RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: ray2011
收起左側

唔健全間店好很離涉

1BM 發表於 2013-9-5 11:43:42 | 顯示全部樓層
我見過四眼仔 呀全 系JV玩車  , kkchung同佢坐一張桌
1BM 發表於 2013-9-5 11:45:57 | 顯示全部樓層
大家下次入去之前 , 可以用著手機攝錄插褲袋/衫袋 , 買野有乜爭議都有片為證
新人 發表於 2013-9-5 18:59:41 | 顯示全部樓層
l0vebylok 發表於 2013-9-5 10:36
我都衰過
個四眼仔笑淫淫甘

如何衰
travenchan 發表於 2013-9-5 19:09:24 | 顯示全部樓層

睇嚟你都好捧場, 收咗幾錢做職業打手?
kelvinayhh 發表於 2013-9-5 19:09:30 | 顯示全部樓層

工房某ching經歷
對啊,每次到鍵全都覺得裡面亂糟糟的
新手去kws買野好pk...成日比人騙 昨日去鍵全問sp 10.5t motor 幾錢 佢話320 我當時講緊電話 我就同果個蛋散講ok 我比eps 佢入左340... 我問佢唔係320咩 佢話我有講過320咩 我話係呀 (同我講電話個fd都話聽佢講320) 佢話唔係320 係340 .... 跟住之後講 係咩..可能我講錯啦 340先真...當時我其實已比左錢 我就同佢講咁算啦 之後走人 火都黎埋.....最pk係.....我走左先見到佢比左8.5t 我...我打去比佢同佢講 我要10.5t 唔係8.5t 佢話我同佢講係8.5t 我話我玩d3 上網睇左幾日目標都係10.5t 點會同你講8.5t呀 佢話你問門口個怒響幾錢 我門口得8.5t (佢門口係有8.5t 同10.5t) 我火再起話總之我有問你10.5t 你比錯我啦 佢話叫我拎去換番去 我問佢有冇貨 佢話等5分鐘再打比佢 佢去睇睇 5分鐘打比佢 佢話搵緊 我打左3輪 5分鐘 佢同我講佢冇貨叫我7點去換應該番到貨 之後我同佢講唔洗 退錢算啦 佢好唔高興語氣話 好你過黎退啦咁 我一去到...你MB他說 阿Ching 門口咪有個10.5t囉 佢又話我指左上面果個.....  我話我點會搞錯呀大佬 唉...點解d人可以咁做生意
新人 發表於 2013-9-5 20:03:35 來自手機 | 顯示全部樓層
kelvinayhh 發表於 2013-9-5 19:09
工房某ching經歷
對啊,每次到鍵全都覺得裡面亂糟糟的
新手去kws買野好pk...成日比人騙 昨日去鍵全問sp 10 ...

@@ 錦都得
新人 發表於 2013-9-5 20:05:17 來自手機 | 顯示全部樓層
travenchan 發表於 2013-9-5 19:09
睇嚟你都好捧場, 收咗幾錢做職業打手?

都係問問啫:)
rcsales 發表於 2013-9-5 20:24:21 | 顯示全部樓層
BLACK SHOP x 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
965 發表於 2013-9-6 01:45:17 | 顯示全部樓層
By the way, which is 吾健全?
800mah 發表於 2013-9-8 21:50:42 | 顯示全部樓層
睇落好健全個間就係唔健全
LAWRY 發表於 2013-9-14 20:43:08 | 顯示全部樓層
呢間真係好鐘意傅大霧
minimini 發表於 2013-9-15 11:31:45 | 顯示全部樓層
ching o既相類似經驗......其實都聽過唔少......

去呢間舖買o野.....一定要做齊功課.....入去之前......心裡面要買乜......要諗定.....千祈唔好叫佢介紹俾你.....否則......太子入太監出......
WilliamSit 發表於 2013-9-15 21:38:56 | 顯示全部樓層
咁辛苦都仲去,係咪有D咩其他店冇得賣呢?
kevin_ywy 發表於 2013-9-17 08:47:27 | 顯示全部樓層
我都試過奶嘢
1) 買咗條滑嘟嘟嘅呔for Mini z,都唔知什麼牌子,應該係放咗十九幾年,乾晒果啲。
2) 有fd.幫我買件parts,價錢在1星期前還可以,當日問已經貴了20percentage,個fd.立即問唔係上星期果個價錢咩,佢立即收返上星期個價,我覺得之後買嘢有保留,其後我買Mini Recon玩,我都拎願等Jet Hobby出,都會入去,但齋睇
kevin_ywy 發表於 2013-9-17 09:25:01 | 顯示全部樓層
3) 幾年前小弟係初哥,有次買金屬RM底座,又話100啱用,點知回家後,完全唔啱,因為我架車係LM車,我又不太懂,條老細又話啱,卒之回去再補2~3舊parts(原裝奸商T板,不知名的副廠珠叉)才啱,之後我覺得珠太順,冇用到,再買過
kevin_ywy 發表於 2013-9-17 09:39:55 來自手機 | 顯示全部樓層
revised:
3) 幾年前小弟係初哥,有次買金屬RM底座,又話100percentage啱用,點知回家後,完全唔啱,因為我架車係LM車,我又不太懂,條老細又話啱,卒之回去再補2~3舊parts(原裝奸商T板,不知名的副廠珠叉)才啱,之後我覺得珠叉唔太順,冇用到,再買過