RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5675|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔健全間店好很離涉

ray2011 發表於 2013-9-4 18:25:30 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

賣野D價錢日日不同,離很晒涉,昨天問個F1車殼$275,今天去買話要$378,搞鬼條友仔著住圍裙,好很樣衰.真係RC的敗類。,我覺得而家D模型零件似海鮮,曰日不同價。
Chrischu33 發表於 2013-9-4 18:34:04 | 只看該作者
我都唔明點解仲有人會去
sean2013 發表於 2013-9-4 18:52:48 | 只看該作者
我都唔明點解仲有人會去     x 2
soup_soup 發表於 2013-9-4 19:09:17 | 只看該作者
整個黑店投訴版好喎~ XDDDD (講下笑)
tai13 發表於 2013-9-4 20:33:36 | 只看該作者

.....................
新人 發表於 2013-9-4 23:30:26 | 只看該作者
佢係味誤會左你今天想問果個同你琴日果個吾同?
scale_rc 發表於 2013-9-4 23:44:56 | 只看該作者
可能店主佢地 根本有第2 D 生意, 唔志在 R/C 零售, 同埋間舖可能 廿幾三十年前 買落, 賣左佢, 隨時有 2~3 千萬落袋;P所以無比心機做好間舖
kelvinayhh 發表於 2013-9-5 00:04:52 | 只看該作者
scale_rc 發表於 2013-9-4 23:44
可能店主佢地 根本有第2 D 生意, 唔志在 R/C 零售, 同埋間舖可能 廿幾三十年前 買落, 賣左佢, 隨時有 2 ...

間舖租架
kelvinayhh 發表於 2013-9-5 00:05:29 | 只看該作者
新人 發表於 2013-9-4 23:30
佢係味誤會左你今天想問果個同你琴日果個吾同?

咪鬼幫佢啦
scale_rc 發表於 2013-9-5 00:25:04 | 只看該作者

咁更加唔明........個名臭左咁耐, 仲生存到 ???
kelvinayhh 發表於 2013-9-5 00:40:39 | 只看該作者
scale_rc 發表於 2013-9-5 00:25
咁更加唔明........個名臭左咁耐, 仲生存到 ???

我都想知
Chrischu33 發表於 2013-9-5 00:52:13 | 只看該作者
我見過有新手入唔健全被佢地騙咗成三百蚊
enrico 發表於 2013-9-5 00:56:05 | 只看該作者
樓主有冇問过店長点解会唔同價呢?会唔会係講紧2件不同產品呢?

会唔会係代理加咗價呢?三和遙控幾日前後都唔同價啦,問下会清楚好多
taiwaikwok 發表於 2013-9-5 01:06:43 | 只看該作者
其實佢以前個老細去左邊, 十年前有個唔帶眼鏡既蛋撻頭咁既, 而家去左邊? 以前個個好人好多
GSXR600 發表於 2013-9-5 04:27:05 | 只看該作者
我都唔明點解仲有人會去     x 10
965 發表於 2013-9-5 05:20:51 | 只看該作者
That is what I notice from many HK shops....diff price all the time,.,depends who you ask....

But usually small diff...

l0vebylok 發表於 2013-9-5 10:36:07 | 只看該作者
我都衰過
個四眼仔笑淫淫甘
hunry_man 發表於 2013-9-5 11:00:11 | 只看該作者
四眼仔咪叫呀全囉!另一位拍檔咪叫健囉!海鮮店來架!睇D貨冇價錢牌就知有心中價,心情好咪平D囉!條友呀全住黃大仙嗚鳯街...
scale_rc 發表於 2013-9-5 11:05:48 | 只看該作者
965 發表於 2013-9-5 05:20
That is what I notice from many HK shops....diff price all the time,.,depends who you ask....

But u ...

right, it's normall to 've SMALL differences, esp. for some new items firstly launched in the market, normally the prices for R/C items 've a PREMIUM of 10-15% for the 1st lot.......(last for 2 wks to 1 mth), it is an unwritten norm in the HK market; which
is acceptable by most customers.

Yet this case, this c-hing taking about a body shell which the diff. is around 37% ($100 / $275), it sounds unreasonable
even the retail price fluctuates w/ demand & supply
800mah 發表於 2013-9-5 11:41:35 | 只看該作者
呢家野一向都亂來。

早幾年去過一次,賣死貨,用個兜裝住,寫明$10,買左一兩件。
第二日,再落去買,寫明$10,比錢時話我聽寫錯,要收$20。

我即刻放低走人!!  雖然$20都唔貴。