RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 8401|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

請教購買PHANTOM 2 VISION PLUS的問題

mofaalan 發表於 2014-9-4 22:39:12 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問一下在taobao Dji買 7990人仔 , 網店話唔發香港. 點搞?

如果係香港買(我問左一間行貨,但係好唔就腳.在油麻地10600). 行唔行貨又有咩分別呢?

壞左既話. 又係邊度做維修呢?

frank8wong 發表於 2014-9-4 23:27:09 來自手機 | 只看該作者
如果$7990,圍返港纸,點解唔係香港買呢?有問題都易攪d,我係大陸買回來有問題下下都係討論區問人
kendcsxaz 發表於 2014-9-4 23:38:07 | 只看該作者

淘宝買好過我都有部係香港買,一部淘寶買,香港行货只有一間就係油麻地7樓!行水冇分别一樣要寄返深圳做維修!dji維修見機就會幫你維修!香港我就响一間叫X港X業數碼買$10000兩电話香港行貨,講大話係港行,部機粒電有事攪到我部p2v+炸左,同佢講佢又唔很換機又唔很換电,我話只想寄回深圳做維修又唔很,佢重講大話話dji唔很收回,只很換电,重要加500換粒电,重要收返我粒電先很換,好{banned},我不信他自去問dji,dji說沒這回事叫我全套帶回深圳檢查後成部換過比我!dji同我講只要在淘宝的dji銷售商買就一定沒問題!中国淘寶经销商
蓝天飞扬(中国大陆地区一级经销商)
飞黄腾达模型(中国大陆地区一级经销商)
模幻天空(中国大陆地区一级经销商)
苏宁直营店 — (苏宁云商长宁超级店)
天空领域航模店(中国大陆地区一级经销商)
FOXTECH(中国大陆地区一级经销商)
北京五棵松摄影器材城(大疆体验店)
深圳天海科技实业(中国大陆地区一级经销商)
广东冠能电力科技(中国大陆地区一级经销商)
DJI 香港代理 Flying Hobby[size=12.666666984558105px]香港旺角碧街46號祥興大廈7樓8號à室

frank8wong 發表於 2014-9-5 00:01:37 來自手機 | 只看該作者
咁師兄可以寄香港d什運
 樓主| mofaalan 發表於 2014-9-5 00:04:10 | 只看該作者
炸左!?
stingray 發表於 2014-9-5 00:13:54 | 只看該作者
請問水貨机可攞上香港代理維修呢?
維修中心係边?
solaris8x86 發表於 2014-9-5 00:21:10 | 只看該作者
kendcsxaz 發表於 2014-9-4 23:38
淘宝買好過我都有部係香港買,一部淘寶買,香港行货只有一間就係油麻地7樓!行水冇分别一樣要寄返深圳做維修 ...

Haha... 香港啲姦商.... 個個都扮行貨。
 樓主| mofaalan 發表於 2014-9-5 00:38:13 來自手機 | 只看該作者
嘩。有冇行貨架。。。
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 07:24:56 | 只看該作者
stingray 發表於 2014-9-5 00:13
請問水貨机可攞上香港代理維修呢?
維修中心係边?

正常冇除非你成日幫佢買野!熟左都可以!
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 10:06:08 | 只看該作者
mofaalan 發表於 2014-9-5 00:38
嘩。有冇行貨架。。。

有油麻地7樓
catmay 發表於 2014-9-5 10:34:40 來自手機 | 只看該作者
上樓行貨啲售後好到呢~!買過部全新冇咁嬲
solaris8x86 發表於 2014-9-5 11:46:54 | 只看該作者

但上次有ching話比咗部機7樓搞,過咗3個月都返唔到嚟..... 連條屍骨都無剩....
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 12:57:01 | 只看該作者
solaris8x86 發表於 2014-9-5 11:46
但上次有ching話比咗部機7樓搞,過咗3個月都返唔到嚟..... 連條屍骨都無剩....
...

所以話行水都一樣,最快係自己帶上去或者自己寄上去
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 12:59:36 | 只看該作者
DJI返修地址是:广东省深圳市南山区科技园南区粤兴一道9号香港科技大学产学研大楼6楼   返修中心吴小姐收   返修咨询电话:0755-22673777。请写上您的联系方式和故障描述。
温馨提醒:
1、请您一定按照物流安全的需求进行产品包装,并且发货时请附上简易送修单据,用楷体填写,须填写用户姓名、联系电话、故障现象、要求检测或维修以及其它内容,及购机凭证(或收据、订单编号等相关购买凭证)的复印件。我们将根据您所填写的内容进行判断和处理。谢谢配合!

2、我们一律不接受到付和平邮,维修产生的物流费用由双方各自承担寄出的运费(即:由客户承担返厂运费,DJI承担返回客户运费)。
 樓主| mofaalan 發表於 2014-9-5 14:07:35 | 只看該作者
用信用卡自己Taobao 9500蚊港幣左右(未計郵...)

咁計好似真係去旺角買水方便D....
 樓主| mofaalan 發表於 2014-9-5 14:08:30 | 只看該作者
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 12:59
DJI返修地址是:广东省深圳市南山区科技园南区粤兴一道9号香港科技大学产学研大楼6楼   返修中心吴小姐收   ...

壞左係唔係跟地址順風寄上去?
香港買水貨. 照俾單佢嗎?
 樓主| mofaalan 發表於 2014-9-5 16:06:33 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

呢間話自己係香港總代理喎!
 樓主| mofaalan 發表於 2014-9-5 16:14:59 | 只看該作者
DJl Phantom 2 Vision+
其實同Phantom 2 H3-3D + 山狗 +1.2公里圖傳. 價錢相近..

其實買邊隻好D?
solaris8x86 發表於 2014-9-5 16:24:57 | 只看該作者
mofaalan 發表於 2014-9-5 16:14
其實同Phantom 2 H3-3D + 山狗 +1.2公里圖傳. 價錢相近..

Of course 第2個option喇,5.8Ghz Analog圖傳起碼個螢幕流暢好多,玩到"正常"FPV,唔使睇到窒Q死。
kendcsxaz 發表於 2014-9-5 20:16:02 | 只看該作者
mofaalan 發表於 2014-9-5 16:14

當然h3-3d好v+云台好易壞,通常一炸就壞,寄順丰可以!