RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 11791|回復: 85
打印 上一主題 下一主題
收起左側

想知道巴士堅硬程度..就要回想番利達架巴士比一班不良分子踢爛相

Q-pet 發表於 2009-12-17 01:13:51 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

事件應該係08年發生...比一班不良分子踢爛..個時架巴士仲要係張硬既物件附近比人側邊一腳踢..所以硬食...指係爛了左同右..車架都仲叫OK..個時佢架車出世都無幾內
利達仲要一打六...最後自己同巴士一齊入醫院..當言D人都比佢打到爆光

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
事但 發表於 2009-12-17 01:39:56 | 只看該作者
q-sir咁鐘意將唔開心既事講出黎同大家分享既?
obitrace 發表於 2009-12-17 01:40:59 | 只看該作者
果然很硬淨,
在邊區發生?
mhc~man 發表於 2009-12-17 01:44:39 | 只看該作者
搞到交通意外咁..................
bb261261 發表於 2009-12-17 01:48:21 | 只看該作者
=.=好慘=.=~~~~€08年=.=就快10了啦~~
ObenO 發表於 2009-12-17 02:05:00 | 只看該作者
回2回post又delete post吖
truckman 發表於 2009-12-17 01:44

普通會員冇得恨咁多,版主獨有功能
再嘈ban埋你唔洗再上黎又得
ObenO 發表於 2009-12-17 02:09:38 | 只看該作者
事件應該係08年發生...比一班不良分子踢爛..個時架巴士仲要係張硬既物件附近比人側邊一腳踢..所以硬食...指係爛了左同右..車架都仲叫OK..個時佢架車出世都無幾內
利達仲要一打六...最後自己同巴士一齊入醫院..當言D ...
Q-pet 發表於 2009-12-17 01:13

你係想表達架巴士既堅硬程度,定係想表揚 利達一打六...最後自己同巴士一齊入醫院..當言D人都比佢打到爆光 呢件威水史呢
mhc~man 發表於 2009-12-17 02:23:22 | 只看該作者
岩岩搵到
VIP傑作:萬五蚊的Hello Kitty巴士
http://www.youtube.com/watch?v=KKSUeAaMfJc&feature=related
lws920 發表於 2009-12-17 04:04:01 | 只看該作者
點解無啦啦要打佢同整爛佢架巴士o既??好慘喎~~~~
鐵佬 發表於 2009-12-17 07:59:17 | 只看該作者

當一個人玩巴士的時候是好危險,因為有好多死pk見你玩巴士,就會覺得你係巴膠,仲要咁大隻巴士,個d人一定係無能聊聊,一定會過黎聊尻你玩尻你,所以晚上玩巴士最好都要有成人陪同,晚上特別多問題潮童出沒注意.
最好一個人玩巴士時候,帶定支機關氣槍就穩振.始終部車爛左,自己都唔好受.
有勇冇謀 發表於 2009-12-17 09:39:37 | 只看該作者
當一個人玩巴士的時候是好危險,因為有好多死pk見你玩巴士,就會覺得你係巴膠,仲要咁大隻巴士,個d人一定係無能聊聊,一定會過黎聊尻你玩尻你,所以晚上玩巴士最好都要有成人陪同,晚上特別多問題潮童出沒注意.
最好一個人玩巴士時候,帶定支機關氣槍就穩振.始終部車爛左,自己都唔好受. ...
鐵佬 發表於 2009-12-17 07:59

會唔會偏激左d呢, 另外帶氣槍出街如果用 o黎 指嚇人, 好似會比警察叔叔拉喎....
鐵佬 發表於 2009-12-17 09:57:43 | 只看該作者

呵呵,發生暴力問題,要用暴力解決,當然人不範我,我不範人,再唔係就帶定木棍鐵通旁身,都係不錯選擇.
唔通報警咩,報得黎人都走哂,最好就係一班一人齊放車最安全.
始終玩巴士,會比旁人妒忌,香港太多無聊及小氣人士,但係玩者會覺得幾光榮,因為我做得到.哈哈
 樓主| Q-pet 發表於 2009-12-17 10:10:02 | 只看該作者
q-sir咁鐘意將唔開心既事講出黎同大家分享既?
事但 發表於 2009-12-17 01:39

比人分享下..等其他人有興趣想改進巴士車架..可以問下青衣佳同利達意見ja..
咁又唔係一 件唔好既事丫
 樓主| Q-pet 發表於 2009-12-17 10:12:36 | 只看該作者
你係想表達架巴士既堅硬程度,定係想表揚 利達一打六...最後自己同巴士一齊入醫院..當言D人都比佢打到爆光 呢件威水史呢
ObenO 發表於 2009-12-17 02:09

兩面睇啦..一來想比各位朋友自己遙控巴士邊d地方要硬d..
有興趣做遙控巴士都可以問佳同利達既意見..
見你地講緊巴士邊方面要硬d..未貼番利達架野比人踢爛d相以供研究之用
有勇冇謀 發表於 2009-12-17 10:35:11 | 只看該作者
兩面睇啦..一來想比各位朋友自己遙控巴士邊d地方要硬d..
有興趣做遙控巴士都可以問佳同利達既意見..
見你地講緊巴士邊方面要硬d..未貼番利達架野比人踢爛d相以供研究之用
Q-pet 發表於 2009-12-17 10:12

不過你喱個係一個極端的諗法, 整架巴士出 o黎 唔係預比人踢, 下下要整到踢劈都唔爛, 其實都幾難; 仲要係架車的重量及剛性找一個平衡點, 唔係下下硬就好啦, 架車重到傻, 避震,膠車呔都頂唔住啦..
odaan 發表於 2009-12-17 10:50:41 | 只看該作者
回2回post又delete post吖
truckman 發表於 2009-12-17 01:44

我都係甘話 , 一陣一個唔鐘意又話呢個係私人分享帖子同你 delete 晒 D reply

琴晚明明有回覆 , 點解今日搵唔番 ?? 搞到我好似發夢甘以為自己做過 , 原來無左
dazesin 發表於 2009-12-17 10:57:35 | 只看該作者
帶多支士巴拿玩車就差唔多~
MRX-2 發表於 2009-12-17 11:04:40 | 只看該作者
比人分享下..等其他人有興趣想改進巴士車架..可以問下青衣佳同利達意見ja..
咁又唔係一 件唔好既事丫
Q-pet 發表於 2009-12-17 10:10

Q-sir.....睇黎你又要轉洗頭水喇!否則............唉 (頭痕呀)
MRX-2 發表於 2009-12-17 11:14:16 | 只看該作者
呵呵,發生暴力問題,要用暴力解決,當然人不範我,我不範人,再唔係就帶定木棍鐵通旁身,都係不錯選擇.
唔通報警咩,報得黎人都走哂,最好就係一班一人齊放車最安全.
始終玩巴士,會比旁人妒忌,香港太多無聊及小氣人士,但係 ...
鐵佬 發表於 2009-12-17 09:57
帶多支士巴拿玩車就差唔多~
dazesin 發表於 2009-12-17 10:57

不如請幾個保標陪你玩仲安全喎....或者好似萬兄咁去d人多路窄既地方玩車,咁樣果d妒忌既人想玩野都無咁易。

鐵佬兄...假設(真係假設)同你玩車果班人就從係想做你果班人,咁樣會唔會仲危險?
鐵佬 發表於 2009-12-17 11:34:51 | 只看該作者
不如請幾個保標陪你玩仲安全喎....或者好似萬兄咁去d人多路窄既地方玩車,咁樣果d妒忌既人想玩野都無咁易。

鐵佬兄...假設(真係假設)同你玩車果班人就從係想做你果班人,咁樣會唔會仲危險?
MRX-2 發表於 2009-12-17 11:14

言下之意.................................
如是真的,我想這個論壇應該臭哂.......................
只有放在家欣賞.呵呵.