RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4324|回復: 39
收起左側

乜野牌子的1/8EP buggy,喺(廣華街及煙廠街)最易搵件呢?

jaccs 發表於 2014-3-2 12:27:08 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題,因為想入架1/8EP buggy,但知道有不少牌子都要訂先至有零件,所以想搵架有現貨零件的車,而可在廣華街及煙廠街(興發商業中心)買到的.

希望各ching能提供相關資料

thx all ching.
貓仙人 發表於 2014-3-2 13:09:12 | 顯示全部樓層
入倉都有O零件。。。tekno直頭齊曬。。
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 15:51:01 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2014-3-2 13:09
入倉都有O零件。。。tekno直頭齊曬。。

thx ching

都有ching咁講,但係當然唔會想係倉整車的,想問除倉外,旺角邊間車檔有tekno零件賣呢?

如知,請覆

thx ching
ralphli 發表於 2014-3-2 18:16:33 | 顯示全部樓層
師兄……整車同買parts喺兩件事,買完parts返屋企整都得,嗰嗰都同你講嗰Tekno parts最齊在Lali有得買,如果你在外边玩,咁你就選擇其它牌子等訂貨,你已問咗好多師兄,仲未诀定倒
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 18:33:54 | 顯示全部樓層
ralphli 發表於 2014-3-2 18:16
師兄……整車同買parts喺兩件事,買完parts返屋企整都得,嗰嗰都同你講嗰Tekno parts最齊在Lali有得買,如 ...

thx ching

在我自己黎講,架車無事,都唔會買零件,買得零件,通常係爛左野先至買,還有,亦想知道旺角邊度有tekno件賣,雖然都係得個知字,但當然希望出面有乜零件買,唔通買少少野都入倉買,然後回家整嗎? 至於遲遲未決定到,可能ching金錢不成問題吧.自己資金有限,不想買左返黎,有野覺唔妥,又放返出去,何包好傷的

thx.
Marco明 發表於 2014-3-2 18:51:49 | 顯示全部樓層
樓主再計落去應該出年都未有得玩
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 18:53:35 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2014-3-2 18:51
樓主再計落去應該出年都未有得玩

想攪清楚啫,窮車手,就係咁.
Marco明 發表於 2014-3-2 19:00:56 | 顯示全部樓層
kws無乜1/8 parts賣.......就算有都唔齊 (mugen, serpent, xray, teamc, kyosho)
以我所知齊parts得tekno.....地點係lali倉

ralphli 發表於 2014-3-2 19:05:59 | 顯示全部樓層
師兄平有平玩,貴有贵玩,仲知大家玩得開心就得,RC都是玩具嚟啫,可需認真
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 19:13:51 | 顯示全部樓層
Marco明 發表於 2014-3-2 19:00
kws無乜1/8 parts賣.......就算有都唔齊 (mugen, serpent, xray, teamc, kyosho)
以我所知齊parts得tekno.. ...

哦,唔該ching
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 19:16:07 | 顯示全部樓層
ralphli 發表於 2014-3-2 19:05
師兄平有平玩,貴有贵玩,仲知大家玩得開心就得,RC都是玩具嚟啫,可需認真 ...

明白的,都係果句,唔想又買又賣,所以做多點功課咁解.thx ching.
貓仙人 發表於 2014-3-2 19:28:47 | 顯示全部樓層
買得零件,通常係爛左野先至買<<<响倉完爛左野即時有得買整完即時有得玩.....唔明仲乜爛左野(仲要即時無得玩....)要出旺角買完返屋企整......
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 19:41:28 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2014-3-2 19:28
買得零件,通常係爛左野先至買

你咁講都通的,所以我咪問埋旺角邊度有件賣,想可選攞喺係邊度買咁解.
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 19:47:50 | 顯示全部樓層
簡單黎講,想搵架易搵零件黎入手,希望多幾間鋪頭有件賣...
貓仙人 發表於 2014-3-2 19:52:03 | 顯示全部樓層
我之前入倉玩架紅落......一早入去玩左一排電就甩左條尾pin......係就係旺角有得買......但逺水救唔到近火.......除非你諗住自己買定一推後備0件......但泔味仲多錢....又未必買得中你爛嗰件......
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-2 19:58:23 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2014-3-2 19:52
我之前入倉玩架紅落......一早入去玩左一排電就甩左條尾pin......係就係旺角有得買......但逺水救唔到近火. ...

咁又係.零願帶多點現金入倉..
965 發表於 2014-3-3 10:52:18 | 顯示全部樓層
1/8 ,都好少玩爛野, 尤其係 track, 除非開5s,6s.
可以買多 set front arms and front tower ....spur.... etc ..
965 發表於 2014-3-3 10:53:58 | 顯示全部樓層
what is 红洛?
貓仙人 發表於 2014-3-3 11:16:47 | 顯示全部樓層
Hong Nor
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 12:14:45 | 顯示全部樓層

HN D零件邊度有得賣呢?

thx ching