RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: AMAT
打印 上一主題 下一主題
收起左側

老番PG.....

樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 14:08:22 | 只看該作者
我睇佢快遞費.....廣州到我果到都要30......

我諗到香港應該要六十.....
清清 發表於 2009-9-11 14:11:52 | 只看該作者
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 14:18:13 | 只看該作者
咁同山寨416有咩分別?
清清 發表於 2009-9-11 14:11

416海關未必識分,高達佢地一定識分!

我冇叫佢地買喎,我話有O的咁O既O野咋播~
你見我話我唔會幫佢地買啦~哈!
pantherjovi 發表於 2009-9-11 14:32:12 | 只看該作者
早期TT出老翻就吾掂,但聽講近一年翻得多有改善,夾ロ位好左,但一定同原件有差距,而上面果只突擊是另一間翻,但就媽聱四起,要買諗清楚
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 14:35:58 | 只看該作者
早期TT出老翻就吾掂,但聽講近一年翻得多有改善,夾ロ位好左,但一定同原件有差距,而上面果只突擊是另一間翻,但就媽聱四起,要買諗清楚
pantherjovi 發表於 2009-9-11 14:32

媽乜先得O岩......老翻可以要求O的乜?
睇佢就知O的夾口唔靚啦......唔通要求同BANDAI一樣咩.......

純粹有錢的話,買過下手癮....打發下時間.......
砌完俾O的同事搞爛冇咁心痛......
清清 發表於 2009-9-11 14:41:28 | 只看該作者
媽乜先得O岩......老翻可以要求O的乜?
睇佢就知O的夾口唔靚啦......唔通要求同BANDAI一樣咩.......

純粹有錢的話,買過下手癮....打發下時間.......
砌完俾O的同事搞爛冇咁心痛......
AMAT 發表於 2009-9-11 14:35

俾人攪爛點會唔心痛?砌模型樂趣在於過程,
用上一段時間完成被攪爛慘佢俾佢打一拳
利物佬 發表於 2009-9-11 14:48:19 | 只看該作者
PG 其實都幾好玩,我有部 PG Z GUNDAM
但係買左成八百幾九百蚊
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 14:52:26 | 只看該作者
PG 其實都幾好玩,我有部 PG Z GUNDAM
但係買左成八百幾九百蚊
利物佬 發表於 2009-9-11 14:48

我都有PG RX78......我仲係一出就買......成千銀........
RCman 發表於 2009-9-11 14:56:21 | 只看該作者
我都有PG RX78......我仲係一出就買......成千銀........
AMAT 發表於 2009-9-11 14:52

依傢RX78, 渣古約$650-750
RX178 $880
其實,依傢新出的MG都貴左好多,可能活動能力大所以真係多左parts
一盒MG v2.0要$220-280左右
利物佬 發表於 2009-9-11 15:08:31 | 只看該作者
RX178 $880
其實,依傢新出的MG都貴左好多,可能活動能力大所以真係多左parts
RCman 發表於 2009-9-11 14:56

係呀係呀
越黎越貴,但係活動性同仔細度真係高左
但係荷包就痛左
利物佬 發表於 2009-9-11 15:10:05 | 只看該作者
29# AMAT

真係有點肉痛,但係幾好砌
可惜冇 PG 的地台,擺唔到 D 懸空 POST
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:11:46 | 只看該作者
RX178 $880
RCman 發表於 2009-9-11 14:56

係呀,淨係攞個V1.0同V2.0 O既RX78,放埋一齊睇下就知.......
係勁咗好多~
但價錢真係貴咗好多.........

我以前讀書果陣......普通都係三十至四十到......
果時最貴買RX78 1/100果個......都成七八十蚊,已經貴到不得了......

宜家.......二百幾已經係好平常......
不過有時係炒炒地價......正常應該係百七至百八咁上下.....
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:12:13 | 只看該作者
PG RX78我諗宜唔係好多地方仲有呀!?哈!
渣古我就知好多地方都大把~

我仲有果盒連發光激光劍O既PG EXTRA PACK係到........好正.....未開過~哈!
唔知粒電仲用唔用得唧......
利物佬 發表於 2009-9-11 15:13:24 | 只看該作者
師兄多數係邊度買模型
RCman 發表於 2009-9-11 15:17:37 | 只看該作者
師兄多數係邊度買模型
利物佬 發表於 2009-9-11 15:13

最平係Kwai Fong...不過佢D款唔齊,但MG比出面平。
我買過一盒馬沙格老古古V2.0 $189 ja
其次....MK皆旺都算平
 樓主| AMAT 發表於 2009-9-11 15:19:22 | 只看該作者
我買得好睇心情......有時去日通買都夠膽死........

不過近年係買過呢個RX78 VERSION 2.0之外......都冇係香港買.......

架G戰機呀,O的MACROSS F,全部係國內買.....
RCman 發表於 2009-9-11 15:25:13 | 只看該作者
我買得好睇心情......有時去日通買都夠膽死........

不過近年係買過呢個RX78 VERSION 2.0之外......都冇係香港買.......

架G戰機呀,O的MACROSS F,全部係國內買.....
AMAT 發表於 2009-9-11 15:19

G Fighter 係MK 船仔賣緊$258
利物佬 發表於 2009-9-11 15:26:34 | 只看該作者
最平係Kwai Fong...不過佢D款唔齊,但MG比出面平。
我買過一盒馬沙格老古古V2.0 $189 ja
其次....MK皆旺都算平
RCman 發表於 2009-9-11 15:17

我住葵青區,所以我都係係葵芳買
以前葵廣2樓阿伯仲係度果陣,地下阿姐會平D
阿伯執左之後就加返價,部 HI NU GUNDAM 加左成 40 蚊

新都會頂必勝客果層都有問模型店,1/100 D 款都好齊,想搵舊野都可以去呢度
不過好鬼貴
RCman 發表於 2009-9-11 15:28:31 | 只看該作者
我住葵青區,所以我都係係葵芳買
以前葵廣2樓阿伯仲係度果陣,地下阿姐會平D
阿伯執左之後就加返價,部 HI NU GUNDAM 加左成 40 蚊

新都會頂必勝客果層都有問模型店,1/100 D 款都好齊,想搵舊野都可以 ...
利物佬 發表於 2009-9-11 15:26

你住果邊...一定去果道啦...最平傢啦
不過二樓果間摺左..真係少左好多去果個場的意欲
利物佬 發表於 2009-9-11 15:28:57 | 只看該作者
師兄玩呢類模型會唔會上埋色 (我睇需要ONLY,因為 MG D 色都好齊,另外而家新出的 GUNDAM 都好齊色)
會唔會劃線 (線我就必劃,劃左立體好多)