RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 12388|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

室內埸後感......

mikewu 發表於 2007-7-3 14:36:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
星期日終於同幾為Brother試左個新場, 以下係我既小小意見:

1. 條track塊地都幾硬.... 要用d COMPOUND 比較軟既呔會好D
2. jump 台非常高, 對一般DF03黎講可能係一個考驗....
3. 有某幾個彎都比較細....
4. 最好用15T或以下既摩打, 對飛個 double 既大 jump 會好有幫助
5. 記得搵D去個既朋友一齊去, 因為都幾難搵....  (唔該今次 brother Hayson 帶路)

大家仲有乜意見請提出討論.......

樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 14:38:19 | 只看該作者
mark999hk 發表於 2007-7-3 14:40:31 | 只看該作者
Thanks for share~~Mr. Mike
 樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 14:44:55 | 只看該作者
依家"度" 黎 "度"去究竟買部 501X 好, 還是激改部 DF03 用3 Racing 既 Carbon 底板好呢.......  
bigben 發表於 2007-7-3 14:45:29 | 只看該作者
thks for sharing.....
hot inside? good air ventilation??
mark999hk 發表於 2007-7-3 14:46:37 | 只看該作者

buy 501 will be better~~~DF03 can play at TKO ma
 樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 14:48:15 | 只看該作者
原帖由 bigben 於 2007-7-3 14:45 發表
thks for sharing.....
hot inside? good air ventilation??

Yes... hot inside... but some room has some really good air conditioning....  but power got cut out due to overload sometimes....  
Not bad air ventilation though....
cto 發表於 2007-7-3 14:51:02 | 只看該作者

回復 #7 mikewu 的帖子

any movies?
 樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 14:56:29 | 只看該作者
原帖由 cto 於 2007-7-3 14:51 發表
any movies?

No.
 樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 14:59:37 | 只看該作者
唔記得提, 出面落大雷雨係室內玩車既感覺非常一流!  
abcde 發表於 2007-7-3 15:03:04 | 只看該作者
thx your photos, very nice
asaka 發表於 2007-7-3 15:07:59 | 只看該作者
where is there? I will buy buggy car. what car is your suggestion?!
AlexFiona 發表於 2007-7-3 15:08:19 | 只看該作者
想問下D 1:18 細車玩成點呀?
師傅東 發表於 2007-7-3 15:15:44 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2007-7-3 14:44 發表
依家"度" 黎 "度"去究竟買部 501X 好, 還是激改部 DF03 用3 Racing 既 Carbon 底板好呢.......  

鐘意tamiya就梗係出架501X啦!DF03激改極都係plastic bathtube chassis,戰鬥力你嗰日有眼見啦!唔係裝個大馬力motor就可以飛過大孖jump o甘簡單,要車架頂得住先得!
吖!..................我咪係玩Lazer嗰個囉!(4AGE)
asaka 發表於 2007-7-3 15:33:15 | 只看該作者
師傅東, how about AE T4? or Losi? How much are they?
 樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 15:53:30 | 只看該作者
原帖由 師傅東 於 2007-7-3 15:15 發表

鐘意tamiya就梗係出架501X啦!DF03激改極都係plastic bathtube chassis,戰鬥力你嗰日有眼見啦!唔係裝個大馬力motor就可以飛過大孖jump o甘簡單,要車架頂得住先得!
吖!.................. ...

嘩! 師傅級人馬上場, 小弟要行埋一邊 lu....     大師你好.....
501 係好, 但係始終硬係皮帶走offroad好似唔知點吟...........  仲有要買過哂D分體電就死啦.....  其實我比較坦心後備零件多D....  茶實出面邊邊部Top Grade 既電 buggy 零件比較多呢???   
謝師傅解答....
 樓主| mikewu 發表於 2007-7-3 15:55:32 | 只看該作者
原帖由 AlexFiona 於 2007-7-3 15:08 發表
想問下D 1:18 細車玩成點呀?

一般般.....  MB4 or MRX4 還可以, D Tam Tech 就唔好啦.......
師傅東 發表於 2007-7-3 16:01:36 | 只看該作者
原帖由 asaka 於 2007-7-3 15:33 發表
師傅東, how about AE T4? or Losi? How much are they?

個人覺得AE嘅T4(Factory Team Kit或Team Kit都好)總好似爭啲啲o甘!唔知係咪TL XXXT全Graphite plus超硬零件関係,Losi車架又易set啲,又好跑啲!AE T4好似賣1500左右,但唔知乜version;Team Losi XXX-T2(最新款)好似喺2200-2300左右啦!
師傅東 發表於 2007-7-3 16:29:26 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2007-7-3 15:53 發表

嘩! 師傅級人馬上場, 小弟要行埋一邊 lu....     大師你好.....
501 係好, 但係始終硬係皮帶走offroad好似唔知點吟...........  仲有要買過哂D分體電就死啦.....  其實我比較坦心後備零件多D....  茶 ...

嘩嘩嘩!!! Mike兄唔好師傅前師傅後啦!稱呼一個嚟啫!
不嬲皮帶都係電4WD主流,而家先叫多啲廠出直軸(Shaft drive),分體電擺位就真係平衡啲嘅!
至於後備零件供應先係我响選擇上嘅主要原因!J Concept BJ-4、Hotbodies Cyclone D4、Tamiya TRF 501X同埋Kyosho Lazer ZX-5現階段零件供應充足,選擇都唔少哩!!
下次你哋再去TRC室內場玩記住叫埋我吖!!
pug 發表於 2007-7-3 16:46:23 | 只看該作者
sorry!我想問地址係邊?重有裡面會吾會好熱?收費如何?