RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 7748|回復: 44
收起左側

現在D人揸車真係.....

dendrobium 發表於 2012-4-29 22:19:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

拍片者真係好無品....見架巴士出...仲加速頂住條慢線...仲話人地夾佢....條友真係好有問題
Chrischu33 發表於 2012-4-29 22:25:04 | 顯示全部樓層
真是自私!
kk107423 發表於 2012-4-29 22:30:10 | 顯示全部樓層
又好似真係架巴士有問題
Allan007 發表於 2012-4-29 22:42:25 | 顯示全部樓層
alan0108 發表於 2012-4-29 22:47:00 | 顯示全部樓層
Allan007 發表於 2012-4-29 22:42
我都覺得係架巴士有問題播

點都係架巴士有問題喎
surftl 發表於 2012-4-29 22:55:50 | 顯示全部樓層

見一個投訴一個係既中指
aattaa 發表於 2012-4-29 22:57:23 | 顯示全部樓層
呢類人最好吾好揸車,免得害人害己.
hydrogen9999 發表於 2012-4-29 22:58:19 | 顯示全部樓層
條友開到咁快,巴士佬見到佢已經避左唔埋線算係咁 ; 又或者巴士佬有望到,但點預計到唔夠半秒有架跑住100km/h 的車突然殺出???
其實巴士咁大部好難睇位,所以通常都係快車讓慢車
trf415msx 發表於 2012-4-29 23:03:52 | 顯示全部樓層
dendrobium 發表於 2012-4-29 22:19

拍片者真係好無品....見架巴士出...仲加速頂住條慢線...仲話人地夾佢....條 ...

巴士胡亂切線不守交通規則, 扣3分!
master 發表於 2012-4-29 23:06:36 | 顯示全部樓層
我都覺得係架巴士有問題多D,小路出大路無check清楚!
AMAT 發表於 2012-4-29 23:07:34 | 顯示全部樓層
架巴士係有問題,因為佢冇睇清楚就過線.
私家車係行正線,唔係讓線位,佢冇責任一定要讓.

巴士身形大,動作慢,唔應該咁樣夾埋去.警察嚟到都係佢衰,因為佢係冇睇鏡過線.
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-29 23:20:32 | 顯示全部樓層
我住係呢度,個u位出好有盲點,但拍片條友係直路見到,都仲要加油衝,咁係咪駕駛態度有問題先?
cfchung 發表於 2012-4-29 23:23:47 | 顯示全部樓層
上水廣塲D巴士成日都睇都唔睇就衝出黎嫁啦!拍片架車已經由右線閃入左線讓佢,但巴士佬仲要一次過cut兩條線,咁都話arm。 。。。。@_@
aattaa 發表於 2012-4-29 23:26:55 | 顯示全部樓層
啲人覺得速度不是問題,只要撞車果刻自己攞正火位,責任就一定別人.
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-29 23:28:14 | 顯示全部樓層

拍片條友肯定揸的士,當自己係判官,平時的士係火車站燈位前等客,又唔行仲危險,轉左灣先見到,仲要已經到車前面,又唔見條友影下
jayS.A 發表於 2012-4-29 23:32:58 | 顯示全部樓層

冇錯...巴士係有錯...不過架的士咁樣沖埋去係咪有必要呢?
不過...十個的士佬...有7個係咁...有車想cut線就比大油沖....
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-29 23:34:18 | 顯示全部樓層
cfchung 發表於 2012-4-29 23:23
上水廣塲D巴士成日都睇都唔睇就衝出黎嫁啦!拍片架車已經由右線閃入左線讓佢,但巴士佬仲要一次過cut ...

個位盲點大,有時咁多客,唔係話停就停到,讓下都只係2-3秒既事,只要收下腳就大家好做啦,唔係咁都等唔到下話?
 樓主| dendrobium 發表於 2012-4-29 23:36:21 | 顯示全部樓層
不過平時都知有好多的士佬靠撞車來揾食架,大家小心d啦
iggihk 發表於 2012-4-29 23:37:49 | 顯示全部樓層

巴士有問題wor, 樓主係米同youtude人一樣無車牌所以唔識交通規則?
明知有盲點加上小路出大路都照full油一野cut兩條線, 擺明大"哈"細唔理
乘客安全

樓主| dendrobium 發表於 2012-4-29 23:44:58 | 顯示全部樓層
回復 iggihk 的帖子

可能巴士出係有少少問題...但問題都係拍片者身上,點解佢唔收一腳讓一下?只係2~3秒既事...點解要搞到又話要避左又要俾人夾..唉...你覺得我無牌無知識都無所謂...你問下揸開大車既人就知...過線停車成日俾D細車恰架啦....