RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: odaan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

拖頭吊機製作過程 (即將閉關三星期 , 製作低床架)

有勇冇謀 發表於 2009-7-15 16:30:59 | 只看該作者
差不多要成 10 set 絞盤波箱...
 樓主| odaan 發表於 2009-7-15 16:41:41 | 只看該作者
有勇冇謀 發表於 2009-7-15 17:00:45 | 只看該作者
買左未?? 是否個餡一樣, 只係個殼大左.....ha ha
 樓主| odaan 發表於 2009-7-15 17:18:15 | 只看該作者
買左未?? 是否個餡一樣, 只係個殼大左.....ha ha
有勇冇謀 發表於 2009-7-15 17:00

未買
有勇冇謀 發表於 2009-7-15 17:20:46 | 只看該作者
等我放工去 X星 睇下先
SF-scat 發表於 2009-7-16 07:46:09 | 只看該作者
可能佢搵到我好多 "黑歷史"
odaan 發表於 2009-7-15 14:28

不過我係wargame友潛水咁耐只知..係果面Olka真係玩哂...
不過奧單兄我記憶中好似好大隻...
 樓主| odaan 發表於 2009-7-16 09:38:17 | 只看該作者
不過我係wargame友潛水咁耐只知..係果面Olka真係玩哂...
SF-scat 發表於 2009-7-16 07:46

天下間 , 無 "玩晒" 既人
幾有能力既人 , 妄想自己可以隻手遮天 , 到最後激起眾怒 , 任你有上天下海能力 , 始終都會被推倒
走去八掛 WE 單官師 , 到最後 , 換黎既係被撤離弄權職務
我唔會特登走去搞佢 , 我只係覺得可惜
唔可以話佢無知 , 佢只係比佢既性格害死

有左名氣 , 就應該知咩叫 "發財立品"

Btw ..... 你覺得我好細隻咩 ??
chan951130 發表於 2009-7-16 12:56:33 | 只看該作者
天下間 , 無 "玩晒" 既人
幾有能力既人 , 妄想自己可以隻手遮天 , 到最後激起眾怒 , 任你有上天下海能力 , 始終都會被推倒
走去八掛 WE 單官師 , 到最後 , 換黎既係被撤離弄權職務
我唔會特登走去搞佢 , 我只 ...
odaan 發表於 2009-7-16 09:38

我想跟你去玩............
 樓主| odaan 發表於 2009-7-16 13:21:15 | 只看該作者
我想跟你去玩............
chan951130 發表於 2009-7-16 12:56

OK , 兩個人 一對一 , 好嗎 ??
chan951130 發表於 2009-7-16 13:28:12 | 只看該作者
OK , 兩個人 一對一 , 好嗎 ??
odaan 發表於 2009-7-16 13:21

一開波...............我就閃............但我估我閃都閃唔到
MRX-2 發表於 2009-7-16 16:31:36 | 只看該作者
Btw ..... 你覺得我好細隻咩 ??
odaan 發表於 2009-7-16 09:38

你係咪未變形?

呢個先係你既真身吧!
 樓主| odaan 發表於 2009-7-21 11:39:53 | 只看該作者

本來想係屋仔開個窗仔 , 放鋰電狀態錶
但係真係唔夠位 , 唯有向現實低頭
右邊放新燈 , 左邊放喇叭

登錄/註冊後可看大圖

吊機底座已經鑼好晒形狀

登錄/註冊後可看大圖

岩岩好圍住晒個波箱

登錄/註冊後可看大圖

用鉛水鐵片耷左個箱比佢裝電 , 好 Q 硬

登錄/註冊後可看大圖

點解用呢種材料 ?? 因為佢唔易氧化之餘 , 仲可以用焊錫接合
接合好後 , 拎去裝水 , 唔漏 , 密水測試成功

登錄/註冊後可看大圖

後面亦唔揩轆 , 整體黎講 OK

登錄/註冊後可看大圖

已經整好腳位伸縮 , 不過琴晚衰多手 , 整掃左套
遲一兩日過去買番

登錄/註冊後可看大圖

而家就係爭
1. 吊機 , 車燈拉線
2. 沙板
3. 整埋右邊架撐箱 (預計下面裝埋士啤胎)
4. 新款一體磨盤低板

登錄/註冊後可看大圖

因為全架車升高左 , 所以連油壓避震都要就番佢
唔用倒裝方法 , 因為會無晒油壓減回彈既特性

登錄/註冊後可看大圖

為設計新型拖架電源接駁機構
小弟用左兩晚去諗個結構
但要做好拖架之後 , 先可以有實物度位 , 所以暫時車陣中間會漏空

拖架將於 2009-11 前砌好
至於有乜特別 ??
甘就等小弟賣個關子 , 欲知後事如何 , 請看下回分解
po3117 發表於 2009-7-21 23:53:47 | 只看該作者
有冇得睇全相 ?
 樓主| odaan 發表於 2009-7-22 19:21:51 | 只看該作者
2009-07-22 之前我叫廠求其同我車幾件玩具 , 今日 ...... 終於收到

因為我要整 "碟煞 Brake" 關係
所以一般鈴滿足唔到我
甘我唯有出圖紙比人幫我整套鈴玩下啦

登錄/註冊後可看大圖

有內 / 外鈴 , 仲有恰頭

登錄/註冊後可看大圖

十粒螺絲窿 , 收螺絲 ?? 你估私家車咩 !!!
梗係絲帽收係出面啦

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

遲 D 裝好晒 , 叫佢車埋個鈴蓋比我

登錄/註冊後可看大圖
馬輝 發表於 2009-7-22 19:34:30 | 只看該作者
頭轆會唔會做?
馬輝 發表於 2009-7-22 19:35:05 | 只看該作者
SF-scat 發表於 2009-7-16 07:46

OLKA都冇做管理添啦...
 樓主| odaan 發表於 2009-7-22 19:37:31 | 只看該作者
頭轆會唔會做?
馬輝 發表於 2009-7-22 19:34

會 , 肥仔 / 普通鈴都出左圖
不過未玩到 , 唔搞住
 樓主| odaan 發表於 2009-7-22 19:44:37 | 只看該作者
OLKA都冇做管理添啦...
馬輝 發表於 2009-7-22 19:35

直情消失左 , 或者改名換性
如果佢可以早 D 接受意見 , 就唔會有今日

係今時今日 , 撇開佢既操守 , 我仲依然認定佢對 Wargame 有深遠影響力
 樓主| odaan 發表於 2009-7-22 22:20:04 | 只看該作者
tommy1218 發表於 2009-7-22 23:03:12 | 只看該作者
快D整好set brake!好想睇下