RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: monsterken
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我的怪獸號(SAVAGE 25)回憶錄

samsonl 發表於 2012-4-5 09:08:23 | 只看該作者
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 09:35:47 | 只看該作者
回復 tonykeroro 的帖子

可能對上車主同我講過一句
我俾架車你就係想你幫看同佢跑落去架!!
就係依分情意結!!我決心整落去!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 09:37:18 | 只看該作者
回復 RC_BRYAN_RC 的帖子

多謝你師兄!!!你依個回復令到我更加感動!!
我會努加架!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 09:39:12 | 只看該作者
回復 punchan 的帖子

師兄快啲都整返部沙豬一齊群豬亂舞!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 09:41:12 | 只看該作者
回復 Allan007 的帖子

好呀好呀!!!
我真係想帶返起玩沙豬或者大腳車熱潮!!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 09:45:26 | 只看該作者
回復 samsonl 的帖子

記得個次仲有位玩巴渣師兄係到~~~
追到氣都咳
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 09:47:59 | 只看該作者
回復 samsonl 的帖子

Samsonl兄!!!你等我!!
下次再見時就係5.9 交叉L 對5.9交叉雙蛇呀!!
諗起手都㾗~~~
vincentwow1450 發表於 2012-4-5 10:26:09 | 只看該作者
難得看到有人玩savage。。。po下我的savage x4.6 ……^_^
https://www.rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=attachment&aid=NjA3NzE3fGU2Yjk2Y2Q1YTQzYmI5ODk4MmM0NjI4Mjk1OThmZmIxfDE3MTQzMjA5OTU%3D&request=yes&_f=.jpg

樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 10:51:32 | 只看該作者
回復 vincentwow1450 的帖子

黃彈弓正!!!硬到飛天!!
我搵都搵唔到
RC_BRYAN_RC 發表於 2012-4-5 12:06:48 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

Gan Ba De Ku Da Sai... 努力呀!成才啦!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-5 13:04:01 | 只看該作者
回復 RC_BRYAN_RC 的帖子

Wa Ka De Mas Da!!
我會努力完成終極雙豬戰格!!
bear_cat_x 發表於 2012-4-5 21:29:52 | 只看該作者
i totally agree regarding time and money ar ching
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:12:53 | 只看該作者
今晚繼續繼續~~~~~
原來仲搵到啲相係第二次玩車後影既~~~個啲又係好辛苦既經歷
話說當時隻豬攞返黎...上手己經同佢抬左幅HELLFIRE個幅4.6計(記住係HELLFIRE個幅...唔係K4.6或F4.6......仲舊過佢地...)
但到我手個時.......著車著到呀.....行都行到.....不過........呼唔到雞囉.....一FULL雞.....BO水聲出黎.......唔夠油上....我諗工房有啲師兄係MX CLUB都見過我架車個時既情況....
所以就搵師兄去佢屋企附近幫手扭油針啦....因為幅計個三支針...我都唔知邊支打邊支...高轉定低轉...所以...HEHE....唔該晒個位師兄~~
點知.....較到咁上下......慢慢6住較......幅計突然唔知追油定GT3B個接近唔夾HPI個SERVO...係停車場狂標!!!我喪頂迫力.....車係停到....不過.......請睇圖....
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:14:27 | 只看該作者
由當時到依家仲用梗既SF.1~~~
加"銀黑"接收電~~~

登錄/註冊後可看大圖

個原裝逼力因為失控.........又要搵阿事頭婆......

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:20:00 | 只看該作者
又三百幾........當晚第一次打散部沙豬真係換部件...唔係做清潔....戰戰兢兢...好驚裝唔返....

登錄/註冊後可看大圖

幾經辛苦....終於甩到波箱連ENGINE啦~~~~亦都初步了解沙豬結構~~

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:21:14 | 只看該作者
紅鐺鐺纖維碟登場~~~

登錄/註冊後可看大圖
ThomasZ 發表於 2012-4-6 01:25:06 | 只看該作者
回復 monsterken 的帖子

真係感人, 當部豬係仔仔咁湊
我以前細個無數碼相機, 影相成本好高, 只係同我部孖星thundershot影得一張相,但係都勁回味!
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:25:39 | 只看該作者
再細CHECK...原來連頂逼力支推桿都曲埋......好野...好野....
好在有買.....

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:28:05 | 只看該作者
跟住講返第三次出車啦.....
同師兄們一齊玩豬~~~~................講錯.....係整豬.....入場整車多....

登錄/註冊後可看大圖

邊玩邊整.....頂佢個肺......都係窒油....

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| monsterken 發表於 2012-4-6 01:31:27 | 只看該作者
跟住我點樣用有限既力量同埋速度點挑戰MX CLUB死亡跳台我諗大家都係THOMAS兄個個POST見到段片啦~~~
不過最終....................................................著唔到喎............................
咁啱收檔時間....執野走人.......跟住因為工作關係......隔左個幾月先可以將佢由廳個長凳底扯返佢出黎......又拆過~~~~

登錄/註冊後可看大圖