RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13268|回復: 124
打印 上一主題 下一主題
收起左側

四担r620

Hulk 發表於 2009-10-5 00:08:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
而加先知改車好很複雜,整左個幾月先整得一大半. 整到無心机.
馬輝 發表於 2009-10-5 00:14:09 | 只看該作者
NOT BAD,又係頭二擔SPACING的老問題...因為四擔SCANIA頭二擔之間係有足夠空間攝沙板的,猶如馬輝頭像的四擔SCANIA般
man01 發表於 2009-10-5 00:15:16 | 只看該作者
用櫃桶路軌啵
tb03 發表於 2009-10-5 00:20:09 | 只看該作者
1# Hulk
good job keep going
man01 發表於 2009-10-5 00:34:53 | 只看該作者
2# 馬輝
有得人家點整啦....
吓吓都講像真....
個人喜好姐...
andyting 發表於 2009-10-5 00:37:43 | 只看該作者
利害!果然高手
odaan 發表於 2009-10-5 00:47:54 | 只看該作者

純粹求知
其實我一直都想問 ......... 如果貨車唔玩像真 , 仲有乜可以玩 ?
man01 發表於 2009-10-5 00:56:39 | 只看該作者
8# odaan
唉~~~知你勁喇
odaan 發表於 2009-10-5 02:30:26 | 只看該作者
8# odaan
唉~~~知你勁喇
man01 發表於 2009-10-5 00:56

我真係想瞭解一下

做唔做得到係其次 , 從中明白結構原理 , 程序 及 編置
玩貨車既人 ....... 係我經歷既車聚 , 大抵上都有呢種特質
所以我好盡力去解釋一件野點解甘擺 , 點解甘整

但 , 反而有聲音評為 "吓吓都講像真" ......... 係呢度 , 我 .... 又有 D 唔明
唔玩像真 , 仲有乜野係玩貨車既題目 ??

理論上 , 工作 , 未必係自己興趣
但玩 , 係自己興趣 , 自己鐘意先買 , 唔會專登洗幾千銀買件自己唔鐘意既野
應該對呢件好認真至係 .....

撇除技術層面 , 我想探討一下唔同既心態範疇
ericsky 發表於 2009-10-5 04:05:43 | 只看該作者
1# Hulk

魚....白色條架骨係抽櫃路軌,OK喎。C兄
ccc527 發表於 2009-10-5 07:01:32 | 只看該作者
師兄,形仔喎,加油快快完成,期待你傑作。
smallrice 發表於 2009-10-5 11:28:40 | 只看該作者
而加先知改車好很複雜,整左個幾月先整得一大半. 整到無心机.
Hulk 發表於 2009-10-5 00:08

師兄....你架車車真係好正.... ...
但係個泥斗好似矮左少少.. ....做高少少會唔會仲正D 呢!!!!
Doughboy 發表於 2009-10-5 11:32:50 | 只看該作者

路軌都係一個好方法, 點解我諗唔到?( 小弟單純的用上多條車陣 ) 謝謝分享~
馬輝 發表於 2009-10-5 11:52:24 | 只看該作者
2# 馬輝
有得人家點整啦....
吓吓都講像真....
個人喜好姐...
man01 發表於 2009-10-5 00:34

另一個角度睇啦文哥,他朝有日佢出車但被個識野的踢爆左,仲話佢做得唔似時,佢個種一江春水付諸東流的感覺幾難受...
tommy1218 發表於 2009-10-5 11:52:44 | 只看該作者
請問係泥斗定勾斗?
odaan 發表於 2009-10-5 11:58:34 | 只看該作者
請問係泥斗定勾斗?
tommy1218 發表於 2009-10-5 11:52

初初睇第一幅都以為係勾斗
呢個起斗結構 , 聰明

之前搵資料搵到呢個 , 相當吸引
http://www.youtube.com/watch?gl=HK&hl=zh-TW&v=q-5JLiH4Y5g
dm9261 發表於 2009-10-5 13:39:10 | 只看該作者
初初睇第一幅都以為係勾斗
呢個起斗結構 , 聰明

之前搵資料搵到呢個 , 相當吸引
http://www.youtube.com/watch?gl=HK&hl=zh-TW&v=q-5JLiH4Y5g
odaan 發表於 2009-10-5 11:58

前幾日見架兩擔iszui咩得太重  勾極都勾唔起  
odaan 發表於 2009-10-5 14:02:47 | 只看該作者
前幾日見架兩擔iszui咩得太重  勾極都勾唔起  
dm9261 發表於 2009-10-5 13:39

香港 D 路無位比佢地做 , 有時要側側地扯佢出黎 , 預正尾轆踩路膊 , 唔可以自己溜後卸力 , 硬拉佢出黎 , 起晒頭都唔出奇

不過講開 , 香港 D 勾斗又係隨處擺
天皇 發表於 2009-10-5 14:47:33 | 只看該作者
8# odaan
唉~~~知你勁喇
man01 發表於 2009-10-5 00:56
我真係想瞭解一下

做唔做得到係其次 , 從中明白結構原理 , 程序 及 編置
玩貨車既人 ....... 係我經歷既車聚 , 大抵上都有呢種特質
所以我好盡力去解釋一件野點解甘擺 , 點解甘整

但 , 反而有聲音評為 "吓吓都講像真" ......... 係呢度 , 我 .... 又有 D 唔明
唔玩像真 , 仲有乜野係玩貨車既題目 ??

理論上 , 工作 , 未必係自己興趣
但玩 , 係自己興趣 , 自己鐘意先買 , 唔會專登洗幾千銀買件自己唔鐘意既野
應該對呢件好認真至係 .....

撇除技術層面 , 我想探討一下唔同既心態範疇

x2
家豪 發表於 2009-10-5 18:54:10 | 只看該作者
其實.......搖控車就係搖控車,
要真實點解唔買架真車玩?
就odaan兄講既唔玩像真 , 仲有乜野係玩貨車既題目 ??
你依個講法小弟覺得有少少問題,可能你覺得係咁,
但我身邊亦有不少朋友覺得得意,好玩,有型,
唔通佢地咁既諗法佢地有問題嗎?
而馬輝兄,你講既猶如馬輝頭像的四擔SCANIA般
唔知有冇睇錯,我係hk見過佢依家整個隻架啵,加上可能樓主佢覺得咁樣好睇d呢,
同埋小弟感覺上你咁講有點兒那過..............