RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 法師傅
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[專題分享] <>240四軸摺機架<>開箱砌機文及相片視頻分享(0717轉NAZE32)

新手David 發表於 2015-1-26 07:07:59 | 顯示全部樓層
zetaho2003 發表於 2015-1-26 00:53
謝謝

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.84.gqT0LQ&id=41044887324&ns=1&abbucket=18&_ ...

哩隻我買左, 用緊, 都幾好, 不過我未有時間connect 個GPS.
新手David 發表於 2015-1-26 12:45:11 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-1-26 09:51
請問改好果隻 , 唔上GPS 的話, 係咪只有時間 / 電壓 / 水平 ?

無錯, 會出時間, 電壓,水平, 前後角度, FLIGHT MODE NO. 等
新手David 發表於 2015-1-26 14:51:27 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-1-26 14:06
咁即係唔岩我用,家陣我淨係想要電壓 , 其他咩都唔要 XD知唔知非凡果隻OSD , 係咪其實駁唔倒電腦改野 ? 條U ...

要睇D乜, 係可以自已SET, 不過我未試過, 上5M乜乜, 泡泡大師有教.
新手David 發表於 2015-2-3 12:58:18 | 顯示全部樓層
alexbaby999 發表於 2015-2-3 03:24
師兄  請問你個MON  係SSP邊度買  可給我地址嗎  THX

師兄 係哩個  https://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1132722610
新手David 發表於 2015-2-4 07:15:32 | 顯示全部樓層
alexbaby999 發表於 2015-2-4 03:13
法師  我係淘X睇要2百幾

師兄, RMB75 連殼連彎針  :   http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=41mj7hn15ce
新手David 發表於 2015-2-4 10:18:45 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-2-4 10:14
佢RE我係講緊CCD CAM , 唔係CC3D ~ XD

Sorry, 睇錯  CCD 我用哩隻 RMB 48    http://item.taobao.com/item.htm? ... &_u=41mj7hnd600
新手David 發表於 2015-2-6 07:26:53 | 顯示全部樓層
alexbaby999 發表於 2015-2-5 22:47
師兄  這個要加圖傳接收嗎

係需要的, 二百蚊邊會有埋接收

新手David 發表於 2015-2-9 17:08:41 | 顯示全部樓層
zetaho2003 發表於 2015-2-9 14:53
師兄我砌緊架250  http://rc-evo.com/xbbs/thread-345899-1-1.html

未裝圖傳都起到飛

set 多次CC3D, 我上次都係咁,set 多次CC3D 就正常返, 另外check 下自已用緊乜flight mode.
新手David 發表於 2015-3-24 17:41:58 | 顯示全部樓層
講真玩穿越最多都係要NAZA 個定高function, GPS 就無乜用, 唔通你穿穿下叫佢自動返航咩, 咁多樹呀, 柱呀, 抄9次都未返到黎啦
新手David 發表於 2015-3-25 11:15:43 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-3-25 10:27
快快試下 , 毒大家玩 GPS 240

法師傅....你又毒人..... 我都重有部KIM 240 V2 未砌, 攪到我都想裝套NAZA 試下
新手David 發表於 2015-3-29 10:35:41 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-3-28 14:54
http://www.youtube.com/watch?v=v10XZb_I6oo

Prop Guard for beginner ~

哩個 3D print 唔難
新手David 發表於 2015-4-10 10:27:35 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-9 00:43
Flip 唔係我杯茶

尼緊裝 Minix + GPS

師兄, 我都正準備入哩套飛控, 你幾時試飛?
新手David 發表於 2015-4-11 09:24:31 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-4-11 00:58
我隻MiniX ,gps 壞的,冇燈,要退貨。
感覺尼間廠的品質唔得,寧願重少少用Naza lite 算 ...

但係我係youtube 睇亞南亞哥哥試飛, 好似唔錯, 所以想試下.
新手David 發表於 2015-5-19 06:54:44 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-5-19 01:12
衰在F12E只有單5.8接收 , 感覺雙天線接收保險DD ~
同埋睇你玩咩 , 航拍都可以 , 穿越0既話 , 個芒太細好難 ...

法師傅,而家買眼鏡, 邊隻牌子好D呢? 我都打算買, 但係唔知點揀好.

新手David 發表於 2015-5-21 11:32:50 | 顯示全部樓層
simson99w 發表於 2015-5-20 12:55
小心Minix 飛控,以下是我對它的評價,
他們得到兩個劣評後,就將產品下架,重新上架

多謝simon 兄的提醒, 不過我套MINIX, 都OK, 無壞, GPS 都正常, 搵星唔夠P3快, 但係都OK, 上次好大風試機,都可以好定定咁係空中, 比起NAZA佢真係細好多, 我會留意佢係咪好易壞.
新手David 發表於 2015-5-21 11:37:25 | 顯示全部樓層
法師傅 發表於 2015-5-21 10:37
眼鏡就唔清楚了 , 我興趣不大 , 有時一個人玩帶眼鏡睇唔倒出面環境好似好唔安全咁 !

之前我有朋友都有眼 ...

我重係用緊個2 百蚊既MON, 想升級, 因為我個人比較唔係咁集中, 成日飛飛下會走去望下隻機, 所以諗住用眼鏡, 咁咪一定唔會走去望啦
新手David 發表於 2015-5-21 16:14:00 | 顯示全部樓層
我部KIM 240 就係用2204  5045 , 感覺上係比我舊時用6030定D, 6045 我未用過