RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5088|回復: 37
打印 上一主題 下一主題
收起左側

靜岡HOBBY展-RC以外的玩具~

AMAT 發表於 2011-5-12 21:35:34 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
新MG

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

越嚟越精細......
 樓主| AMAT 發表於 2011-5-12 21:37:10 | 只看該作者
RG STRIKE GUNDAM改裝件!?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| AMAT 發表於 2011-5-12 21:38:45 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

RG 渣古-量產型

樓主| AMAT 發表於 2011-5-12 21:40:13 | 只看該作者
MG 雙頭龍高達

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| AMAT 發表於 2011-5-12 21:44:13 | 只看該作者
MG FIGURE RISE終於出返1號同2號幪面超人~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

koda 發表於 2011-5-12 22:27:12 | 只看該作者
回復 AMAT 的帖子

呢部吾係叫"惡魔高達"咩,張五飛渣果部先叫做雙頭龍高遲bo"
椰禮 發表於 2011-5-12 22:42:42 | 只看該作者
E部應該叫惡魔高達(如果跟以前港譯)
話時話五飛部雙龍第1同第3代得單邊手係龍既話仲係咪叫雙龍高達呢
如果叫神龍高達又唔得,同期既機動武闘傳又用左
唔知幾時有再生&魔鬼高達出mg呢
koda 發表於 2011-5-12 22:58:06 | 只看該作者
椰禮 發表於 2011-5-12 22:42
E部應該叫惡魔高達(如果跟以前港譯)
話時話五飛部雙龍第1同第3代得單邊手係龍既話仲係咪叫雙龍高達呢{:3_9 ...

又或者叫"艾比安"
第3代果部吾係雙手既咩@@
椰禮 發表於 2011-5-12 23:00:32 | 只看該作者
最近mg化左果部外傳機,因為係ew當左係第3
椰禮 發表於 2011-5-12 23:03:52 | 只看該作者

唔記得左講,部sd wing zero好正,之前睇過灰色初版,宜家睇到真身真係要必買,
因為有得變形
snowsenki 發表於 2011-5-12 23:06:26 | 只看該作者

人地ga.sbcr.jp話明私下禁止転載
板主你有無問過人地就貼Ga?

樓主| AMAT 發表於 2011-5-12 23:30:39 | 只看該作者
snowsenki 發表於 2011-5-12 23:06
人地ga.sbcr.jp話明私下禁止転載
板主你有無問過人地就貼Ga?

1. 我地並無下載其圖片並再張貼
2. 所有圖片均為其圖片直接連結
3. 相片均為其實真實圖片位置,其LOGO並沒有刪除或遮蓋
4. 由於相片均為其真實連結圖片,因此並不涉及下載並進行轉載之問題
5. 等同於閣下於GOOGLE搜索圖片時,GOOGLE並沒有取下圖片,而只係顯示有關網站圖片,而該圖片連結乃為原網站

除非有關圖片乃本人下載到硬碟,再繼而貼上,否則並不涉及閣下所提及"轉載"問題.
因為該等圖片乃其圖片連結"直接顯示".
等同於閣下於IE鍵入其圖片連結並顯示其圖片,此舉並不涉及侵權或轉載,因為其載體,即SERVER並沒有改變,仍然為其伺服器,而並非本網伺服器.圖片之顯示乃本網PROGRAM及閣下之IE解讀其圖片連結之結果.
snowsenki 發表於 2011-5-12 23:37:44 | 只看該作者

回覆 AMAT 的帖子

sbcr.jp下面咁寫

當サイトに掲載されているすべての畫像,テキストの個人サイトなどへの無斷転載は禁じております。
掲載が発覚した場合,何らかの法的措置を執る可能性もございますので,あらかじめご了承ください。

本網站所有圖片未經本網站允許張貼及転載在個人網站等等,我們都是禁止的。
如有發現可以採取任何法律行動,請注意。

我只是提示板主Je人地咁写~
你要曲解/以為人地個提示係点様点様我無野講

樓主| AMAT 發表於 2011-5-12 23:43:32 | 只看該作者
snowsenki 發表於 2011-5-12 23:37
回復 AMAT 的帖子

sbcr.jp下面咁写

我諗你首先要明白咩叫做"轉載"

轉載一詞乃指出改變,轉換其"載體",並有"複製"之意.

本網並沒有載有其圖片,亦無改變其"載體",更沒有複製其圖片再進行上載.

而圖片之顯示乃正常一個HTTP圖片結連於BROWSER之解讀.
你睇到張圖,係因為閣下電腦對以下O既HTTP語句解讀為一張圖片
[img]http://ga.sbcr.jp/mreport/017137/images/02.jpg[img]

即本網並沒有載有過其圖片,而點解你睇到張圖,係因為你個BROWSER讀到一個圖片連結時,佢會將果個連結變成一張圖片.
該圖片之連結並沒有關改變過,仍然為該網站圖片,本網並沒有更改過其"載體"關係.
因此,並不涉及任何轉載之問題.

等同於你輸入該網站圖片連結於IE,IE顯示該圖片,咁係咪你轉載O左呢?
如果係咁的話,大家睇任何一個網站時,都已經涉及O左轉載行為.

我地並無曲解.唔信的話,你可以去CHECK下.

lung_zmc 發表於 2011-5-13 00:00:34 | 只看該作者
mg epyoon好正
snowsenki 發表於 2011-5-13 00:03:42 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-5-12 23:43
我諗你首先要明白咩叫做"轉載"

轉載一詞乃指出改變,轉換其"載體"

同様地
我諗你首先要明白日文咩叫做"轉載"

転載(てんさい)とは、他人の著作物を複製して、もともと公開されていた場所とは別の場所に公開すること。公表された著作物を他の新聞紙若しくは雑誌その他の刊行物に載せること。

転載是複製別人的著作物,或最初發表地方外、另外的地方再發表。包括報紙或雜誌或其他出版物的其他出版的作品。

跟據日本著作権法第23条
   1. 著作者は、その著作物について、公衆送信(自動公衆送信の場合にあつては、送信可能化を含む。)を行う権利を専有する。
   2. 著作者は、公衆送信されるその著作物を受信装置を用いて公に伝達する権利を専有する。

而著作者有列明
當サイトに掲載されているすべての畫像,テキストの個人サイトなどへの無斷転載は禁じております。
掲載が発覚した場合,何らかの法的措置を執る可能性もございますので,あらかじめご了承ください。
(39条1)
除引用外任何型式之張貼、転載、圖片結連等都是著作権侵害
snowsenki 發表於 2011-5-13 00:07:40 | 只看該作者
你要話你無曲解

就當我無提過你
 樓主| AMAT 發表於 2011-5-13 00:16:47 | 只看該作者
snowsenki 發表於 2011-5-13 00:07
你要話你無曲解

就當我無提過你

如果你要用日本O既著作法嚟同我講,我個人同你講,我唔識,亦唔知.
但係香港係冇呢方面O既問題.
香港O既版權法入面亦都有講明,作為討論,而並非全文複製,只為部份引用作為討論之用,亦都可以歸為豁免類別.

等同於日本有所謂"肖像法",即係唔你都唔可以用日本明星照片作為個人頭象,
因為你咁樣都係侵法O左"肖像法".就算張相係你自己影.
但呢個條例係香港並不適用.

當然,對方可以向本網要求唔好用佢O既圖片連結.

如果你認為日本法適用於香港,我冇乜說話好講.
本網係香港網站,本網當然以香港法律作為依歸.

snowsenki 發表於 2011-5-13 00:23:04 | 只看該作者
AMAT 發表於 2011-5-13 00:16
如果你要用日本O既著作法嚟同我講,我個人同你講,我唔識,亦唔知.
但係香港係冇呢方面O既問題.
香港 ...

日本"肖像法"唔係唔可以用日本明星照片作為個人頭象
如果問左有関当局/本人、有関当局/本人又凖許的話係可以的~~
 樓主| AMAT 發表於 2011-5-13 00:27:28 | 只看該作者
snowsenki 發表於 2011-5-13 00:23
日本"肖像法"唔係唔可以用日本明星照片作為個人頭象
如果問左有関当局/本人、有関&#2 ...

本網再重申,本網為一個香港網站,並為一個存於香港伺服器之網站.
日本著作法並不適用於香港.

本網對於任何版權使用之問題,均以香港法律為依歸.