發表

May I join in?
Where?

tuen mun
can you join in with us?
WYMAN 發表於 2008-10-12 18:20:18 | 只看該作者
原帖由 冰‧心龍 於 2008-10-12 18:13 發表

文哥!!貼紙呀

今晚比你law,龍哥
冰‧心龍 發表於 2008-10-12 18:22:32 | 只看該作者
原帖由 WYMAN 於 2008-10-12 18:20 發表

今晚比你law,龍哥

ok!
eleung838 發表於 2008-10-12 18:23:41 | 只看該作者

回復 114# 的帖子

My mum living Tuen Mun,
But I am living Mong Kok.
I finished work tonight 10pm.
Sorry about that
Join in Next time

If you have function, please let me know
Thank you very much!
WYMAN 發表於 2008-10-12 18:26:34 | 只看該作者
原帖由 eleung838 於 2008-10-12 18:23 發表
My mum living Tuen Mun,
But I am living Mong Kok.
I finished work tonight 10pm.
Sorry about that
Join in Next time

If you have function, please let me know
Thank you very much!

you are welcome!
 樓主| sai730 發表於 2008-10-12 19:10:18 | 只看該作者
我今晚都係樓下吹下水炸...如果你地想開解我的話...可以過黎一齊吹水丫...地點良景...
朗朗~~~ 發表於 2008-10-12 19:50:06 | 只看該作者
琴晚冇訓- -   唔係今晚過黎搵龍兄