RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 大頭妹
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TLT 要改幾錢先至玩到爬爬架?

樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 18:33:04 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-10 18:28 發表
哦~~~咁你要試下細細油咁行喇~因為ww2,mp,lb個重心o係車尾,如果上斜停車再開大油車一定burn 呔,起頭同必cut4~唔關2wd定4wd事!!

細到無得再細喇!你估我細路仔咩
啊甘 發表於 2007-4-10 18:33:12 | 只看該作者
F350原装車上輋我用2波都好好力.......如果過一般大小石過樹根一定ok唔使改

f350換4個look.....玩像真爬石...一定好爬

樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 18:33:57 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2007-4-10 18:30 發表

My suggestion to you, get a TXT...............  Clod is for if you are planning to spend another 2-4k on modification..
F350....  Too low and the chassis is too stiff la... not good for crawli ...

咁 tlt 呢?
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 18:36:15 | 只看該作者
原帖由 啊甘 於 2007-4-10 18:33 發表
F350原装車上輋我用2波都好好力.......如果過一般大小石過樹根一定ok唔使改

係未要改完升高完先裝到大腳八轆?
Evo露筍 發表於 2007-4-10 18:39:16 | 只看該作者

回復 #40 mikewu 的帖子

yup~果時我o既choice都係呢2部(因為JUGGERNAUT 2想買o既時候已經停左產好耐.....)
最後budget所限都係clod抵d~
啊甘 發表於 2007-4-10 18:40:45 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-4-10 18:36 發表

係未要改完升高完先裝到大腳八轆?

好似有隻hpi  look好似唔使升高
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 18:41:37 | 只看該作者
咁你部野好唔好玩??
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 18:43:00 | 只看該作者
原帖由 啊甘 於 2007-4-10 18:40 發表

好似有隻hpi  look好似唔使升高

但之前有 post ,有人可以 diy 升高喎,你有無試過?
啊甘 發表於 2007-4-10 18:46:51 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-4-10 18:43 發表

但之前有 post ,有人可以 diy 升高喎,你有無試過?

冇冇 升高啊

我部f350好好玩呀........我樓下有個小山......又沙又石........好輋.............
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 19:13:40 | 只看該作者
轉波正唔正??
係未要 3 servo 的?
同埋架車賣 1900 有咩野跟?如油壓等等??
bearing kit 又賣幾錢呢?
啊甘 發表於 2007-4-10 19:26:50 | 只看該作者
原帖由 大頭妹 於 2007-4-10 19:13 發表
轉波正唔正??
係未要 3 servo 的?
同埋架車賣 1900 有咩野跟?如油壓等等??
bearing kit 又賣幾錢呢?

轉波......嗰吓d聲好正
2 servo ...............1 servo 轉向............1 servo 轉波..............1電變

同埋架車賣 1900 有咩野跟?.............架車冇油壓跟...我睇唔使用油壓掛........這車主要係用好似真車葉片來做鼻圳的

bearing kit 又賣幾錢呢............我用左200蚊買左42love不知名啤令
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-10 23:53:22 | 只看該作者
唉!架架都心思思!
invisibleman 發表於 2007-4-11 00:46:21 | 只看該作者
CB 姐係邊架 大約幾錢
因為我都想買 本身想買tlt 但我都唔係玩爬大石 玩爬下樹根呀小石咁 唔知原裝得唔得
txt同f350都19xx$...
唔知買部平既玩 定係玩部貴既...可以玩耐d..
shoot 發表於 2007-4-11 01:11:04 | 只看該作者

回復 #52 大頭妹 的帖子

如果對一架電越車性能要求較高,2wd已經吾洗諗。
f350硬殼這類像真度高的車,反兩野都幾肉痛下,你有架兔仔ww2都會明,tlt係細車,有心玩爬,最終txt大車較好。
或者諗諗wheely king 4x4,1/12吾大吾細,玩兩次先决定要爬或要jump jump,但用料就好膠,較軟身。
http://www.hpiracing.com/index2.htm
Evo露筍 發表於 2007-4-11 01:18:45 | 只看該作者

回復 #53 invisibleman 的帖子

其實應該係SCB, 即係super clod buster

登錄/註冊後可看大圖

CB係指上一代CLOD BUSTER

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 01:20:05 | 只看該作者
原帖由 shoot 於 2007-4-11 01:11 發表
如果對一架電越車性能要求較高,2wd已經吾洗諗。
f350硬殼這類像真度高的車,反兩野都幾肉痛下,你有架兔仔ww2都會明,tlt係細車,有心玩爬,最終txt大車較好。
或者諗諗wheely king 4x4,1/12吾大吾細,玩兩次 ...

貴唔貴架?
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 01:21:36 | 只看該作者
原帖由 Evo露筍 於 2007-4-11 01:18 發表
其實應該係SCB, 即係super clod buster

登錄/註冊後可看大圖

CB係指上一代CLOD BUSTER

登錄/註冊後可看大圖

你對呢架車有咩評語呢?
呢架車又多唔多野改呢?例如升高配套等等
Evo露筍 發表於 2007-4-11 01:25:49 | 只看該作者

回復 #56 大頭妹 的帖子

小弟愚見覺得HPI D車都唔會平過孖星車~以我估計應該都要$2xxx
不過講車架睇相感覺比孖星d車易改d.....(起碼唔駛成個車架換晒....(平改的話))
有錯請插~
Evo露筍 發表於 2007-4-11 01:29:25 | 只看該作者

回復 #57 大頭妹 的帖子

SCB而家唔改都幾好玩~雙motor係一定比單motor食電,按比例計玩一晚(以3,4個鐘計,慢駛)ww2可能用排半電,SCB就要用3排幾電

暫時都唔會點改架SCB,一黎冇$二黎想原汁原味多陣~
 樓主| 大頭妹 發表於 2007-4-11 01:30:57 | 只看該作者
我記得早幾年掉左部 clod buster 落垃圾筒,當時太耐無玩, d 塵好厚,又有野爛,所以拆反電子野出黎,成架就咁拜拜