RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jaccs
收起左側

乜野牌子的1/8EP buggy,喺(廣華街及煙廠街)最易搵件呢?

貓仙人 發表於 2014-3-3 12:50:22 | 顯示全部樓層
快捷
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 13:11:57 | 顯示全部樓層

除快捷外,沒有其它鋪頭有?

thx ching
貓仙人 發表於 2014-3-3 13:38:44 | 顯示全部樓層
唔覺。。。但其實我係答上面紅洛係咩車
kws team c 會大機會D買到o件
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 13:40:16 | 顯示全部樓層
貓仙人 發表於 2014-3-3 13:38
唔覺。。。但其實我係答上面紅洛係咩車
kws team c 會大機會D買到o件

多謝提供資料
ckcgary 發表於 2014-3-3 14:25:55 | 顯示全部樓層
樓主師兄要先決定自己去邊度玩,如果唔係諗住入倉玩,根本唔使理倉有咩牌子零件,出去 KWS 睇到有咩零件多就買嗰部就得。
tt01 發表於 2014-3-3 14:32:02 來自手機 | 顯示全部樓層
樓主買咗車未,快D鋪上嚟睇下
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 15:54:10 | 顯示全部樓層
ckcgary 發表於 2014-3-3 14:25
樓主師兄要先決定自己去邊度玩,如果唔係諗住入倉玩,根本唔使理倉有咩牌子零件,出去 KWS 睇到有咩零件多 ...

會入倉玩的,但係想喺煙廠街或廣華街有件買,暫定tekno EB48 或 team c T8e v2,想買tekno喺鐘意佢係真正為電動buggy,而唔喺由油車換隻摩打落去又話電buggy,但只有倉有零件買,同埋上過tekno官網睇過,零件價不平(美金x7.8=港幣),想買t8e v2,喺因為平,零件也平,同埋起碼紅星有件買,奕爬過文,幾多ching都喺t8e,無乜投訴,各有長短,收風考慮中☺️
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 15:56:09 | 顯示全部樓層
tt01 發表於 2014-3-3 14:32
樓主買咗車未,快D鋪上嚟睇下

諗定再算啦☺️
無限sky 發表於 2014-3-3 15:56:46 | 顯示全部樓層
性價比一流 T8e
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 15:58:53 | 顯示全部樓層

個價好吸引,以前睇過rc man,喺倉最多人攞黎比賽的。
無限sky 發表於 2014-3-3 16:09:34 | 顯示全部樓層
jaccs 發表於 2014-3-3 15:58
個價好吸引,以前睇過rc man,喺倉最多人攞黎比賽的。

系ar $2xxx 比其它牌子平 parts吾算貴
早買早享受 免得成日心掛掛
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-3 16:19:43 | 顯示全部樓層
無限sky 發表於 2014-3-3 16:09
系ar $2xxx 比其它牌子平 parts吾算貴
早買早享受 免得成日心掛掛

唔洗咁引我呀☺️
smallfaifai 發表於 2014-3-5 18:30:17 | 顯示全部樓層
jaccs 發表於 2014-3-3 15:54
會入倉玩的,但係想喺煙廠街或廣華街有件買,暫定tekno EB48 或 team c T8e v2,想買tekno喺鐘意佢係真正 ...

TeamC買件唔算難,除左你提及的鴻X,貓店都有,而且一D都唔貴
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-5 22:04:53 | 顯示全部樓層
smallfaifai 發表於 2014-3-5 18:30
TeamC買件唔算難,除左你提及的鴻X,貓店都有,而且一D都唔貴

亦因件易搵加上平價,所以咁多ching簡team c.
965 發表於 2014-3-6 12:11:42 | 顯示全部樓層
T8e is electric design too wor...
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-6 12:13:02 | 顯示全部樓層
965 發表於 2014-3-6 12:11
T8e is electric design too wor...

?唔明呀,打返中文啦,唔該
965 發表於 2014-3-7 05:55:29 | 顯示全部樓層
T8e 都係電車設計, 獨特底版,吾係油改.

香港牌子, 應該好易買零件,平,靚,快,正!

但睇下過吾過倒自己,你知香港好多師兄一定要用外國品牌 ga ma ...
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-7 10:57:33 | 顯示全部樓層
965 發表於 2014-3-7 05:55
T8e 都係電車設計, 獨特底版,吾係油改.

香港牌子, 應該好易買零件,平,靚,快,正!

不過論設計,tekno超窄底板,真的很吸引,不過車價同件價都不平,同埋只有倉有件賣,所以暫定都係T8E機會大D,同埋有D ching喺比較鐘意外國品牌,因為有D本地品牌平就係好平,問題品質不大好,自己都試過買左架1/10EP 本地品牌,買返黎都係咁返執(零件唔準),又漏件,結果佢係我第一架砌好便賣的車,後來爬下文,原來俚個品牌平時出D改件都係有問題,成日要攞佢換..,所以俚排都係咁搵T8E V2的文章..暫時無乜投訴..所以應該OK掛.其實如果價錢平,質素OK,好多ching喺唔介意用本地品牌,因為起碼易搵件的.
samsonl 發表於 2014-3-7 19:44:05 來自手機 | 顯示全部樓層

ching, 請參考

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=261066&mobile=2

到現在為止,都覺得冇買錯,我在陶宝買parts的,好處是夠齊全。
 樓主| jaccs 發表於 2014-3-7 22:32:14 | 顯示全部樓層
samsonl 發表於 2014-3-7 19:44
ching, 請參考

http://rc-evo.com/xbbs/forum.php?mod=viewthread&tid=261066&mobile=2

果條link喺俚個工房的?唔多明喎..