RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

老番PG.....

樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:29:10 | 只看該作者
RCman 發表於 2009-9-11 15:34:58 | 只看該作者
師兄玩呢類模型會唔會上埋色 (我睇需要ONLY,因為 MG D 色都好齊,另外而家新出的 GUNDAM 都好齊色)
會唔會劃線 (線我就必劃,劃左立體好多)
利物佬 發表於 2009-9-11 15:28

我有噴油傢
最近期的作品....都個幾兩個月前,

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

因為跟住summer去左兩次旅行無時間。
8月尾去左睇台場高達...依傢真係拆緊添啦
利物佬 發表於 2009-9-11 15:35:11 | 只看該作者
灣仔 D 款都多咖
價錢就一 D D 啦
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:43:27 | 只看該作者
我有噴油傢
最近期的作品....都個幾兩個月前,

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
http://i110.photob ...
RCman 發表於 2009-9-11 15:34

我就唔噴O既.....我係最多某O的位上下色......同埋滲下線.......
今期果隻MACROSS F已經係油得最多......
RCman 發表於 2009-9-11 15:45:42 | 只看該作者
我就唔噴O既.....我係最多某O的位上下色......同埋滲下線.......
AMAT 發表於 2009-9-11 15:43

Macross VF-25果盒....見都我都怕怕....好多野砌呀...有D位又難上色...
想要....都係買超合金果款算啦....$999
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:47:02 | 只看該作者
Macross VF-25果盒....見都我都怕怕....好多野砌呀...有D位又難上色...
想要....都係買超合金果款算啦....$999
RCman 發表於 2009-9-11 15:45

多O野要上色囉......又唔係好難上色O既.........
係真係好多........

不過你睇返超合金.....其實佢好多位冇上色.......
只係上咗BASIC位ONLY.....如果你真係跟足說明書嚟噴個模型,會靚好多.....
利物佬 發表於 2009-9-11 15:53:30 | 只看該作者
PG RX78我諗宜唔係好多地方仲有呀!?哈!
渣古我就知好多地方都大把~

我仲有果盒連發光激光劍O既PG EXTRA PACK係到........好正.....未開過~哈!
唔知粒電仲用唔用得唧......
AMAT 發表於 2009-9-11 15:12

我 Z GUNDAM 把著光劍開左 LU
用返你果句,唔知仲著唔著得就真
利物佬 發表於 2009-9-11 15:57:25 | 只看該作者
AMAT 發表於 2009-9-11 15:43

我都係係某 D 位先會上色,另外用線筆劃線
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:59:02 | 只看該作者

我都係係某 D 位先會上色,另外用線筆劃線
利物佬 發表於 2009-9-11 15:57

畫線筆係唔夠滲色落去靚.......
利物佬 發表於 2009-9-11 16:10:46 | 只看該作者
係呀,D 色冇咁上咖,同埋有 D 位會畫唔到
暫時對滲線冇研究,請問師兄難唔難,要 D 咩工具
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 16:14:10 | 只看該作者
係呀,D 色冇咁上咖,同埋有 D 位會畫唔到
暫時對滲線冇研究,請問師兄難唔難,要 D 咩工具
利物佬 發表於 2009-9-11 16:10

好易.....噴油用油性,滲線用水性.

用綿簽滲水性天拿水嚟細細力抺......搞掂~

不過由於你會噴油,所以最好事前用勾刀,細細力勾深O的,勾靚O的O的線位.....咁上完油再滲油就靚好多.
如果表面唔噴,就咁滲,就油性水性都得啦........
利物佬 發表於 2009-9-11 16:36:27 | 只看該作者
好易.....噴油用油性,滲線用水性.

用綿簽滲水性天拿水嚟細細力抺......搞掂~

不過由於你會噴油,所以最好事前用勾刀,細細力勾深O的,勾靚O的O的線位.....咁上完油再滲油就靚好多.
如果表面唔噴 ...
AMAT 發表於 2009-9-11 16:14

請問係咪用一樽樽果 D 油?
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 16:41:17 | 只看該作者
請問係咪用一樽樽果 D 油?
利物佬 發表於 2009-9-11 16:36

YES,記緊係要用水性油,同埋係用水性天拿水......

同埋千祈唔好個BODY噴用水性,之後又用水性嚟滲線.......咁就.......
同埋記得一定要底油干透先好做.
利物佬 發表於 2009-9-11 16:46:33 | 只看該作者
YES,記緊係要用水性油,同埋係用水性天拿水......

同埋千祈唔好個BODY噴用水性,之後又用水性嚟滲線.......咁就.......
同埋記得一定要底油干透先好做.
AMAT 發表於 2009-9-11 16:41

又學多左樣野
多謝指教,等我下一部 GUNDAM 試下用呢個方法玩下先
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-13 01:42:32 | 只看該作者
到到宜家都未油完.......
我都唔係噴.....只係油....滲線,滲色.......

完成25F後......仲有25S.......兩個都係FULL ARMORED......
AMG 發表於 2009-9-13 01:57:59 | 只看該作者
估唔多咁多c兄都岩高達~
ellis 發表於 2009-9-16 21:20:50 | 只看該作者
gd 野買黎玩手辨改件一流, 唔洗下下入正貨但只用部份骨架, 相對無咁肉赤.
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-18 15:38:50 | 只看該作者
GUNTANK好似出咗喇播~
有冇人入咗貨呀!?哈!

國內賣成RMB259.......
RCman 發表於 2009-9-18 15:41:32 | 只看該作者
GUNTANK好似出咗喇播~
有冇人入咗貨呀!?哈!

國內賣成RMB259.......
AMAT 發表於 2009-9-18 15:38

出左,我出開去都會買....等緊V作戰計畫
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-18 15:55:29 | 只看該作者
出左,我出開去都會買....等緊V作戰計畫
RCman 發表於 2009-9-18 15:41

買佢又要買埋鐳射大炮.......

你買咗G戰機未?要買埋先係喎~哈!

幾時會出埋呢個木馬號~