RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 馬輝
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[認真討論]放車活動隊形,操守討論專區

GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 15:54:28 | 只看該作者

無留意~唔緊要~~~咁咪車同音樂~~一齊繼續強暴啦^^
Q-pet 發表於 2009-9-2 15:55:33 | 只看該作者
我有會風、渣膽、痕身同忠忍,你想我用邊個acc?

係喎!強暴左港大市民咁多年都無留意添.......
MRX-2 發表於 2009-9-2 15:44

請版友MRX-2注意用語時既態度...否則問馬輝意見看會不會關了此主題
此主題目的是討論玩車等等既問題..不是吹水的主題..如要吹水請去吹水區
Q-pet示
Q-pet 發表於 2009-9-2 15:57:29 | 只看該作者
你唔好係街玩車啦咁~~~迫人睇你玩車

O~~~你用返一個ACC算啦~~~好煩呀~~~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 15:13

版友GUITAR_VIP 不論0ben0 的名稱是否MRX-2版友的分身..但請兩位言語上留意字句...
此主題目的是討論玩車等等既問題..不是吹水的主題..如要吹水請去吹水區
Q-pet示...
0ben0 發表於 2009-9-2 15:58:38 | 只看該作者
咁講到尾,而家呢個post會唔會變成某D人既最後警告?

亦即是話如果D人玩車唔自律既話,有機會俾人排濟,亦可能最終被列入黑名單?
MRX-2 發表於 2009-9-2 15:42

應該話識得擦下鞋,玩車就可以為所欲為,
點解本來講講下隊形問題,操守討論都可以講到離晒題呢
自律問題就好似呢個posts...有幾多人可以自律呢 何況出到去玩車呢
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 15:58:40 | 只看該作者
咁講到尾,而家呢個post會唔會變成某D人既最後警告?

亦即是話如果D人玩車唔自律既話,有機會俾人排濟,亦可能最終被列入黑名單?
MRX-2 發表於 2009-9-2 15:42

我知既係:
係一個團體小組入面~~~~唔自律就自然會俾人排濟\排泄~好正常~~

黑名單就唔會入~~~我手懶得打 OR 寫呢D人名^3^)))
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:01:56 | 只看該作者
應該話識得擦下鞋,玩車就可以為所欲為,
點解本來講講下隊形問題,操守討論都可以講到離晒題呢
自律問題就好似呢個posts...有幾多人可以自律呢 何況出到去玩車呢
0ben0 發表於 2009-9-2 15:58

講得岩
0ben0 發表於 2009-9-2 16:07:59 | 只看該作者
我知既係:
係一個團體小組入面~~~~唔自律就自然會俾人排濟\排泄~好正常~~

黑名單就唔會入~~~我手懶得打 OR 寫呢D人名^3^)))
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 15:58

你可以寫出黎 你驚得罪人?
你唔寫人地點知有幸入左你黑名單呢^3^~~
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:11:22 | 只看該作者
你可以寫出黎 你驚得罪人?
你唔寫人地點知有幸入左你黑名單呢^3^~~
0ben0 發表於 2009-9-2 16:07

我有新IDEA !!!!!!!!以後活動唔可以有"mfc 01,02~舊聲~國產聲~robbe聲"等出現!!!

咁就萬無一失
dazesin 發表於 2009-9-2 16:12:47 | 只看該作者
其實最緊要係玩得影響最少路人就得,

所謂隊形,你如果成堆車好似火車咁行,人地想過對面都俾你地攔住啦,

最緊要同揸真車一樣"行人優先"

如果開HIFI太大聲,除左會影響到路人之外,仲會影響你自己同周圍既野既留意,

開有D聲咪算囉,真車都唔會HIFI大過ENGINE聲啦.

仲有食飯泊車,講點泊都無用,次次都唔同, 最緊要係快手同唔好阻人姐,用手搬啦如果多人。
0ben0 發表於 2009-9-2 16:14:07 | 只看該作者
我有新IDEA !!!!!!!!以後活動唔可以有"mfc 01,02~舊聲~國產聲~robbe聲"等出現!!!

咁就萬無一失
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:11

咁就無人會出現,一定萬無一失啦
~TOYOTA~ 發表於 2009-9-2 16:14:41 | 只看該作者

咁就萬無一失
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:11

咁你架巴士未要拆走套MFC-01 @@"
我覺得真係要玩家自律唔好下下顧自己都要理下街邊既人感受
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:18:57 | 只看該作者
咁你架巴士未要拆走套MFC-01 @@"
我覺得真係要玩家自律唔好下下顧自己都要理下街邊既人感受
~TOYOTA~ 發表於 2009-9-2 16:14

no la~~~我咁做就為左大局~~~一但實行~~~我唔出黎玩算啦
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:22:36 | 只看該作者
其實最緊要係玩得影響最少路人就得,

所謂隊形,你如果成堆車好似火車咁行,人地想過對面都俾你地攔住啦,

最緊要同揸真車一樣"行人優先"

如果開HIFI太大聲,除左會影響到路人之外,仲會影響你自己同周圍既 ...
dazesin 發表於 2009-9-2 16:12

十分認同~~~而家d人 hi fi聲仲大過 mfc 01聲~~~都唔知佢既mfc01 裝黎仲咩.....

我玩車就~mfc 01 80% volume~~~hi fi本身音量岩岩好~~有d d 聲就算~~~何況想大我都大唔到~haha
0ben0 發表於 2009-9-2 16:25:55 | 只看該作者
十分認同~~~而家d人 hi fi聲仲大過 mfc 01聲~~~都唔知佢既mfc01 裝黎仲咩.....

我玩車就~mfc 01 80% volume~~~hi fi本身音量岩岩好~~有d d 聲就算~~~何況想大我都大唔到~haha
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:22

咁人地咪唔知你玩緊車
chan951130 發表於 2009-9-2 16:30:55 | 只看該作者
d  hifi我都覺得煩...何況路人........
好久之前.....
1年半左右啦....
果時都好似未有車有hifi
果時真係無听過比人查身分證等出現
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:44:33 | 只看該作者
咁人地咪唔知你玩緊車
0ben0 發表於 2009-9-2 16:25

知有架車~~€但又唔知係我玩緊羅
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:45:39 | 只看該作者
d  hifi我都覺得煩...何況路人........
好久之前.....
1年半左右啦....
果時都好似未有車有hifi
果時真係無听過比人查身分證等出現
chan951130 發表於 2009-9-2 16:30

bcgg 發表於 2009-9-2 16:50:23 | 只看該作者
路過答咀,
幾個月前,有次放工,同女友行去天星搭船,行到去星光行7-11,女友比一架貨櫃撞一撞腳爭,又嚇一嚇,
個貨櫃車主Sorry都冇聲,就只係睇部車有冇事......
0ben0 發表於 2009-9-2 16:51:36 | 只看該作者
知有架車~~€但又唔知係我玩緊羅
GUITAR_VIP 發表於 2009-9-2 16:44

所以你真係車友既典範
各車友請向他學習
0ben0 發表於 2009-9-2 17:00:31 | 只看該作者
路過答咀,
幾個月前,有次放工,同女友行去天星搭船,行到去星光行7-11,女友比一架貨櫃撞一撞腳爭,又嚇一嚇,
個貨櫃車主Sorry都冇聲,就只係睇部車有冇事......
bcgg 發表於 2009-9-2 16:50

係鬧市玩搖控車都已經唔岩,仲要撞到人sorry都冇聲
真可恥