RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 大頭妹
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TLT 要改幾錢先至玩到爬爬架?

樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 01:32:04 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-11 01:29 發表
SCB而家唔改都幾好玩~雙motor係一定比單motor食電,按比例計玩一晚(以3,4個鐘計,慢駛)ww2可能用排半電,SCB就要用3排幾電

暫時都唔會點改架SCB,一黎冇$二黎想原汁原味多陣~

咁呢款車多唔多野改?可否升高?升高左咪仲爬得勁?
Evo露筍 發表於 2007-4-11 01:35:26 | 只看該作者
比個有用o既web你差考下,都係d師兄射比我o既~
http://www.rcbig.idv.tw/bbs/rcbi ... ;bd=3&totable=2
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 01:41:11 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-11 01:35 發表
比個有用o既web你差考下,都係d師兄射比我o既~
http://www.rcbig.idv.tw/bbs/rcbi ... ;bd=3&totable=2

是 diy 嗎?
Evo露筍 發表於 2007-4-11 01:42:52 | 只看該作者

回復 #63 大頭妹 的帖子

yup~~
而家未有咁好心機去研究~SO改裝計劃暫時擱置~~
invisibleman 發表於 2007-4-11 02:04:12 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-11 01:18 發表
其實應該係SCB, 即係super clod buster

登錄/註冊後可看大圖

CB係指上一代CLOD BUSTER

登錄/註冊後可看大圖

幾錢呢架 但好以好膠 d野=.=
Evo露筍 發表於 2007-4-11 02:08:01 | 只看該作者

回復 #65 invisibleman 的帖子

剩車價$1030,跟機變
但係一定要用bluebird 620mg 或者再大力o既servo
invisibleman 發表於 2007-4-11 09:04:55 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-11 02:08 發表
剩車價$1030,跟機變
但係一定要用bluebird 620mg 或者再大力o既servo

其實我都唔係好清楚機變係點@@
雙摩打? 有冇得改做單摩打?
唐生菜 發表於 2007-4-11 09:22:41 | 只看該作者
原帖由 invisibleman 於 2007-4-11 09:04 發表

機變可以話係一舊可變電阻 由 servo帶動
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 11:32:22 | 只看該作者
TLT 又點睇呢各位?
好似話要用分髏電,對嗎?
同埋升高 kit 要幾錢左右呢?
Sazabi 發表於 2007-4-11 13:11:40 | 只看該作者
原帖由 invisibleman 於 2007-4-11 09:04 發表

改做單摩打當然冇問題,重可以變為前驅、後驅或四驅,不過clob buster最有價值就是前担及後担已包含gear及摩打,不必考慮傳動問題,所以改裝方便,如果變回單摩打四驅就難度高囉,亦浪費左部車
Evo露筍 發表於 2007-4-11 13:49:12 | 只看該作者

回復 #69 大頭妹 的帖子

TLT可以改用返我地而家用緊o既直電架~
套kit你預貴過架車幾倍啦起碼~
Evo露筍 發表於 2007-4-11 13:51:00 | 只看該作者

回復 #67 invisibleman 的帖子

雙motor唔好咩?好力d wor......講真慢慢玩一排電都可以玩好耐架(我用4200電)
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 14:06:55 | 只看該作者
頂丫。心大心細添
Evo露筍 發表於 2007-4-11 14:41:17 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-4-11 14:06 發表
頂丫。心大心細添

咁咪2架買晒佢lor~ 買左先再慢慢改都唔係問題架~
教主 發表於 2007-4-11 16:04:05 | 只看該作者
5 pages~~ how long does it take to make up your mind ?

seems you r considering purchase properties then toys

kidding~~ dont  insert  me ~~~~   
soilderman83 發表於 2007-4-11 16:13:38 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-4-10 13:07 發表
其實我想買 F350 的,不過我見 D 人玩呢隻車又話要升高,又呢樣個樣,會唔會要搞好多錢先爬到架?

My opinion is F350 is realism model not good for climbing but if you just go to Nam Sang Wai to play is OK,if you really want to climb,F350 cannot satisfly your aims!(Unless you modifly the F350 can improve the performance)If you really want to climb,please buy this type model!

Ha ha!also,Do you remeber me,we meet at nam Sang Wai a few days ago,here is my WW2 and my F350

invisibleman 發表於 2007-4-11 16:32:37 | 只看該作者
雙摩打會吾會好難裝 其實係我吾識博1個電變 條線分做2條、、哈...
Evo露筍 發表於 2007-4-11 17:01:15 | 只看該作者

回復 #77 invisibleman 的帖子

買個雙出電變咪得lor~
我果個都係$480之麻......
Evo露筍 發表於 2007-4-11 17:03:22 | 只看該作者

回復 #76 soilderman83 的帖子

搵日約埋一齊放車研究下丫~~
你架350 police版好鬼型~(幾時加埋車頂警燈呀?)
T2阿諾渣ww2又好鬼過引~
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 17:04:03 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-11 17:01 發表
買個雙出電變咪得lor~
我果個都係$480之麻......

咁你用幾多 t 摩打?
cb 有無升高 kit 架?