RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3568|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想搵架FW06,但搵唔到...嗚..有無人幫下我?

rabbitmomo 發表於 2009-9-23 00:05:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位CHING, 我想玩油車,爬過POST後都係想買部FW06,今日都去過KWS但有KYOSHO賣冒地方唔多,我想請問有無CHING知道邊度仲有呢SET READY TO RUN 賣呀? (雖然我都知我好OUTDATE, 因為都係成07年既出品~~ )..唔該各位
ftbingobingo 發表於 2009-9-23 00:13:24 | 只看該作者
各位CHING, 我想玩油車,爬過POST後都係想買部FW06,今日都去過KWS但有KYOSHO賣冒地方唔多,我想請問有無CHING知道邊度仲有呢SET READY TO RUN 賣呀? (雖然我都知我好OUTDATE, 因為都係成07年既出品~~ )..唔該各位
rabbitmomo 發表於 2009-9-23 00:05

試下好景同友邦啦
利物佬 發表於 2009-9-23 00:17:04 | 只看該作者
煙廠街 9 號(冇記錯好似係)有間模型舖,唔記得叫咩名
我之前係果度買左架 v one s III Kyosho cup edition
我上個月去過見到有 d kyosho 一 set 過連搖控砌好哂既油車,
唔知係咪你所指既 ready to run,你可以去望望
redbullbull 發表於 2009-9-23 00:29:44 | 只看該作者
FW-06
萬里模型有售
HKD$1800
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-23 00:30:02 | 只看該作者
試下好景同友邦啦
ftbingobingo 發表於 2009-9-23 00:13

SORRY, 請問友邦有提示嗎? 我o岩o岩SEARCH過搵唔到~哈
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-23 00:30:48 | 只看該作者
煙廠街 9 號(冇記錯好似係)有間模型舖,唔記得叫咩名
我之前係果度買左架 v one s III Kyosho cup edition
我上個月去過見到有 d kyosho 一 set 過連搖控砌好哂既油車,
唔知係咪你所指既 ready to run,你可以去 ...
利物佬 發表於 2009-9-23 00:17

係喎, 我今日無上到去添, 唔該晒你~
cocacola 發表於 2009-9-23 01:32:21 | 只看該作者
FW06 is not outdate, it is very good for beginner.
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-23 22:50:41 | 只看該作者
但其實會唔會慢過電車架如ta05等,話晒都係諗住由電車轉油車~如果真係好慢,始終過唔到心理關口....哈哈, 係咪諗得太多呢.....
chacha 發表於 2009-9-24 02:02:44 | 只看該作者
以原裝計黎講,都唔差,同電車都好難比較,油車好處係有無窮彭拜0既動力
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-24 09:10:02 | 只看該作者

咁又係, 唔駛好似電車咁就住D電唻玩, 如果唔係有時都幾無引~
swswsw 發表於 2009-9-24 09:13:34 | 只看該作者
友邦 or 萬里 la... for new buyer.... more reasonable..
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-24 09:38:59 | 只看該作者
死啦, 我本身決家左聽日去KWS買, 但尋晚爬晒所有FW06既POST,  好多人都話RUN IN 唔好OR新手無人帶好難玩, 我平時都係自已一個人玩, 好驚搞唔掂~

又有好多人講MADE IN CHINA 唔得, 其實係咪真係咁大分別?

我又有D心大心細, V ONE SR 係咪BUDGET會大左D但耐用好多(其實我都會落KWS再CHECK價但無時間), 我只求耐用, 因我係一個會長玩同錫車的人唻~
NitroChicken 發表於 2009-9-24 09:50:35 | 只看該作者
死啦, 我本身決家左聽日去KWS買, 但尋晚爬晒所有FW06既POST,  好多人都話RUN IN 唔好OR新手無人帶好難玩, 我平時都係自已一個人玩, 好驚搞唔掂~

又有好多人講MADE IN CHINA 唔得, 其實係咪真係咁大分別?

我又 ...
rabbitmomo 發表於 2009-9-24 09:38

1. run in 好易
2. 1800元 rtr 唔made in china就真係唔得喇 , kyosho係大6做好耐啦, 唔好以為幾千元嘅kit個 box打made in japan就100%日本制.
superx 發表於 2009-9-24 10:05:40 | 只看該作者
no big problem made in China la, many things are made in China now
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-24 10:17:41 | 只看該作者
好多CHING話FW06支控唔係好得, 咁我不如買架V ONE SR 咪一樣, 只不過買多個SERVO 咁解之嘛~
NitroChicken 發表於 2009-9-24 10:26:13 | 只看該作者
好多CHING話FW06支控唔係好得, 咁我不如買架V ONE SR 咪一樣, 只不過買多個SERVO 咁解之嘛~
rabbitmomo 發表於 2009-9-24 10:17

AM控玩油車就一定唔好啦.

V1SR要買控,買2個servos , starter box....etc.

kws有V1SR未?
rcroy 發表於 2009-9-24 14:30:43 | 只看該作者
我有兩部06係屋企,一部底板羅絲唔岩位,攪到D齒輪唔岩,成日掃啞,要換一/二波齒輪係一件極麻煩既事。
另一部輔計一買返黎就漏油,部車勁污糟。
兩部車個控又差,要換過晒,既係等如1800淨車,唔算好平。
京商己經停產半年有多,如果市面仲有貨,既係話賣來賣去都賣唔完,請諗清楚先。
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-25 01:38:18 | 只看該作者
我有兩部06係屋企,一部底板羅絲唔岩位,攪到D齒輪唔岩,成日掃啞,要換一/二波齒輪係一件極麻煩既事。
另一部輔計一買返黎就漏油,部車勁污糟。
兩部車個控又差,要換過晒,既係等如1800淨車,唔算好平。
京商己 ...
rcroy 發表於 2009-9-24 14:30

大哥, 唔好嚇我呀, 仲諗住聽日出去買添~死啦, 點算呀?
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-25 01:39:13 | 只看該作者
咁二手區部nt1得唔得呀? 好想玩油車~~~~
rcroy 發表於 2009-9-25 11:54:22 | 只看該作者
1600買部二手nt1,如一切正常,肯定好過1800買部06,反正兩部都要自己另外加控。