RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的怪獸號(SAVAGE 25)回憶錄

samsonl 發表於 2012-4-6 23:52:37 | 只看該作者

回復 monsterken 的帖子

剛剛用水洗完未乾姐
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 23:54:49 | 只看該作者

回復 samsonl 的帖子

回位彈弓過硬依樣我真係無留意....因為我怕佢軟得濟返唔到位....
洗車方面....我用牙刷加電油慢慢刷~~~因為啲電油會好快揮發啦~~~
由於我無乜錢買SERVO.......轉向用1256, 後波用跟車返黎隻KO, 油門逼力就用SF.1....
但隻SF.1用得耐都開始散散地......
而且我都準確將啲電子野搬落架新車到.....油門想改用1258.....唔知幾錢.....下個禮拜放假一定要出去睇下先....
到時新豬用兩隻"沙鑊士"加埋KO
舊豬就用隻996R做油門.........轉向未諗到.....有冇平靚正好介紹.....
我諗住改到下圖咁去玩平路放街~~~

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 23:57:42 | 只看該作者

依家我架舊豬...仲"安放"係飯廳長凳底...都唔知幾時先得閒抆佢出黎清潔....拆後波....拆SERVO...........甩埋幅ENGINE去洗......好衰唔衰撞到女友今個月生日.....我全部假期調晒同佢同一日休......我諗又要"牛"佢多一個月....希望唔會生銹啦.....
samsonl 發表於 2012-4-7 00:07:07 | 只看該作者

我用995做轉向。新豬? XL?我架SC用1258的,好力又快,正!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-7 00:11:18 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

samsonl 發表於 2012-4-7 00:20:14 | 只看該作者

攪掂一齊出車!邊道玩好呢?
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-7 00:24:30 | 只看該作者

我諗依家我只可以入MX了..........個次同你去TKO渣個時架車湯了......只可以步兵啦....
一匹狼 發表於 2012-4-7 17:45:09 | 只看該作者
希望我黎緊都可以識到D好似你個同事甘GE同事
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-8 09:25:00 | 只看該作者
回復 一匹狼 的帖子

其實我都覺得好好彩遇琲有咁既同事!!
亦都覺得好好彩無玩車,因為可以識到咁多網友都係玩沙豬!!希望以後多啲機會可以一齊出黎放豬交流下!!
ThomasZ 發表於 2012-4-10 14:40:20 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-4-8 09:25
回復 一匹狼 的帖子

其實我都覺得好好彩遇琲有咁既同事!!

回憶完就開工砌新豬啦! 我隻豬就到啦
ThomasZ 發表於 2012-4-14 21:30:47 | 只看該作者
我隻衰豬在PK速遞公司放在倉成個星期都唔送過來, 結果忍唔住自己去拿, 千祈唔好用"快捷速遞" 垃圾中的垃圾!!趁仲新蔟蔟拍照留念
valklai 發表於 2012-4-14 21:42:29 | 只看該作者
回復 ThomasZ 的帖子

幾時溫機呀??
ThomasZ 發表於 2012-4-14 21:52:17 | 只看該作者
valklai 發表於 2012-4-14 21:42

幾時溫機呀??

可能要等下星期喔, 你當年磨了多少桶油?
個油缸好似條條FING的, 使唔使搵野攝實佢?
valklai 發表於 2012-4-15 00:22:24 | 只看該作者
ThomasZ 發表於 2012-4-14 21:52
可能要等下星期喔, 你當年磨了多少桶油?
個油缸好似條條FING的, 使唔使搵野攝實佢?

coz. I bought my pig was second hand, so no idea for how many tanks for break-in,
但我以前磨合過既 sts28 & 30 engine,都要用成升半至兩升油,我諗喱副5.9都冇乜點走雞架嘞!!
look look la..
http://youtu.be/ONj3hCENZvE
http://youtu.be/HU2PxzgnSB8
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-15 00:24:26 | 只看該作者

恭喜THOMASZ師兄新車入伙!!!!!
希望有機會一齊出黎遊車河~~~
小弟依排返夜....仲要撞正阿皇太后今個月生日.....
兩隻豬都豪無進展.............
但不久既將來我會把握機會務求十二小時內完成車架而且希望可以盡快溫機完成
samsonl 發表於 2012-4-15 00:49:54 | 只看該作者

講多無謂,行動最實際!幾時有豬局?
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-15 00:52:17 | 只看該作者

五月中後啦......
ThomasZ 發表於 2012-4-15 00:55:44 | 只看該作者
valklai 發表於 2012-4-15 00:22
coz. I bought my pig was second hand, so no idea for how many tanks for break-in,
但我以前磨合過既 ...

thank you! 本說明書同呢條片都刨哂了, 希望順順利利
說明書話3缸凌空溫車+2缸慢跑, 160cc一缸油.... 160cc x5係咪即係800ml 毫升? 真失禮
ThomasZ 發表於 2012-4-15 00:57:47 | 只看該作者
monsterken 發表於 2012-4-15 00:24

恭喜THOMASZ師兄新車入伙!!!!!

多謝 祝Ken兄早日順利完成,靚靚仔仔一齊遊車河!
ford 發表於 2012-4-15 05:00:14 | 只看該作者

我琴日唸住入club玩,結果又被engine人面那粒死人單向bearing 玩謝
沈咗油,打滑.正一無得攪. .好彩帶多部車玩.呢副機如想run-in定d可試用8号火咀,慢行
r5比較難着
thomas hing don't forget settng a failsafe. it's a dangerous piggy!!
engine is very easy overheat in first 1 liter, after that be better. drink 1.5-2liter la.
don't hurry of this, see the piston i took out after break-in. the material is so rough.....
that is a cheap cheap big power engine. long life no hurry