RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3406|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有無啱FW-05R的手拉Engine介紹,

et8088 發表於 2006-4-10 00:49:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有無啱FW-05R的手拉Engine介紹,小弟係新手一名,買咗05R之後喺K.W.S問左好多間鋪都買唔到,

一係就要改二樓板同好多野去就位,一係得一款台灣偈啱,實在唔知點好,請問有無一款比較好而又不用改野的Engine介紹呢!!

重有想問FW-05R加埋份05RR Conversion Kit買咗$2200算唔算平呢?我見份Kit得塊炭纖二樓板,一對狗骨同少量膠制品,單買份Kit要幾錢??

我見05R塊二樓板都已經係炭纖,其他野又睇唔出有咩唔同,會唔會無用呢?

另外我揾番大約十年前嘅EX1同對PS1001FET重未壞,唔知1001對宜家啲油車離講夠唔夠用??

甘多問題唔好意思,靜待各位大哥解答,Thank You !!!
coronafans 發表於 2006-4-10 00:53:05 | 只看該作者
KO 1001 servo係7.2V, 如油車用要把7.2V線飛去紅線先可以用
ppl 發表於 2006-4-10 01:11:20 | 只看該作者
原帖由 et8088 於 2006-4-10 00:49 發表
請問有無啱FW-05R的手拉Engine介紹,小弟係新手一名,買咗05R之後喺K.W.S問左好多間鋪都買唔到,

一係就要改二樓板同好多野去就位,一係得一款台灣偈啱,實在唔知點好,請問有無一款比較好而 ...

唔好用手拉啦,用達箱啦.
devilstar 發表於 2006-4-10 01:20:08 | 只看該作者
應該有部os12cv手拉會啱!
devilstar 發表於 2006-4-10 01:52:58 | 只看該作者
出面可能冇貨,去雷達行睇睇啦,部偈都唔錯架!
 樓主| et8088 發表於 2006-4-10 04:48:44 | 只看該作者
多謝以上名位的意見!!!
另外想問雷達行係邊?KWS好似唔見有呢間鋪??thank you!!
Panda 發表於 2006-4-10 10:14:03 | 只看該作者
牛頭角地鐵站 , 落車時响月台會望到
 樓主| et8088 發表於 2006-4-10 14:52:05 | 只看該作者
thank you !!!
devilstar 發表於 2006-4-11 00:15:21 | 只看該作者
原帖由 Panda 於 2006-4-10 10:14 發表
牛頭角地鐵站 , 落車時响月台會望到

仲會見到牛咁大駕嘅飛機呀
 樓主| et8088 發表於 2006-4-12 15:10:14 | 只看該作者
多謝上面各位大哥的意見,不過最後都係喺旺角買左副台灣SH15粗粗地玩住先,盒05R整左幾曰,2樓板又要界走一忽,一路界一路驚,好彩最後無事.通常你地去邊度放

車多??我住沙田嘅,希快D溫好副偈出來同大家一齊放車!!! (雖然我部車同我手都會好慢!!!!)  thx.
coronafans 發表於 2006-4-12 16:23:35 | 只看該作者
馬鐵石門站旁空地
devilstar 發表於 2006-4-13 00:33:51 | 只看該作者
原帖由 et8088 於 2006-4-12 15:10 發表
多謝上面各位大哥的意見,不過最後都係喺旺角買左副台灣SH15粗粗地玩住先,盒05R整左幾曰,2樓板又要界走一忽,一路界一路驚,好彩最後無事.通常你地去邊度放

車多??我住沙田嘅,希快D溫好副偈出來同大家 ...

想搵人一齊玩?join埋我哋啦,好多人好開心架
 樓主| et8088 發表於 2006-4-14 00:20:25 | 只看該作者
我都想快D出離一齊玩,不過比副偈攪到一頭煙,車殼又未買,著到車先有得玩!!
你地咩時候玩多?最快幾時再玩??
devilstar 發表於 2006-4-14 00:24:21 | 只看該作者
原帖由 et8088 於 2006-4-14 00:20 發表
我都想快D出離一齊玩,不過比副偈攪到一頭煙,車殼又未買,著到車先有得玩!!
你地咩時候玩多?最快幾時再玩??

最快聽日入場玩,你趕唔趕得切吖?著唔到車唔係問題,你攞埋落嚟我哋有人會幫你,拿拿聲整埋個殼出車啦,至於石門幾時有活動,你可以留意我哋會嘅post,一般都係sunday,詳細就睇我哋會長jonny同攪手mark大人嘅安排喇!

oliver 發表於 2006-4-14 01:33:20 | 只看該作者
nova有副勁野..手拉CX12P 側排...
 樓主| et8088 發表於 2006-4-14 03:04:23 | 只看該作者
聽日趕唔切吖,16号sunday就得!!聽日買埋個殼,買原裝唔駛噴即用既好定係其他好呢??但要$3xx好似貴左D
'
有冇咩好款推界,好似林寶堅尼幾正,唔知硬唔淨,襟唔襟用呢??
 樓主| et8088 發表於 2006-4-14 15:06:13 | 只看該作者
今日去買埋個殼,sunday有活動的預我一份呀
nova有副勁野..手拉CX12P 側排... ......都買左副台灣偈囉!下次升級先啦!!

重有我個EX1同對1001行近時甘震,有冇計??thx....
coronafans 發表於 2006-4-14 16:42:41 | 只看該作者
servo有無裝水泡先上落部車?
 樓主| et8088 發表於 2006-4-14 19:19:33 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-4-14 16:42 發表
servo有無裝水泡先上落部車?

咩系水泡呀??
個接收底已經貼左海綿,近既就左右比油同迫力都冇問題,係個比油servo猛咁震,
頭先落街放車,大約5,6米已經失控,係唔係個接收唔得呢?
oliver 發表於 2006-4-14 20:44:03 | 只看該作者
原帖由 et8088 於 2006-4-14 19:19 發表

咩系水泡呀??
個接收底已經貼左海綿,近既就左右比油同迫力都冇問題,係個比油servo猛咁震,
頭先落街放車,大約5,6米已經失控,係唔係個接收唔得呢?

AM 頻?晶體是否原裝及老化?
支槍條天線有冇拉到最長...槍電...接收電量是否充足...?