RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: rabbitmomo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想搵架FW06,但搵唔到...嗚..有無人幫下我?

superx 發表於 2009-9-25 12:39:17 | 只看該作者

you right!! I before is a FW06 owner, I upgrade this and that (ass itchy)...price already can get a 3R EVO WC, when sell FW06 with options, not worth any money..
redbullbull 發表於 2009-9-25 12:57:13 | 只看該作者
you right!! I before is a FW06 owner, I upgrade this and that (ass itchy)...price already can get a 3R EVO WC, when sell FW06 with options, not worth any money..
superx 發表於 2009-9-25 12:39

最好會買新車會好d la
新車d性能點好好過2手車
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-25 14:48:22 | 只看該作者
20# rcroy
係啦,我就係諗緊還掂都要加支控~好煩腦~
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-25 14:51:56 | 只看該作者
21# superx

係呀,我爬文時見過CHING你幾個POST有講FW06,都知你有FW06不快經驗,
而家大置上都知道佢既唔好處,雖然FW06唔係真係講到咁差,最慘係我地呢D新人,有事唔識整,一係愈整愈大獲,我只求無咩麻煩,耐用就OK了~
唉...二手車又唔識睇好唔好~
superx 發表於 2009-9-25 16:56:36 | 只看該作者
21# superx

係呀,我爬文時見過CHING你幾個POST有講FW06,都知你有FW06不快經驗,
而家大置上都知道佢既唔好處,雖然FW06唔係真係講到咁差,最慘係我地呢D新人,有事唔識整,一係愈整愈大獲,我只求無咩麻煩,耐用就OK了 ...
rabbitmomo 發表於 2009-9-25 14:51

if buy 二手車, must need trustable expert to exaim the car for you, if the car no major crash or damage, should be alright. Honestly, if you get FW-06 remeber 1 thing, don't spend money to change this or that. just waste your money. Only thing you may need to change is the main chassic board or the parts you break it.
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-26 15:46:48 | 只看該作者
多謝咁多CHING, 我呢兩日出左去睇過, 諗左好耐, 都未知點好, (仲俾10K里老細串..唉) 但正如BULLBULL兄請既 同 SUPERX兄意見, 我諗我會買新車, 而家都仲揀緊 VONE SR 同 FW06, 唔知買邊架好~
FW06:
好: 平靚正有埋殼同ENGINE, 手拉唔駛STARTER BOX, 金屬油壓避震
唔好: MADE IN CHINA(我係有偏見的), 電子野好差, 易爆油缸
V1SR:
好: 3R CONFIG, 包ENGINE , 易搵偑件
唔好: 要多買個STARTER BOX, 要買電子野, 無殼, 多膠

其他我都唔識LUU
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-26 15:49:23 | 只看該作者
我有兩部06係屋企,一部底板羅絲唔岩位,攪到D齒輪唔岩,成日掃啞,要換一/二波齒輪係一件極麻煩既事。
另一部輔計一買返黎就漏油,部車勁污糟。
兩部車個控又差,要換過晒,既係等如1800淨車,唔算好平。
京商己 ...
rcroy 發表於 2009-9-24 14:30

(唔好意思, 唔知點樣一次過回答所有人, 唯有分開POST ~~)
CHING就係你呢句1800買淨車, 另我買06既意肉大打折扣, 好彩你地提提我好與壞, 等我可以俾多少少時間自已諗清楚想要乜
kazafu 發表於 2009-9-26 15:55:13 | 只看該作者
多謝咁多CHING, 我呢兩日出左去睇過, 諗左好耐, 都未知點好, (仲俾10K里老細串..唉) 但正如BULLBULL兄請既 同 SUPERX兄意見, 我諗我會買新車, 而家都仲揀緊 VONE SR 同 FW06, 唔知買邊架好~
FW06:
好: 平靚正有埋 ...
rabbitmomo 發表於 2009-9-26 15:46

抵比人串.

又係d錢又冇又多想頭!
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-26 16:02:15 | 只看該作者
抵比人串.

又係d錢又冇又多想頭!
kazafu 發表於 2009-9-26 15:55

你就係萬理個老細? 鬼鬼鼠鼠用D得o個幾分既accout走出唻串人最無品
呢個社會大把人無$嫁啦
kazafu 發表於 2009-9-26 16:07:29 | 只看該作者
唔怪得你俾人串!!!十ト10k里
kazafu 發表於 2009-9-26 16:12:24 | 只看該作者
都好既...好過去到萬里先左諗右諗..比人掃把你呀
朝偉  發表於 2009-9-26 16:10

入去問完, 渾吉完被掃出黎
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-26 16:24:26 | 只看該作者
33# 朝偉 

好彩無買, 如果唔係咪即係幾千蚊拎去鍡狗?
kazafu 發表於 2009-9-26 16:33:03 | 只看該作者
交下學費先囉
朝偉  發表於 2009-9-26 16:16

有得交就5駛比人串到頭dup dup出返去la , 幾千蚊
 樓主| rabbitmomo 發表於 2009-9-26 18:53:42 | 只看該作者
咁又點, 你係咪覺得自已打開門做生意咁無品係好威?