RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: telamon
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[車輛專區] CSO-ONE 玩家專區

大朋友 發表於 2013-7-9 13:45:13 來自手機 | 只看該作者
先向CSO FANS 說聲對不起, 因為我要開始數臭CSO 不是:
大朋友 發表於 2013-7-9 14:04:13 | 只看該作者
事原係在上個月尾, 我有個朋友, 不經不覺中返車仔毒, 其後問我有咩車仔介紹, 我二話不說就介紹佢買cso, 因為佢銀彈有限( 佢老婆嘅限制),   加上車場上眼見cso 性能良好, 及我又有大量xray parts,  所以渡咗個friend 買,先唔好講佢manual 有幾狗肉,佢不段砌不段有欠件,咁佢在7月2日開始不段地send email 向廠方取回,但廠方也不段地回覆明天寄給他, 明天又明天, 明天到今日, 廠方回覆今天病咗, 所以又明天再寄,CSO 先生究竟你想點忍樣呀? 洗唔洗我幫你post 下 email 嘅對話呀?
nicoler622 發表於 2013-7-9 14:18:16 | 只看該作者
請問新款底板幾多$??
tamiyafan 發表於 2013-7-12 23:09:34 | 只看該作者
CSO 事實非常好跑, 我玩了兩個月都依然無問題, 絕對係T4翻版, 可惜沒零件賣, 唔通下下靠電郵、上代理公司買咩?呢様嘢就真係失敗!
RoyaleM3 發表於 2013-7-13 02:10:34 來自手機 | 只看該作者
大朋友 發表於 2013-7-9 14:04
事原係在上個月尾, 我有個朋友, 不經不覺中返車仔毒, 其後問我有咩車仔介紹, 我二話不說就介紹佢買cso, ...

Like your post
大朋友 發表於 2013-7-13 07:08:34 | 只看該作者
其實已經在我出post後幾日,我朋友已收到所為欠件了, 結果都係唔齊,好可能我朋友嘅欠件清單太長啦,所以我朋友無再插實CSO, 留返淡氣出去kws 買xray料補上。咁攪法, 唔怪得香港玩車嘅人越來越小啦。
Chungyin3610 發表於 2013-7-13 07:53:33 來自手機 | 只看該作者
我都係買xray .件,
kkchung 發表於 2013-7-21 00:03:46 | 只看該作者
Aluminium Upper Deck Post (26mm) ' (27mm).
RCandylau 發表於 2013-7-21 00:11:46 | 只看該作者
真係用心打造
rcsky 發表於 2013-7-22 17:34:02 | 只看該作者
2013年7月21日
PYC Teampows杯 10.5T组别
CSO1 做出最快圈速18圈5分06秒
CSO1 设定
Teampows 36R 呔水V3
Motor Fleta 10.5T
齿比、34/110
电子变速 Fleta 4
车壳、PRO J 轻壳
MR 35前、后油压油
前弹弓CSO 2.4三孔.后2.3三孔
前A码+1toe out.后D码2.5度toe in
油压罢位前中间孔、后上第二孔
前直轴、后差速 2000
前后1.3.roll bar
前离地5mm.后离地5mm
前down stop 5 .后down stop 5
andycckkww 發表於 2013-7-22 17:43:48 | 只看該作者
kkchung 發表於 2013-8-10 22:54:01 | 只看該作者

Aluminum Hardcoated Front Spool Axle for CSO1  , XRAY T3,T4 ,RGT2 ,E4RS2 ,E4RS2 EVO

CSO 20208. Alu hardcoated lightweight front spool axle set
Cso 20209. All hardcoated lightweight 38T pully
Cso 20210. All lightweight front spool axle adapter
Cso 20211. All 7075 T6 hardcoated lightweight front spool axle.

Remark:
** This product must use with CSO-18025 Drive Shaft Replacement Plastic Cap 3.5 mm (4)
kkchung 發表於 2013-8-23 21:57:47 | 只看該作者
Steel Hardcoated Double Cardan joint Shaft (46mm)
kennywch 發表於 2013-8-26 20:42:17 | 只看該作者
請問改用 64pitch motor 齒和大齒,應該要用幾多齒的組合,才可以唔駛磨二樓板及摩打座,要適合5.0的摩打。
我試過用25t (motor) 106(大減),但係兩個齒輪的直徑太細,接觸唔到,要磨二樓板及摩打座。
T.T 發表於 2013-8-26 21:20:35 來自手機 | 只看該作者
kennywch 發表於 2013-8-26 20:42
請問改用 64pitch motor 齒和大齒,應該要用幾多齒的組合,才可以唔駛磨二樓板及摩打座,要適合5.0的摩打。 ...

101#有廣,用4.5 29/116.
kkchung 發表於 2013-8-26 23:27:14 來自手機 | 只看該作者
kennywch 發表於 2013-8-26 20:42
請問改用 64pitch motor 齒和大齒,應該要用幾多齒的組合,才可以唔駛磨二樓板及摩打座,要適合5.0的摩打。 ...

我用 114T / 26T Speed Passion V3 5.0R。
kennywch 發表於 2013-8-27 19:37:06 來自手機 | 只看該作者
谢谢 T.T & kkchung 提供。
一匹狼 發表於 2013-8-30 15:27:59 | 只看該作者
想問下其實邊度有得賣?
rcsky 發表於 2013-8-30 22:05:50 來自手機 | 只看該作者
系广华街有得买
kkchung 發表於 2013-9-1 00:50:27 | 只看該作者

Del.............