RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 50338|回復: 379
打印 上一主題 下一主題
收起左側

parrot bebop / AR Drone 3.0交流

terence0103 發表於 2014-12-29 11:27:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
聖誕收左份parrot bebop做禮物,因為小弟係新手 有冇師兄有呢隻機可以交流交流?

avei 發表於 2014-12-29 11:34:06 | 只看該作者
Parrot.bebop Drone高级群 153189471
lschun 發表於 2014-12-29 12:48:00 | 只看該作者

我都入左隻parrot bebop無remote, 因為悠閒用同聽依到師兄講手掣無乜用,
淘寶入左兩粒2代2600電等待測試
多數將軍澳/坑口區內放機
岩岩上YOUTUBE 見有鬼佬教點用TPLINK WIFI EXTENDER增加飛行距離, 原來無買REMOTE都咁多野玩~~

樓主| terence0103 發表於 2014-12-29 13:32:01 | 只看該作者
avei 發表於 2014-12-29 11:34
Parrot.bebop Drone高级群 153189471

qq?
小弟冇用qq
 樓主| terence0103 發表於 2014-12-29 13:33:27 | 只看該作者
lschun 發表於 2014-12-29 12:48
我都入左隻parrot bebop無remote, 因為悠閒用同聽依到師兄講手掣無乜用,
淘寶入左兩粒2代2600電等待測試:v ...

唔該師兄
呢度好似都唔係太多人玩,我自己本身都係悠閒玩… 況且都唔敢飛太遠!
kayming 發表於 2014-12-29 14:58:34 | 只看該作者
lschun 發表於 2014-12-29 12:48
淘寶入左兩粒2代2600電等待測試:v ...

師兄, 我都係將軍澳區, 不過我得部一代咋, 我都未出去飛過, 你係邊頭飛多呀?
kentang 發表於 2014-12-29 15:05:24 | 只看該作者
請問可以由mode 2 設定到mode 1.
 樓主| terence0103 發表於 2014-12-29 19:40:25 | 只看該作者
kentang 發表於 2014-12-29 15:05
請問可以由mode 2 設定到mode 1.

點樣mode2 mode1?
lschun 發表於 2014-12-29 20:10:26 | 只看該作者
kayming 發表於 2014-12-29 14:58
師兄, 我都係將軍澳區, 不過我得部一代咋, 我都未出去飛過, 你係邊頭飛多呀? ...

我都係將軍澳搵緊適合位置放機, 之前踩車見人多數入工業區放, 但我覺得太遠唔方便同麻級數好高,直升機噴射機都有, 試過偷雞係狗公園放, 下次應該會去清灣半島旁大草地放

hanhan 發表於 2014-12-29 21:23:45 | 只看該作者
小心不要撞.我第二次室內飛. 撞 墙. 跟著鏡頭便不能對焦..拿回代理維修..多謝 $1380...欲哭無淚..
lschun 發表於 2014-12-29 21:28:42 | 只看該作者
hanhan 發表於 2014-12-29 21:23
小心不要撞.我第二次室內飛. 撞 墙. 跟著鏡頭便不能對焦..拿回代理維修..多謝 $1380...欲哭無淚..
...

有無裝bumper? 自炒都肯整算係咁
solaris8x86 發表於 2014-12-29 22:08:57 | 只看該作者
hanhan 發表於 2014-12-29 21:23
...

咩代理啫,海運Parrot HK啲PK吓話,佢地專揾水魚。嗱,我教定你,若決意要玩AR Drone 3.0嘅,去二手區買一架二手貨做spare part,平過佢多多聲。要換2.0的parts仲低,去ebay買全新完裝散貨,$800有4個正品全新motor! 我已入咗唔少平貨parts,有排玩,半價! 以後唔使幫親Parrot班無人性嘅PK!
 樓主| terence0103 發表於 2014-12-29 22:09:44 | 只看該作者
lschun 發表於 2014-12-29 21:28
有無裝bumper? 自炒都肯整算係咁

肯整但係要比$1380.....
lschun 發表於 2014-12-29 22:20:45 | 只看該作者

說明書話 The left handed option reverses the controls on your smartphone. To do so, press
Joypad inverted.

http://www.parrot.com/zh-hk/support/parrot-bebop-drone/

hanhan 發表於 2014-12-29 22:35:06 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-12-29 22:08
咩代理啫,海運Parrot HK啲PK吓話,佢地專揾水魚。嗱,我教定你,若決意要玩AR Drone 3.0嘅,去二手區買一 ...

總之..後悔 很後悔當水魚..
solaris8x86 發表於 2014-12-29 22:40:24 | 只看該作者
hanhan 發表於 2014-12-29 22:35
總之..後悔 很後悔當水魚..

信佢一次好喇,就算以後再要上去,死都要話部機無撞過! 再小佢老味,睇佢換唔換比你。
lschun 發表於 2014-12-29 22:46:47 | 只看該作者
發現好似有更新http://www.parrot.com/zh-hk/support/parrot-bebop-drone/
Version 1.32.0
Fixed issues
[General] Fixed connection issue after replacing battery
[General] Better management of drone calibration
[General] Fixed update issues (sometimes update wasn?t done properly)
[General] Crash fixed when resetting settings
[General] Fixed drone cut-out issue
 樓主| terence0103 發表於 2014-12-30 10:46:47 | 只看該作者
大家多數係用skycontroller玩定係ipad iphone玩?
用ipad玩又係用咩control mode呢?ace?normal?joypad?
lschun 發表於 2014-12-30 11:40:00 | 只看該作者
iphone plus 用NORMAL 想練ACE
kayming 發表於 2014-12-30 13:11:26 | 只看該作者
lschun 發表於 2014-12-29 20:10
我都係將軍澳搵緊適合位置放機, 之前踩車見人多數入工業區放, 但我覺得太遠唔方便同麻級數好高,直升機噴 ...

星期六日我見好多人係我屋企(將中)對面(天晉3隔離大爛地放機), 有DJI,滑翔機, 飛機等.