RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: snipertat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

玩具帆船入手

樓主| snipertat 發表於 2009-11-24 12:39:25 | 只看該作者
嗰D 2.4 棍控多数最少4至6 channel. 因為主要係比飛机和直升机用...
如果套 AM 都3百幾, 不如加D錢買FM

你地可以早上10 點入來..玩晒星期六/日兩日我地都奉陪...
fly175hk 發表於 2009-11-24 10:02

咁早可以入黎拿?真係早玩早享受~HEHE~
不過5級...可能一去不返...HAHA

而家仲諗緊..我有支FM35發射..係要買返個接收就OK
同時間...見到6CH國產2.4G都係550人仔..心大心細..
vodkawater 發表於 2009-11-24 12:58:56 | 只看該作者
正~咁最早可以幾點入黎呀?

今日去旺角睇過下...又加左價...2er掍控...要$320
仲好似係band 2添~
snipertat 發表於 2009-11-23 22:48

又加咩? 唔記得之前係$320 OR 280 (因我之前買 大SERVO 加控 = $600)
 樓主| snipertat 發表於 2009-11-24 15:22:24 | 只看該作者
又加咩? 唔記得之前係$320 OR 280 (因我之前買 大SERVO 加控 = $600)
vodkawater 發表於 2009-11-24 12:58

我搵搵下...我有支27FM掍控係手~HEEH~
fly175hk 發表於 2009-11-24 15:40:40 | 只看該作者
我搵搵下...我有支27FM掍控係手~HEEH~
snipertat 發表於 2009-11-24 15:22

揾揾吓!??! 塭到FM35..跟住又有支FM27!?
你屋企肯定好多寳物 ..

有FM 棍? 淨買接收貴嗎?

大陸 2.4 我試過套二手 Flysky 6 ch . very ma fan!! set 微調等全部要駁住电腦做, 極不方便.
喺岸上試接收良好, 但隻船離開50m即失控...結果又係游長途泳....最重要係全曰嘅樂趣冇晒
 樓主| snipertat 發表於 2009-11-24 15:46:55 | 只看該作者
揾揾吓!??! 塭到FM35..跟住又有支FM27!?
你屋企肯定好多寳物 ..

有FM 棍? 淨買接收貴嗎?

大陸 2.4 我試過套二手 Flysky 6 ch . very ma fan!! set 微調等全部要駁住电腦做 ...
fly175hk 發表於 2009-11-24 15:40

因為之前玩開飛機同直昇機..但玩兩野就放埋一邊...
套fm 35係直升機..因為係雙獎既關係..個接收唔岩船用...

之後搵到果set fm 27...係海陸海三合一飛機用...試過..work喎..
不過黎緊星期六會用2.4槍先...支棍仔27fm要再攪下佢先用得..因為想改用差電(鋰電)

不過想問一下..我果支fm 27 係 27.145
如果有c兄用 am 27.145...最後會發生咩情況呢?
V70 發表於 2009-11-24 22:28:18 | 只看該作者
My RC also for Helicopter. It is also OK wor!
Doesn't matter what is the RC for, all you need is the TWO servos!
路比仔 發表於 2009-11-30 13:05:27 | 只看該作者
50# vodkawater

唉~~~
我又係甘呀,冇左個固定細servo.....
請問water ching o係邊度配呢???? 係咪配番同大果個一樣架????
又要停一停添...