RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4799|回復: 41
打印 上一主題 下一主題
收起左側

場地問題

bmw740i 發表於 2010-5-16 11:43:07 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位貨櫃車及巴士車主, 想問吓如果有個 2千幾呎 office(吉哂), 近鑽石山 MTR, 有地毯, 有冷氣, 冇柱位, 有木方俾你地塔 track, 淨係開星期日..  咁:-

1] 最緊要有無興趣先?
2] 你地覺得每位幾錢為合適呢?
3] 分時段收費可行 ma?? 可能係首4小時幾錢, 之後每小時幾錢咁??
4] 你地啲車烏唔烏槽??  行緊時會唔會有意外漏油情況??
5] 你地啲車呔-由其係新呔, 會唔會係地毯上面甩色?

暫時係咁多, 麻煩哂各位意見.....
MRX-2 發表於 2010-5-16 12:19:41 | 只看該作者
我諗淨係想知你會用幾多錢去投資呢個項目,就知有無成事既機會。
cytnet 發表於 2010-5-16 12:31:45 | 只看該作者
開個室內飄移場啦
夏天就到了
不想在外面熱既人都會到你個場吧
當然囉你要有小小改一下場地啦
如果個場乜都冇的話好難吸引人去玩
jman 發表於 2010-5-16 12:43:07 | 只看該作者
咦又有人有興趣攪場支持
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 12:49:27 | 只看該作者

個場地有人投資左+幾萬, 一至六就有其地用途, 但淨係星期日係無活動既..   與其諗其他嘢, 不如幫幫忙答左問題先..  
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 12:52:31 | 只看該作者
開個室內飄移場啦
夏天就到了
不想在外面熱既人都會到你個場吧
當然囉你要有小小改一下場地啦
如果個場 ...
cytnet 發表於 2010-5-16 12:31

唔會考慮...  因為唔想整爛新鋪既地毯...  幫幫忙答答問題啦..
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:54:13 | 只看該作者
你可以開個飄移場..
因為我都想有場玩飄移..
但拖頭個d..以前都有師兄提個..最後不了了知
卍亮卍 發表於 2010-5-16 12:56:30 | 只看該作者
你可以開個飄移場..
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:54

人地講左唔會考慮玩飄移啦,怕整爛地毯,仲叫人開
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:58:09 | 只看該作者
1] 最緊要有無興趣先?
興趣就一定有..
2] 你地覺得每位幾錢為合適呢?
你要諗下星期日開場...要計番成本個d收番幾錢先有星期日既收入..已包扣除個日雜支
3] 分時段收費可行 ma?? 可能係首4小時幾錢, 之後每小時幾錢咁??
呢d我未做個生意..你要自己想下
4] 你地啲車烏唔烏槽??  行緊時會唔會有意外漏油情況??
好難講..一定唔乾淨..我地行親街既一定唔會乾淨得去邊..漏油..我用真車機油既..但唔會有漏油情況..你估好似真車咩..有波箱油.機油漏油..
5] 你地啲車呔-由其係新呔, 會唔會係地毯上面甩色?
呢d答你唔到...

希望最後唔係變左一個吹水post...
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 12:59:02 | 只看該作者
你可以開個飄移場..
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:54

個場就係度喇...  不過都係喺恣詢階段..  真係會有 "不了了知" 既機會..
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:59:12 | 只看該作者
唔會考慮...  因為唔想整爛新鋪既地毯...  幫幫忙答答問題啦..
bmw740i 發表於 2010-5-16 12:52

飄移都唔會整爛嫁
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 13:01:09 | 只看該作者
飄移都唔會整爛嫁
Q-pet 發表於 2010-5-16 12:59

唔知呀!!  但都唔會 "搏"...  
cytnet 發表於 2010-5-16 13:04:28 | 只看該作者
我諗你都係放棄把啦....rc絶對會對你地毯做成損耗
你諗咁多不如留番個場做吓展銷仲好啦
cytnet 發表於 2010-5-16 13:07:46 | 只看該作者
玩拖頭既人都鍾意(像真).....但係個場乜都冇既話=比唔到呢個環境佢地....佢地唔會鍾意架
MRX-2 發表於 2010-5-16 13:29:22 | 只看該作者
個場地有人投資左+幾萬, 一至六就有其地用途, 但淨係星期日係無活動既..   與其諗其他嘢, 不如幫 ...
bmw740i 發表於 2010-5-16 12:49

你打算星期1-6係攪咩?如果星期1-6有其他野攪就好,因為收入一定唔足以支附開支。

但如果星期日個場要要完全變成情景會不會有點困難?如果你個只係一條賽道咁行,D人好快會唔黎,攪黎都無用。
Q-pet 發表於 2010-5-16 13:37:26 | 只看該作者
何況你星期一至六有幾他用途..而星期日開像真拖頭..
咁D橋..屋玩完放係邊...仲有邊個去設計呢D野?
 樓主| bmw740i 發表於 2010-5-16 14:01:31 | 只看該作者
屋??  不如返番尼現實世界先啦..
其實, 租個冷氣場出嚟, 近地鐵, 有地毯, 有插蘇, 有曬木絛, 木板可以比人搭 track, 搭車位, 搭隧道..  有埋枱枱櫈櫈做維修咁.. o 唔 ok 先??
MRX-2 發表於 2010-5-16 14:07:52 | 只看該作者
屋??  不如返番尼現實世界先啦..
其實, 租個冷氣場出嚟, 近地鐵, 有地毯, 有插蘇, 有曬木絛, 木板可 ...
bmw740i 發表於 2010-5-16 14:01

咁你打算收我地幾錢個鐘?呢個我諗係大家最想知道既,因為價錢太貴會有好多人玩唔起,一般車場好似收幾十蚊至百幾蚊一日,你如果打算每四小時計你打算收幾多先可以達到收支平衡呢?
鐵佬 發表於 2010-5-16 14:08:06 | 只看該作者

其實如果你能提供儲物櫃會更好,儲物櫃不是放人野,而係放各道具,我想有個大儲物櫃,佢地應該會有得傾.你要知道,佢地玩貨車,用的道具會幾大件及數量都唔會小,你能提供位置比佢地放野,我想有得諗.
boniface 發表於 2010-5-16 14:11:08 | 只看該作者
http://www.youtube.com/watch?v=dzmcd6C67b8&feature=related
比你睇下人地外國場先吧
我諗你會明q-pet師兄講咩