RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: et8088
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請問有無啱FW-05R的手拉Engine介紹,

andrewlio 發表於 2006-4-14 22:03:06 | 只看該作者
原帖由 et8088 於 2006-4-14 19:19 發表

咩系水泡呀??
個接收底已經貼左海綿,近既就左右比油同迫力都冇問題,係個比油servo猛咁震,
頭先落街放車,大約5,6米已經失控,係唔係個接收唔得呢?

咁小  ?!?!   10米都冇?

有冇炒到?
 樓主| et8088 發表於 2006-4-14 22:54:28 | 只看該作者
原帖由 oliver 於 2006-4-14 20:44 發表

AM 頻?晶體是否原裝及老化?
支槍條天線有冇拉到最長...槍電...接收電量是否充足...?

原裝FM41,天線拉到最長但有小小孿曲,槍電接收電是GP2A义電义滿.係唔係套控太舊老化呢??十年前玩過几次之收埋左,上星期摷番出離用,點知
大約二架貨VAN距就失控,好彩車頭爛咗小小,唔知係接收定粒band壞,聽曰攞出Kws比人check check 好D,
電子野重難搞過偪偈
coronafans 發表於 2006-4-15 00:07:22 | 只看該作者
用什麼接收電? 你個係7.2V servo woo!
coronafans 發表於 2006-4-15 00:11:11 | 只看該作者
水泡係servo四隻耳仔個膠圈,有防震作用
 樓主| et8088 發表於 2006-4-15 01:26:25 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-4-15 00:07 發表
用什麼接收電? 你個係7.2V servo woo!

我唔識上傳相片上離,個servo有2條籃1紅1黑線,其中1籃1黑黏埋一齊,買返黎就係咁,
以前部油車用開都冇事,但係宜家就唔知點樣分幾多watt servo??
另外我張相百幾kb點樣可以壓縮上傳圖片上黎??
coronafans 發表於 2006-4-16 01:12:01 | 只看該作者
你今日咪去萬里OK哂!
 樓主| et8088 發表於 2006-4-16 03:57:58 | 只看該作者
原帖由 coronafans 於 2006-4-16 01:12 發表
你今日咪去萬里OK哂!

你點知架??你係老板?/助手??定係客??,係唔係話咩3R又話2手低買D個客呢??
甘有圓,下次約埋一齊睇車,放車
watsonliu 發表於 2006-6-3 19:27:36 | 只看該作者
NOVAROSSI 12 CXP & NOVAROSSI 15 LS 15 PS2, 這2個ENGINE 都唔錯, CXP就舊款少少, 而LS 就新款及馬力都很大, 這兩款都係側排排氣, 而且安裝上05R 位應該剪很少二層板就可以啦, 因為個手拉盒都比較細少, 而安裝 OS 手拉 ENGINE就手拉盒都几大, 所以05R 二層板就要剪得多, 我就喜歡意大利ENGINE 多D.....