RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: frizen20032003
收起左側

新年草到錢買咩車好=]?

l3en668 發表於 2009-4-14 10:47:36 | 顯示全部樓層
18# tommy9571

C兄 最勁都係你啦.人地就講緊買新車.你就走去講2手車.
7千蚊又話可以好pro好pro.
同埋我都係建議佢STS機姐. 當然有錢緊係可以買D再靚D既機啦.
我自己用既機冇一部平過千五蚊架囉.如果照你果套2手野咁計.5千蚊都得啦

2手NT-1             $1300
2手PICCO          $500
2手starter          $200
2手工具+火咀電   $300
2手控+serveo    $500               

我套車就咁既

mtx-4r  + ninja + ninja pipe set  (呢度都5k幾野啦)
小量改件  幾百
setart box  (6百幾)
舊既3pjs   fm控+9451+3050   (serveo 計900左右)
$800 磨呔機一部
大量工具 火咀電     (只計4支批+火咀通都要400蚊啦)
紅外線溫度槍 300
我當 太,車穀,後備零件  唔洗錢都成8k野啦(一定唔止 )

redbullbull   用我果部咪得囉     不過一定要響的士佬度偷電
redbullbull 發表於 2009-4-14 21:05:58 | 顯示全部樓層

同埋我都係建議佢STS機姐. 當然有錢緊係可以買D再靚D既機啦.
我自己用既機冇一部平過千五蚊架囉.如果照你果 ...
l3en668 發表於 2009-4-14 10:47

不過有磨呔機,冇set車camber又係行唔到.........
最好買06w+磨呔機+set車板+camber尺+tool in tool out+小小CNC parts...
加ATS呔
仲有新手個手指唔好,最好買 d有ABS的控
EG:3PM $1230 only.........
06w直路係慢.......不過d灣唔錯
加埋set車d野
直路就一定輸比人架la
不過入灣就一羸你架冇set過的nt-1囉
kenny_Chui 發表於 2009-4-14 21:34:27 | 顯示全部樓層
可以買架二手車, 3R EVO WC.........好過玩 06 & SII.....
redbullbull 發表於 2009-4-14 22:42:32 | 顯示全部樓層
可以買架二手車, 3R EVO WC.........好過玩 06 & SII.....
kenny_Chui 發表於 2009-4-14 21:34

不過一陣買左一架抵板係淆的車就唔好LA..............
2手野大把野要汁,一陣攪唔店,攪到人地怕左玩車就唔好LA
我有幾個朋友就係貪平買左2手車....攪到放棄左玩車
chrischrischris 發表於 2009-4-15 07:02:11 | 顯示全部樓層
草到錢買部1比1既真車最好...
novafans 發表於 2009-4-15 19:46:51 | 顯示全部樓層
可以再cut少少$
我認為第一優先:XRAY NT-1/3R EVO WC$34XX
         第ニ優先:Engine$800-1000
                  控500-800(唔一定2.4g)
               其他:基本工具,縲絲批-火咀電-油壺等等(唔包set車工具,因為唔係經常set,或者可邊玩邊set,
                      set到適合你玩開個場為止)$500-800
總數around5200-6000(已經半pro)
redbullbull 發表於 2009-4-15 21:32:38 | 顯示全部樓層
可以再cut少少$
我認為第一優先:XRAY NT-1/3R EVO WC$34XX
         第ニ優先:Engine$800-1000
                  控500-800(唔一定2.4g)
               其他:基本工具,縲絲批-火咀電-油壺等等(唔包set ...
novafans 發表於 2009-4-15 19:46

servo都900 la-_-
kenny_Chui 發表於 2009-4-15 21:46:35 | 顯示全部樓層
24# redbullbull

師兄, 您覺得如何 la...........

3R EVO WC

3R EVO WC

..........

..........
novafans 發表於 2009-4-15 22:38:59 | 顯示全部樓層
sorry師兄,計少咗servo,買futaba 3字頭啦$700(兩個)
sdan321 發表於 2009-4-16 04:05:08 | 顯示全部樓層
27# redbullbull
3r wc $27xx 全新   低玩
redbullbull 發表於 2009-4-16 04:52:53 | 顯示全部樓層
27# redbullbull
3r wc $27xx 全新   低玩
sdan321 發表於 2009-4-16 04:05

3r is 26xx only
very good
我3R NT-1兩架都玩過.....
個人都係喜愛3R
P仔 發表於 2009-4-16 09:51:43 | 顯示全部樓層

我自己用既機冇一部平過千五蚊架囉.如果照你果 ...
l3en668 發表於 2009-4-14 10:47
P仔 發表於 2009-4-16 09:52:56 | 顯示全部樓層
3r is 26xx only
very good
我3R NT-1兩架都玩過.....
個人都係喜愛3R
redbullbull 發表於 2009-4-16 04:52

星期六早D泥啦??
lung1 發表於 2009-4-16 10:33:31 | 顯示全部樓層
樓主都未講有幾錢.............你地係襟講有咩用.............
況且佢以前玩過, 可能D工具仲係到...........
sport 發表於 2009-4-16 10:59:08 | 顯示全部樓層
nt1是否膠料靚過3r?
redbullbull 發表於 2009-4-16 13:00:51 | 顯示全部樓層
星期六早D泥啦??
P仔 發表於 2009-4-16 09:52

嗚........
我冇私家車呀...........
我大約9 點到
cw1125 發表於 2009-4-16 13:24:21 | 顯示全部樓層
3R
l3en668 發表於 2009-4-24 14:33:06 | 顯示全部樓層
講咁多都冇用啦..哂氣啦.跟本 講就講 $7000 唔通買買下過左$7000你就唔買咩?
同埋你要預左要花好多錢..
我自己玩玩下都唔知洗左幾多錢啦...
我建議你玩得就玩靚小小.如果pro 既就一定唔止啦.
我自己就鍾情無限...不過 nt-1 同3r 都係好車黎架..

bullbull 你而家換左 咩車丫?冇車唔緊要啦 你可以電招的士架麻
再唔係打比我車埋你去囉
haley1200cc 發表於 2009-5-2 18:57:50 | 顯示全部樓層
一齊來橋底玩V ONE S3 平靚正
wing3pks 發表於 2009-5-22 10:32:06 | 顯示全部樓層
我有架FW 06可唔可以一齊玩ar?