RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的怪獸號(SAVAGE 25)回憶錄

樓主| monsterken 發表於 2012-4-20 01:20:54 | 只看該作者
相己UPLOADED~~~~~多謝參觀~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-20 01:21:17 | 只看該作者
回復 vincentwow1450 的帖子

等....等.....等......等埋我砌好隻新豬先呀~~~
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-20 01:27:13 | 只看該作者
To valklai兄,
我指條CAM....係依碌...不過我唔係好知佢叫乜....所以咪話佢係一條CAM囉~~
ThomasZ 發表於 2012-4-26 20:44:38 | 只看該作者

ford 發表於 2012-4-26 21:08:13 | 只看該作者
fuel tank protector need cut some, this brand not
Really fit.
And the under protect only fit for 4.6.
Xl need to by option toe link from hpi.
Check hpi  home page, and more buy sw bar be full option.
ThomasZ 發表於 2012-4-26 22:01:46 | 只看該作者

4.6同5.9個油缸係咪一樣的? tmd懷疑係俾4.6用的
換左隻servo 1256tg真係爽, 原地都可以轉到嘭嘭聲!
又買左舊1700mah life接收電, 個位fit到漏 你通常玩到幾多v就換電?
ford 發表於 2012-4-26 23:08:00 | 只看該作者
?儔 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=2298176&ptid=252655]ThomasZ ??摮/url]

same fuel tank, life is very long life, i use 1268high volt can play whole day with 3liter.
Full charge is 7v and recharge with 6.6v,
Enjoy!!

ThomasZ 發表於 2012-4-27 20:37:34 | 只看該作者
ford 發表於 2012-4-26 23:08
�儔 ThomasZ ��摮�

same fuel tank, life is very long life, i use 1268high volt can play whole ...

我見可以行7.2v的servo如果得番6v時都力量大減。
我隻接收最高食到9.6v, 佢出番俾servo係6v定係有幾多出幾多?7v幾的LIFE電不會推爆隻1256tg吧?
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-29 02:41:27 | 只看該作者
回復 ThomasZ 的帖子

嗚..............我粒SILIVER BLACK無啦啦肥左1 SHELL............嗚.....又要買............
samsonl 發表於 2012-4-29 11:53:12 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

Li-Fe 電其實駛唔駛玩完車後,用storage mode叉番,留下次用呢?
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-29 12:51:30 | 只看該作者
回復 samsonl 的帖子

初初我覺唔駛.....肥左之後我覺得叉左佢好啲
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-4 02:18:06 | 只看該作者
新車己經去到溫機階段...多返D空閒時間可以整埋架舊車......
足足霸左個廳成個幾月, 我阿爸阿媽個忍耐力真係好高.....可能佢地成日唔係屋企掛.
同埋見我成日開工早出晚歸, 叫我執都辛苦...不過我都要拿拿聲搞掂埋佢.

登錄/註冊後可看大圖

首先第一樣.....又係打散晒D油壓佢先~~~~~~抺返乾淨.....之前係MX CLUB玩啲泥除左個日用風槍吹過之後都無抺過.....牛係到成幾個月唔生锈佢都幾好野.
同時亦都係淘記買左兩支油壓筒返黎, 因為經過上次亡命飛針之後, 己經谷爆左兩支筒....
同時都訂埋個一二波新齒返黎......因為上次俾粒機米KO晒兩隻齒.

登錄/註冊後可看大圖

波箱今日唔搞住, 搞住套油壓先....甩晒"祝台"同埋彈弓出黎, 放落紅a萬能膠桶得閒慢慢用牙刷同佢刷.跟住一扭開個油壓蓋............唉.........

登錄/註冊後可看大圖

TOTAL八支.....有五支個O RING變晒型........無計啦~~~~逐個換, 好彩之前係快X都買左兩包士啤.....

登錄/註冊後可看大圖

係尋日有個POST我咪係淘記訂左支喉俾新豬用既~~~順便訂埋少少野俾架舊豬更換埋損耗品.
歲月既催殘

登錄/註冊後可看大圖

係到順便提一提想換大減裡面個片墊片既師兄.
GPM依款既墊片平係平...點解咁平.....因為佢無貼紙個邊....我要自己用雙面貼自己界......
不過原廠無貨.....一時應急都還可以啦~~

登錄/註冊後可看大圖
今日講住咁多先~~~下個禮拜可能入倉~~~~~玩完再整依隻豬~~~
我會盡我能力更新情況~~~
AltezzaMak 發表於 2012-6-4 21:59:08 | 只看該作者
vincentwow1450 發表於 2012-4-18 21:29
搞個monstertruck車局啦~~~

支持! 可以交流下
samsonl 發表於 2012-6-5 08:01:56 | 只看該作者
有車局就好la
AltezzaMak 發表於 2012-6-5 08:45:12 | 只看該作者
約埋去MX club, 齊齊飛都好喎!
 樓主| monsterken 發表於 2012-6-5 08:53:23 | 只看該作者
回復 AltezzaMak 的帖子

有局出聲!!!!好等我調假!!!
valklai 發表於 2012-6-5 09:23:26 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

有啊....約左Thomasz兄下星期五入倉放猪,你就到嗎??
Andrew168 發表於 2012-6-5 10:45:32 | 只看該作者
各位 ching 豬唔係好搞, 我已前玩 4.6 豬, 成日要整, 俾佢玩足兩個月,
個個星期六日去試, 最後轉玩 t-maxx, 玩足一年未整過
GARYLAMLAM 發表於 2012-6-5 11:09:33 | 只看該作者
我之前都玩個電同油沙豬
都係成日要整>_<
valklai 發表於 2012-6-5 11:13:13 | 只看該作者
Andrew168 發表於 2012-6-5 10:45
各位 ching 豬唔係好搞, 我已前玩 4.6 豬, 成日要整, 俾佢玩足兩個月,
個個星期六日去試, 最後轉玩 t-max ...

師兄,
我以前都有都有同樣既不快經驗,
我當時玩部 savage s25,玩一次爛一次,整車整到驚,最後玩到冇癮賣鬼埋佢,
但今次哩部XL又真係強返好多,玩完係冇野爛個bor,
有機會不防再試下啊,好玩架!!!