RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: IBM
收起左側

新手毒發 : 1200 大洋 散砌 F104x1

yin@hk 發表於 2015-11-23 21:01:53 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-11-23 20:43
我四月有去 JV 玩 DT02 (落緊雨)係走到直線,由頭衝到尾冇問題。
到時 S100 用10.5T ,罰自已以後唔玩,唔 ...

你玩唔玩落去都無人阻到你,大家都係想你唔好再誤導人同埋做死亡陷阱
leo6099 發表於 2015-11-23 21:05:54 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-11-23 20:43
我四月有去 JV 玩 DT02 (落緊雨)係走到直線,由頭衝到尾冇問題。
到時 S100 用10.5T ,罰自已以後唔玩,唔 ...

唔洗咁睇唔開,如果唔吹咁大,可能大家可交流下,但你係到呃post就唔好喇
Friday 發表於 2015-11-23 21:47:07 | 顯示全部樓層
carven.chow 發表於 2015-11-23 17:58
唔好話教...大家一齊開心下
搞到我想玩F1 TIM

我都想同你玩F1啊~~我想試下新VBC F1
carven.chow 發表於 2015-11-23 22:24:27 來自手機 | 顯示全部樓層
我睇睇十二月頭攞架車上黎玩下 好耐冇玩過
Friday 發表於 2015-11-23 22:28:09 | 顯示全部樓層
JV定ACO?
windfirewheel 發表於 2015-11-23 22:49:43 | 顯示全部樓層
Friday 發表於 2015-11-23 21:47

我都想同你玩下F1喎
feihome1 發表於 2015-11-23 22:53:05 | 顯示全部樓層
Friday 發表於 2015-11-23 21:47

我可以申請join埋玩嗎?但係用無咩戰鬥力嘅星星車!
KENNY110 發表於 2015-11-23 23:18:03 | 顯示全部樓層
carven.chow 發表於 2015-11-23 22:24
我睇睇十二月頭攞架車上黎玩下 好耐冇玩過

玩下定揾野食有無轉車隊?VBC有無得租?
Friday 發表於 2015-11-23 23:24:09 | 顯示全部樓層
feihome1 發表於 2015-11-23 22:53
我可以申請join埋玩嗎?但係用無咩戰鬥力嘅星星車!

星星車好有戰鬥力架!
Friday 發表於 2015-11-23 23:25:16 | 顯示全部樓層
windfirewheel 發表於 2015-11-23 22:49
我都想同你玩下F1喎

唔同你玩!我未夠班
windfirewheel 發表於 2015-11-23 23:35:20 | 顯示全部樓層
Friday 發表於 2015-11-23 23:25
唔同你玩!我未夠班

唔好玩我呢D新手啦
ivan仔 發表於 2015-11-23 23:37:16 來自手機 | 顯示全部樓層
我都申請玩F1,不過係一架行唔直的雙星星車
carven.chow 發表於 2015-11-24 10:38:04 | 顯示全部樓層
睇大圍搵個星期日上JV游車河,最好係{banned}頭剷唔好用LEXAN...好唔像真雖然好跑好多:L
carven.chow 發表於 2015-11-24 10:42:07 | 顯示全部樓層
KENNY110 發表於 2015-11-23 23:18
玩下定揾野食有無轉車隊?VBC有無得租?

我行得直,租俾你試下...一鑵可樂
disaster999_law 發表於 2015-11-24 11:18:24 | 顯示全部樓層
我有駕VBC LightningF 可以放。有興趣PM我

登錄/註冊後可看大圖
KENNY110 發表於 2015-11-24 11:34:03 | 顯示全部樓層
carven.chow 發表於 2015-11-24 10:42
我行得直,租俾你試下...一鑵可樂

你請我飲可樂我都可以考慮吓試玩你架VBC既!星星撚好難轉牌子架
Friday 發表於 2015-11-24 19:12:38 | 顯示全部樓層

等我操好D車先同你玩,費事比你欺凌
sfdo 發表於 2015-11-24 19:51:28 | 顯示全部樓層
leo6099 發表於 2015-11-23 21:05
唔洗咁睇唔開,如果唔吹咁大,可能大家可交流下,但你係到呃post就唔好喇
...

唔係吹架。我未玩 F104之前,其實都有玩過 TA05 TRF415 等等,
但就係好似樓主咁散砌多架 TA05 砌左好耐都唔好跑又買 TRF415 ... 搞到 二萬七蚊積蓄得返小過五百蚊...
後悔當時唔買 T3 / X10 / S400 / S100 ...
所以先至忍唔到呃post。想其他人諗真D。

買鬼哂 TA05 TRF415 mini-z ... ,只得架 DT02 諗住自膠算,唔出來玩。
但正正就係冇人阻我玩,冇玩幾年又買 F104W ... 出來買。
後悔玩 TRF415 當時自己唔夠乞人增,冇人討厭我,冇阻力。
唉,所以要唔玩都要諗計乞人增。

如果真係可交流下,我就唔駛出錢搵人教 set S100 啦。當時用 F110 教我 set 好D架 S100 係真,唔係吹。
見你地可以亙相交流真係有福,祝你地玩得開心D。

ivan仔 發表於 2015-11-25 00:00:39 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-11-24 19:51
唔係吹架。我未玩 F104之前,其實都有玩過 TA05 TRF415 等等,
但就係好似樓主咁散砌多架 TA05 砌左好耐 ...

星星車一向除左TRF系列, 其他型號改裝改完都會貴過架TRF車架, 買得TA-0X TB-0X TT-0X 全改大多數係去玩星星杯,
我當年買架TA04R($1200淨架, 全改大約2500-3000左右) 改到沒得再改都係貴過架TRF414M2($2000),
沒人叫你買架全原裝去改, 之後話人貴, HUDY D工具都係一套買會平, 分開一支一支買係貴,
買架F104 V2鈦色係全改型號(後期出), 當時都係$14XX-15XX左右, 只係你沒買到,
買架藍色V2去改當然貴啦(早期), 我窮不過買野會睇有沒用同是否低買, 沒用唔低買就唔買,
唔會好似你咁又話窮又係咁買OP件改, 小弟買星星車最大原因係到現在都可以買到F103F104件,這是星星車的好處,
就算香港沒件, 有朋友去開日本都一定有貨, 十年前的蛇零件仲買到嗎? F103都20年車了.
你話想蛇贊助你, 講幾句話佢好就可以? 咁咪大把CHING都有贊助?唔好玩啦.
玩車求開心, 大家都唔係想你識飛, 只係想你玩車時行得正正常常, 講真快慢都沒所謂, 車仔一向快有快玩慢有慢玩
希望你真正學下咩係玩車心態先, 唔洗要克意做D野比人知你做過D咩學過D咩跟咩人學野同表演比人睇,自己整好架車佢啦.

玩車仔好簡單, 安全唔撞到人阻到人, 大家開開心心玩, 真係唔係好難做到.
不喜勿插, 我係F1新手
leo6099 發表於 2015-11-25 16:30:26 | 顯示全部樓層
sfdo 發表於 2015-11-24 19:51
但就係好似樓主咁散砌多架 TA05 砌左好耐 ...

係咪蛇仔有set 車服務呀?收幾錢?