RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: jr-rc1988
收起左側

GF01 定 WR02?

樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-13 15:13:25 | 顯示全部樓層

是否呢隻?

另外呢兩隻ok 嗎?

風見車人 發表於 2015-11-14 12:10:19 來自手機 | 顯示全部樓層
黑豬一隻,係食粥買50蚊
佢話快過星星黑豬,但我無比較過
 樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-16 18:53:33 | 顯示全部樓層
風見車人 發表於 2015-11-14 12:10
黑豬一隻,係食粥買50蚊
佢話快過星星黑豬,但我無比較過

想問servo 有咩推介? 謝謝。
cs1 發表於 2015-11-16 20:38:27 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-16 18:53
想問servo 有咩推介? 謝謝。

FUTABA s3003 , $75-$85.
 樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-16 23:33:08 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2015-11-16 20:38
FUTABA s3003 , $75-$85.

哪裡有?唔該晒。
cs1 發表於 2015-11-17 00:20:21 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-16 23:33
哪裡有?唔該晒。

食粥冇合平幾蚊另雷達行有原紙合包裝貴幾蚊 , 我一般入4-5隻 ( 每次 )
 樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-17 00:25:50 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2015-11-17 00:20
食粥冇合平幾蚊另雷達行有原紙合包裝貴幾蚊 , 我一般入4-5隻 ( 每次 )
...

點解既c兄,一次入咁多? 易壞?
cs1 發表於 2015-11-17 00:31:34 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-17 00:25

應該一樣 , 但係紙合裝跟足配件及所有大小羅絲及轉向膠件 , 這只是個人喜好原汁原味 .
cs1 發表於 2015-11-17 00:36:37 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-17 00:25

因為我要泊車買野 , 每次比多時組 $16.  有時一個月內又入幾部 RC CAR , 好快又唔夠用 , 所以一般入多幾件
cs1 發表於 2015-11-17 00:49:29 | 顯示全部樓層

WR-02 AND GF-01 我都有 , 二部都各有好處好經典星星傑作 , 好值得擁有玩樂及收臧 ,

二部都可以草上奔馳 , 飛砂走石 , 大頭仔 JEEP 設計外觀一流比美第一代 M-38.

GF-01 坭斗用料選色內外膠件也好好看 , 4WD 可以玩下慢爬,二部都值得擁有  .
cs1 發表於 2015-11-17 00:53:35 | 顯示全部樓層

FUTABA  品牌有一定名氣 , 一般都耐用 .
 樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-17 01:01:45 | 顯示全部樓層
cs1 發表於 2015-11-17 00:53
FUTABA  品牌有一定名氣 , 一般都耐用 .

多謝c兄分享,謝謝。我都想買晒2架,但怕阻地方又未玩得切
i_lovewildwilly 發表於 2015-11-17 22:11:37 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-13 09:46
請問各位, GF-01跟既tamiya電變 (TBLE-02S), 同sanwa 控會唔會唔夾? 因見FB上有C兄話就算輕輕俾油都 FULL S ...

完全無問題,親自set過~

不過如果可以我用hobbywing1060電變,唔使set咁多野~
小龍 發表於 2015-11-18 01:12:40 來自手機 | 顯示全部樓層
WR02 + GF01w/Jimny body!
其實用星星torque tuned已經好好玩,若加個1060電變、防水servo同防水接收就仲可以玩潛水。
 樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-18 10:50:05 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2015-11-18 01:12
其實用星星torque tuned已經好好玩,若加個1060電變、防水servo同防水接收就仲 ...

多謝c 兄分享,除了星星,4條油壓有咩推介,爬文見人話 YR 又易爛,又漏油。同埋想要紅色,有咩選擇,是否總之60mm 就可以?
lschun 發表於 2015-11-18 12:27:28 來自手機 | 顯示全部樓層

我用最平xtra speed 60mm銀色, 功能一般無漏油但性價比高http://www.rcmart.com/60mm-alloy-damper-road-p-59676.html?cPath=389_390

樓主| jr-rc1988 發表於 2015-11-18 17:37:02 | 顯示全部樓層
小龍 發表於 2015-11-18 01:12
其實用星星torque tuned已經好好玩,若加個1060電變、防水servo同防水接收就仲 ...

C 兄,您部willy 用既紅色damper 係咩牌子? 在哪裡可買到?
cs1 發表於 2015-11-18 23:13:29 | 顯示全部樓層

**Tamiya Wild Willy 2**WR-02 Chassis** Tybo's RC Motorsports***Pure RC 4x4

https://www.youtube.com/watch?v=lCbasnbDHAM

WR-02 Taken at Monopod !
https://www.youtube.com/watch?v=nz8cR8mu3Tw

去片
chacha 發表於 2015-11-18 23:47:17 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-18 17:37
C 兄,您部willy 用既紅色damper 係咩牌子? 在哪裡可買到?

係雙星舊款油壓,RC媽應該有貨
小龍 發表於 2015-11-18 23:49:24 | 顯示全部樓層
jr-rc1988 發表於 2015-11-18 10:50
多謝c 兄分享,除了星星,4條油壓有咩推介,爬文見人話 YR 又易爛,又漏油。同埋想要紅色,有咩選擇,是 ...

貴買平用,當然係入星星原廠TRF油壓!我紅色個套係第一代星星TA01嘅金屬油壓,超過二十年喇!