RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15347|回復: 87
收起左側

唔知乜牌既大陸車開箱 RALLY 款

wingk960 發表於 2015-11-17 00:00:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

其實有邊D車係RALLY款呢.我到依家都未識分.
有冇C兄提供下呀.
唔該晒.

星期日落單.今日終於等到.
玩過.好鬼嘈.可能我未慣咁快既車.

半金屬.底板又係

登錄/註冊後可看大圖

有埋金屬壓

登錄/註冊後可看大圖

咩名稱我新仔就唔識.但總好過我架XV01

登錄/註冊後可看大圖

好型電變.但我唔識分

登錄/註冊後可看大圖

車尾有差速,但車頭就冇.唔知點解

登錄/註冊後可看大圖

睇見D帶咁.我諗行沙地.好快冇晒D齒

登錄/註冊後可看大圖

車頭相.跟左個雞控

登錄/註冊後可看大圖

側面

登錄/註冊後可看大圖

羅友

登錄/註冊後可看大圖

暫時未知好唔好.但個款同料都算OK.
希望佢捱得下.
咁既價錢.
我都覺得算係咁了.

965 發表於 2015-11-17 01:09:58 | 顯示全部樓層
Kind of ..between TC and Buggy ....
sfdo 發表於 2015-11-17 09:07:48 來自手機 | 顯示全部樓層
星星 XV01,TT02 off road 版,CC01 ,MF01X....
 樓主| wingk960 發表於 2015-11-17 17:44:16 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-11-17 09:07
星星 XV01,TT02 off road 版,CC01 ,MF01X....

TT02好似係D平路款啊

我想要ED.又要自己砌啊.真係我唔識分.好難搵啊.

andynax1 發表於 2015-11-18 13:48:06 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-11-18 15:08:10 | 顯示全部樓層
DF03RA
TA02
TA03FS
 樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 15:34:25 | 顯示全部樓層

唔該c兄.
我去睇下.
 樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 15:39:57 | 顯示全部樓層
andynax1 發表於 2015-11-18 13:48
http://www.hpiracing.com/en/kit/115383

https://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_i ...

traxxx同losi多數都係rtr.我想自己砌.真係冇幾多.
真係好難搵,個日出去kws 佢地話buggy好難有parts,攪到我最壞打算買buggu都唔敢買.佢地話好out,冇咩人玩.
香港好多c兄都喜歡平路車.
kyosho又係真係唔多.hpi係唔係大陸出架?

如果再搵唔到就整返好部vx-01算了.

唔該晒c兄.

WallaceNg 發表於 2015-11-18 16:14:22 | 顯示全部樓層
tt02/tt01 係平路,rally都得
ckcgary 發表於 2015-11-18 16:39:34 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2015-11-18 15:39
traxxx同losi多數都係rtr.我想自己砌.真係冇幾多.
真係好難搵,個日出去kws 佢地話buggy好難有parts,攪到 ...

如果你本身有 XV01,整番嚟玩好過,又唔差。

樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 16:43:04 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-11-18 16:39
如果你本身有 XV01,整番嚟玩好過,又唔差。

佢前置麼打,我覺得佢好推頭呀。
同我唔知佢咩事。一開車就卡卡聲,
我已換左皮帶。佢都係咁。激死我。
 樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 16:45:17 | 顯示全部樓層
WallaceNg 發表於 2015-11-18 16:14
tt02/tt01 係平路,rally都得

其實我想買d 靚d ,
剩車三千蚊到,
布希望d 料靚dd.
我自覺係咁。
sfdo 發表於 2015-11-18 19:45:08 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2015-11-18 15:39
真係好難搵,個日出去kws 佢地話buggy好難有parts,攪到 ...

如想玩 buggy,其實 暈記 畏高 紅星 ... 都多選擇。
不過零件通常要訂要等....
buggy 同 房車型 RALLY 個樣有好大出入,好睇個人喜好。

樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 20:59:16 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-11-18 19:45
如想玩 buggy,其實 暈記 畏高 紅星 ... 都多選擇。
不過零件通常要訂要等....
buggy 同 房車型 RALLY 個 ...

BUGGY 香港係唔係真係小人玩呢?
因為我都係剛剛學玩.
但唔喜歡平跑,
只喜歡RALLY個D款.好鬼正.
ckcgary 發表於 2015-11-18 21:08:44 | 顯示全部樓層
wingk960 發表於 2015-11-18 16:43
佢前置麼打,我覺得佢好推頭呀。
同我唔知佢咩事。一開車就卡卡聲,
我已換左皮帶。佢都係咁。激死我。

就係因為佢係前置麼打,所以過彎嘅走姿仲似 rally........

Buggy 都好多人玩,睇你喺邊度玩,好多師兄入倉玩......
滕尼 發表於 2015-11-18 22:39:42 來自手機 | 顯示全部樓層
My XV01 Pro
 樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 23:55:13 | 顯示全部樓層

C兄.我都係XV01T
唔小心抄左一次.一開車就格格聲..
換左皮帶都係咁.我先放棄佢.
 樓主| wingk960 發表於 2015-11-18 23:57:06 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2015-11-18 21:08
就係因為佢係前置麼打,所以過彎嘅走姿仲似 rally........

Buggy 都好多人玩,睇你喺邊度玩,好多師 ...

而架好似好正.我只係怕難買PARTS. 194630f1wgz22siw9bbbkw.jpg
LL730 發表於 2015-11-19 00:03:51 來自手機 | 顯示全部樓層
一比十成車
LL730 發表於 2015-11-19 00:06:10 來自手機 | 顯示全部樓層
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__56998__Basher_RZ_4_1_10_Rally_Racer_RTR_.html