RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5939|回復: 42
收起左側

新年草到錢買咩車好=]?

frizen20032003 發表於 2009-2-16 02:24:15 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
邊架好啊@@?
邊架快d?
最緊要係修理易
單選投票, 共有 48 人參與投票
29.17% (14)
70.83% (34)
您所在的用戶組沒有投票權限
redbullbull 發表於 2009-2-16 04:19:48 | 顯示全部樓層
當然係s3好la
BT 發表於 2009-2-16 08:52:55 | 顯示全部樓層
v one s 不如玩3R   fw06t  la
l3en668 發表於 2009-2-16 10:30:47 | 顯示全部樓層
儲左有幾多錢先?
諗住長玩好pro既玩.
定係嬉戲下算先?
如果玩好pro既. 以我自己唔係好pro計.齊全既靚工具都買左唔止一架06既價錢啦.

但係如果嬉戲下算既.我自己又會覺得買架06又係好死.
因為d電子野真係用唔過.d料又好留.分分鐘修理多過玩 ..
有心玩靚車既  比多小小錢買一支好小小既控 玩都玩得開心d麻
如果買架3s 不如真係好似上高c兄講買架3r好過喇
如果儲左一般多的話 我建議你再儲多小小錢

我計個最平又ok好玩既plan比你睇睇啦.
新車 3千5內
最平既eng + pip  $800內 ( sts + HEC )
最平既starter + 差機 $1000 內
平平地既 6角批 十字批 火咀通之類工具 $500 內
最平既控 $500 左右
$7000左右 就好好飛架啦
 樓主| frizen20032003 發表於 2009-2-17 01:41:13 | 顯示全部樓層
V ONE S III  易唔易修理架
因為我未玩過 v one s iii
有冇c兄比d相我睇下
我之前就玩06既-0-之後就賣左
而加玩番  有人介紹v one s iii比我
就係唔知玩邊個好!
因為06易修理
芝華士1 發表於 2009-2-17 01:50:35 | 顯示全部樓層
一定係06
789789 發表於 2009-2-17 01:50:44 | 顯示全部樓層
不如玩3R   
 樓主| frizen20032003 發表於 2009-2-17 19:06:50 | 顯示全部樓層
係唔係06跑街好飛過V ONE S III
sdan321 發表於 2009-2-18 01:27:45 | 顯示全部樓層
v one s 3  is good
Ronald 發表於 2009-2-18 09:44:13 | 顯示全部樓層
個人意見
不如睇下你唸住係邊到玩好過啦....兩部都入門車....
跑街的咪06.....因為d石仔無咁易cake住.....
s3行帶跑街可能會cake石仔cake斷皮帶
novafans 發表於 2009-4-7 19:29:42 | 顯示全部樓層
C 兄講得好,玩v one s不如玩3R,車好好緊要,我寧願支控平o的,因為車用一般控足夠,再強都用唔到
redbullbull 發表於 2009-4-7 20:17:14 | 顯示全部樓層
nt-1 la
tommy9571 發表於 2009-4-7 20:30:35 | 顯示全部樓層
儲左有幾多錢先?
諗住長玩好pro既玩.
定係嬉戲下算先?
如果玩好pro既. 以我自己唔係好pro計.齊全既靚工具都買左唔止一架06既價錢啦.

但係如果嬉戲下算既.我自己又會覺得買架06又係好死.
因為d電子野真係用唔 ...
l3en668 發表於 2009-2-16 10:30

唔知妳買d咩車啦~7000$~可以有架nt1+支2.4g控再加nove再加9451+ko svo再加撻箱再加火咀電加差機6角批再加pip啦~已經中上同落得場啦~可止好好飛~已經好pro好pro啦~ .~然呢個plan~已經係專業plan~如果跟我呢倒買既話~不過唔知呢位師兄呢個plan係咩plan啦~唔會係入門plan掛 ~7000$仲要用sts engline~勁
redbullbull 發表於 2009-4-7 20:48:30 | 顯示全部樓層
唔知妳買d咩車啦~7000$~可以有架nt1+支2.4g控再加nove再加9451+ko svo再加撻箱再加火咀電加差機6角批再加pip啦~已經中上同落得場啦~可止好好飛~已經好pro好pro啦~ .~然呢個plan~已經係專業plan~如果跟我呢倒買既話 ...
tommy9571 發表於 2009-4-7 20:30

哈,7000難d喎
nt-1 $34xx
s9451 $5xx
s9551 $5xx
novar入門引擎$8xx
sts批$370
車穀$120
磨太機 $15xx
set車板 $2xxx
鑼c批 $ 5xx
控用2pl$3xx
redbullbull 發表於 2009-4-7 20:50:51 | 顯示全部樓層
唔知妳買d咩車啦~7000$~可以有架nt1+支2.4g控再加nove再加9451+ko svo再加撻箱再加火咀電加差機6角批再加pip啦~已經中上同落得場啦~可止好好飛~已經好pro好pro啦~ .~然呢個plan~已經係專業plan~如果跟我呢倒買既話 ...
tommy9571 發表於 2009-4-7 20:30

仲有 start box同2排鋰電仲有平衡charge都未買
仲有溫度計
無間地獄
P仔 發表於 2009-4-7 21:28:17 | 顯示全部樓層

[quote]
P仔 發表於 2009-4-7 21:31:51 | 顯示全部樓層
哈,7000難d喎
nt-1 $34xx
s9451 $5xx
s9551 $5xx
novar入門引擎$8xx
sts批$370
車穀$120
磨太機 $15xx
set車板 $2xxx
鑼c批 $ 5xx
控用2pl$3xx
redbullbull 發表於 2009-4-7 20:48
專業人士架車係吾洗set,吾洗殼,吾洗飛呔架...
tommy9571 發表於 2009-4-8 01:26:33 | 顯示全部樓層
15# redbullbull
係工訪bit架靚仔nt1都有好多好多啦~都係1300-1600倒~9451係$500有隻kosveo$300新出個隻呀~而唔係9551呀~妳鍾意用既~咪用9551囉個人喜好~同埋妳玩埋磨太機個d緊係唔得啦~妳睇清楚我係post d咩裝備先啦~師兄~妳咁玩法就緊係無間地獄啦~
redbullbull 發表於 2009-4-8 02:58:00 | 顯示全部樓層
15# redbullbull
係工訪bit架靚仔nt1都有好多好多啦~都係1300-1600倒~9451係$500有隻kosveo$300新出個隻呀~而唔係9551呀~妳鍾意用既~咪用9551囉個人喜好~同埋妳玩埋磨太機個d緊係唔得啦~妳睇清楚我係post d咩裝備 ...
tommy9571 發表於 2009-4-8 01:26

你唔用磨呔機如何加速?
難道你是買一條新呔慢慢行?
唔用set車板set車
你架車d setting又點會準,點行呀架車?
如果比幾百蚊買d大陸set車板,你不如用肉眼睇好過la,洗咩買hudy?
9551你用係HRS模式,點都好過$300ko la掛?
玩一架油車,不單只有靚電子野和引擎和靚車架,還要有set車的技術和駕馭他的技巧
redbullbull 發表於 2009-4-8 03:16:37 | 顯示全部樓層
P仔 發表於 2009-4-7 21:28

P仔兄,有冇2手磨呔機賣?
專業人士架車係吾洗set,吾洗殼,吾洗飛呔架...