RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: michaelcheung
收起左側

VELOX V8 裝新車

gq西 發表於 2009-7-10 14:18:27 | 顯示全部樓層
個盒寫 made in germany, 你自己睇
RRRRR 發表於 2009-7-10 14:52:10 | 顯示全部樓層
真係唔明 D 人點解咁冇品,評論吓隻羊的缺點都會有咁大反應,九唔撘八人身攻搫

其實每款車都有其優點和缺點,否則各生產商都唔會定期轉款,每次都話有改善,別人少少批評都不能接受

不如留番 D 精力改善吓隻羊 D 質量,係道嘈有屁用,整係識得話對手966 100% in China, Mugen 100% in Taiwan .....China 又如何,Taiwan 又如何,如果同你嗰隻自稱個盒 made in Germany 嘅玻璃羊拍跳,玻璃羊肯定 TQ 收皮

gq西你要明白呢道係油車討論區,唔係你嘅廣告區
NTK 發表於 2009-7-10 14:55:36 | 顯示全部樓層
stanley_wwy 發表於 2009-7-10 14:58:17 | 顯示全部樓層
真係唔明 D 人點解咁冇品,評論吓隻羊的缺點都會有咁大反應,九唔撘八人身攻搫

其實每款車都有其優點和缺點,否則各生產商都唔會定期轉款,每次都話有改善,別人少少批評都不能接受

不如留 ...
RRRRR 發表於 2009-7-10 14:52

係喎, 呢度係RC-EVO油車討論區, 唔係”可必報”區喎.

咁學人家果句 ”GO BACK TO YOUR AREA AND TALK ABOUT YOUR xxxx" 先.

請尊重RC-EVO 一向良好討論氣氛.
RRRRR 發表於 2009-7-10 14:58:17 | 顯示全部樓層
佢話個盒 made in germany, 你自己睇
NTK 發表於 2009-7-10 15:13:03 | 顯示全部樓層
106# RRRRR

哈哈罗湖城卖o既A货手表都写住"Made in Swiss"...
RRRRR 發表於 2009-7-10 15:17:05 | 顯示全部樓層
大把零件都系国内采购,仲话德国制造...老实o的好.
NTK 發表於 2009-7-10 14:55

對於我或部份玩家,其實邊道造唔重要,最重要係產品質量及價錢合理。蛇仔 D Parts 雖然寫明係大陸造,但現時的質量亦不錯,價錢亦不算太貴可以接受。
macau-rc 發表於 2009-7-10 16:24:02 | 顯示全部樓層
d人係唔係唔記得左VETEQ和VECTOR日子? 價錢和質量.....................(俾蛇咬時代)
stanley_wwy 發表於 2009-7-10 16:44:49 | 顯示全部樓層
d人係唔係唔記得左VETEQ和VECTOR日子? 價錢和質量.....................(俾蛇咬時代)
macau-rc 發表於 2009-7-10 16:24

家下講緊08/09 年車喎師兄, 唔係講歷史喎 

09 Velox 慘到要同陳年Vector 比?
NTK 發表於 2009-7-10 16:58:58 | 顯示全部樓層
家下講緊08/09 年車喎師兄, 唔係講歷史喎 

09 Volex 慘到要同陳年Vector 比?
stanley_wwy 發表於 2009-7-10 16:44

你打错字呀..系"VELOX".
stanley_wwy 發表於 2009-7-10 17:04:06 | 顯示全部樓層
111# NTK

是但啦, 100% "德國車"個名係咪都係"德文" 黎架? 我係咪都唔識讀
誰與爭鋒 發表於 2009-7-10 17:45:07 | 顯示全部樓層
上塲環球杯 A Final 好似唔覺有呢两位高手喎,不過安頭好似無參加,但無可否認安頭揸 10 仔的確一流

我並冇唔多高興trc同羊,祇係發表吓意見,否則我唔會買隻羊嚟試, ...
RRRRR 發表於 2009-7-9 18:04

RRRRR兄係你我先覆..環球杯通常都無物高手架la..佢D車手都未必鬥la..你用佢做標???
我睇完你地D男子單打後都係內容針對羊同ACO.當然唱好ACO因我想你們都係入面玩.
咁我覺得你有D野無問題Y ma..ACO我平日去係無traction..唔通你叫我入到等等呀???
去唔去呔根本就係你的問題...我一套呔可行8至10綱油...世界賽final都要換呔架la..
咁你係唔係偏見左呢???
玩車求開心係人都識講...係D網度吹..然後單單打打成個八婆咁..如果咁都開心你地開心Dla..
我唔覆la..如果見度面又相認度先再吹la.
RCANDY 發表於 2009-7-10 18:12:58 | 顯示全部樓層
對於我或部份玩家,其實邊道造唔重要,最重要係產品質量及價錢合理。蛇仔 D Parts 雖然寫明係大陸造,但現時的質量亦不錯,價錢亦不算太貴可以接受。
RRRRR 發表於 2009-7-10 15:17

agree!
993r 發表於 2009-7-10 18:14:07 | 顯示全部樓層
鐘意玩蛇咪玩蛇,鐘意玩羊咪繼續玩羊囉.玩得1/8要好跑予左唔會平.玩吾起覺得太貴咪吾好玩囉.你話羊玻璃,我同意,因為佢撞左會爛,但有边款車係撞吾爛架?我見吾小無限京商同你地所謂既鋼蛇咪又係爛到一抽二抽咁執返黎.包括我自己果d.有d講下講下又話边個場好玩边個場又悶又吾好玩,人地自己去边玩吾洗你教啦.
樓主個帖係開開心心組裝架車個流程分享,咁多人走出黎又東又西如何如何這個那個!請尊重吓樓主啦咁多位!!
Phelipcopter 發表於 2009-7-10 21:35:53 | 顯示全部樓層
In order of importance and (my PERSONAL preference):-

1  Fast on the track and easy to set  ( Sheep )
2  Does not break  ( easily ) - ( Snake ).
3  Easy to fix ( Sheep )
4  Made in Germany > Taiwan > China. ( Sheep )

The difference between this and that is very small. All 1/8 is very similar in $$.

I have both and it is always sheep first.  If sheep breaks, then snake.  If sheep does not break, snake stays in the bag all day....

No winner or loser.  Enjoy, my friends.
alexcheung 發表於 2009-7-10 22:26:21 | 顯示全部樓層
蛇仔都好好呀, 玩到個個大男人變八婆.
stanley_wwy 發表於 2009-7-10 22:57:00 | 顯示全部樓層
蛇仔都好好呀, 玩到個個大男人變八婆.
alexcheung 發表於 2009-7-10 22:26

agree, suddenly it comes someone who didn't participate in the discussion but is bitching around here like you.
RRRRR 發表於 2009-7-10 23:58:04 | 顯示全部樓層
RRRRR兄係你我先覆..環球杯通常都無物高手架la..佢D車手都未必鬥la..你用佢做標???
我睇完你地D男子單打後都係內容針對羊同ACO.當然唱好ACO因我想你們都係入面玩.
咁我覺得你有D野無問題Y ma..ACO我平日去係無tr ...
誰與爭鋒 發表於 2009-7-10 17:45

誰與爭鋒兄多謝你咁俾面 ,我諗你收錯料...上塲環球杯全港 8 仔最 TOP 嘅两位車手(邊两位自己問人)都有參加,45 分鐘精彩較量觀眾睇到拍按叫絕,真係有 D 唔明點解你會收錯料,有時間下次環球杯入去 ACO 睇吓两位高手點揸 8 仔
淨係聽人講無traction..唔通叫你入到等等呀,會唔會 OUT 咗 D ,冇得等最好差定電去,否則到時擔心你係等差電...... ACO 好還是 TRC 好見仁見智啦,自己喜歡冇人逼你,我祇係講事實,冇話唱好這個唱衰那個.....
人哋講嘢唔啱聽叫做"相反意見"唔係叫"偏見",相反意見有錯而你又有堅料咪插我囉
我係男子單打咁你哋咪係男子團體組囉,人身攻擊冇意義
winclearly 發表於 2009-7-11 04:23:27 | 顯示全部樓層
咁即係算唔算????你有無贏過佢????問下...唔代表你唔係高手
誰與爭鋒 發表於 2009-7-9 15:50

好幸運,小弟生平第2次比實8仔,系45分鐘决賽內,以首名衝線,贏咗呢位高手
993r 發表於 2009-7-11 08:25:24 | 顯示全部樓層
好幸運,小弟生平第2次比實8仔,系45分鐘决賽內,以首名衝線,贏咗呢位高手
winclearly 發表於 2009-7-11 04:23

嘩!!高手中既高手