RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: telamon
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] CSO-ONE 玩家專區

kkchung 發表於 2013-7-4 15:30:50 來自手機 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2013-7-4 13:36
垃圾!$180強國軟料貨色,軟過油炸鬼,最搞笑係又無撞車,A臂無爛,C坐又無爛,乜都無傷,反而條三節棍變隔夜油 ...

嘩!看你的相片支45號鋼熱加硬萬向真的很差啊。你可以在完全沒有撞過,玩完回來令支萬向超大角度變形成這樣真的很利害。你真的以後千萬不要再買了。
piccoengine 發表於 2013-7-5 00:22:14 | 只看該作者
嘿,真有趣
leehoupin 發表於 2013-7-5 23:17:39 | 只看該作者
請問用幾多turn 摩打有這樣大扭力可以在沒有碰撞下將枝三節棍扭到變晒形
tcxx 發表於 2013-7-7 00:22:27 | 只看該作者
係米真架
rcsales 發表於 2013-7-7 11:47:42 來自手機 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2013-7-4 13:36
垃圾!$180強國軟料貨色,軟過油炸鬼,最搞笑係又無撞車,A臂無爛,C坐又無爛,乜都無傷,反而條三節棍變隔夜油 ...

My cv joint also broke on day 1, no crash.
Was using 4.5t.

The quality is really .....
leehoupin 發表於 2013-7-8 11:13:22 | 只看該作者
我諗我都算好彩用5.5turn系多倫多玩咗過百排電都重系用同一對萬向,可能比4.5turn慢所以末有問題
kkchung 發表於 2013-7-8 15:17:35 | 只看該作者
leehoupin 發表於 2013-7-8 11:13
我諗我都算好彩用5.5turn系多倫多玩咗過百排電都重系用同一對萬向,可能比4.5turn慢所以末有問題 ...

他應是說 CSO-ONE 新出 三節萬向。可能他運氣不好,他說能在完全沒有撞過出現大角度變型。

弟暫時在 JV 玩了兩天,我技術不好有多次撞車及直路尾等等反車....、車子是用  Speed Passion Competition V3 5.0R 馬達 加 Boost Models 140K、用 114T/27T。回來重裝車子後,暫時看到三節萬向還沒什麼有大問題的大角度變型。
RCandylau 發表於 2013-7-8 18:50:23 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-7-8 15:17
他應是說 CSO-ONE 新出 三節萬向。可能他運氣不好,他說能在完全沒有撞過出現大角度變型。

弟暫時在 JV  ...

我運氣不好Lor,前面條pin用钳仔一夾都甩得出既又咩事呢?我5.5T現在換了孖星頭一節無事了
kkchung 發表於 2013-7-8 19:23:30 | 只看該作者

所以說你真的運氣很不好,安全些以後不要再用了用其他啦。我比你幸運一些,還沒有那麼可怕的情況。下次車場玩車見啦。
大朋友 發表於 2013-7-9 13:45:13 來自手機 | 只看該作者
先向CSO FANS 說聲對不起, 因為我要開始數臭CSO 不是:
大朋友 發表於 2013-7-9 14:04:13 | 只看該作者
事原係在上個月尾, 我有個朋友, 不經不覺中返車仔毒, 其後問我有咩車仔介紹, 我二話不說就介紹佢買cso, 因為佢銀彈有限( 佢老婆嘅限制),   加上車場上眼見cso 性能良好, 及我又有大量xray parts,  所以渡咗個friend 買,先唔好講佢manual 有幾狗肉,佢不段砌不段有欠件,咁佢在7月2日開始不段地send email 向廠方取回,但廠方也不段地回覆明天寄給他, 明天又明天, 明天到今日, 廠方回覆今天病咗, 所以又明天再寄,CSO 先生究竟你想點忍樣呀? 洗唔洗我幫你post 下 email 嘅對話呀?
nicoler622 發表於 2013-7-9 14:18:16 | 只看該作者
請問新款底板幾多$??
tamiyafan 發表於 2013-7-12 23:09:34 | 只看該作者
CSO 事實非常好跑, 我玩了兩個月都依然無問題, 絕對係T4翻版, 可惜沒零件賣, 唔通下下靠電郵、上代理公司買咩?呢様嘢就真係失敗!
RoyaleM3 發表於 2013-7-13 02:10:34 來自手機 | 只看該作者
大朋友 發表於 2013-7-9 14:04
事原係在上個月尾, 我有個朋友, 不經不覺中返車仔毒, 其後問我有咩車仔介紹, 我二話不說就介紹佢買cso, ...

Like your post
大朋友 發表於 2013-7-13 07:08:34 | 只看該作者
其實已經在我出post後幾日,我朋友已收到所為欠件了, 結果都係唔齊,好可能我朋友嘅欠件清單太長啦,所以我朋友無再插實CSO, 留返淡氣出去kws 買xray料補上。咁攪法, 唔怪得香港玩車嘅人越來越小啦。
Chungyin3610 發表於 2013-7-13 07:53:33 來自手機 | 只看該作者
我都係買xray .件,
kkchung 發表於 2013-7-21 00:03:46 | 只看該作者
RCandylau 發表於 2013-7-21 00:11:46 | 只看該作者
真係用心打造
rcsky 發表於 2013-7-22 17:34:02 | 只看該作者
2013年7月21日
PYC Teampows杯 10.5T组别
CSO1 做出最快圈速18圈5分06秒
CSO1 设定
Teampows 36R 呔水V3
Motor Fleta 10.5T
齿比、34/110
电子变速 Fleta 4
车壳、PRO J 轻壳
MR 35前、后油压油
前弹弓CSO 2.4三孔.后2.3三孔
前A码+1toe out.后D码2.5度toe in
油压罢位前中间孔、后上第二孔
前直轴、后差速 2000
前后1.3.roll bar
前离地5mm.后离地5mm
前down stop 5 .后down stop 5
andycckkww 發表於 2013-7-22 17:43:48 | 只看該作者