RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: jythegreat
打印 上一主題 下一主題
收起左側

老咗嘅新手報到

yauky 發表於 2011-7-28 00:38:09 | 顯示全部樓層

我見過大陸的9通都係500人仔有找, 不過唔敢買最後買左futaba,  師兄是否用過無問題.
yauky 發表於 2011-7-28 00:57:09 | 顯示全部樓層
http://shop63426497.taobao.com/? ... e&queryType=cat
我唔係吹, 只不過真係綱上見到, 有的賣百幾.............我又無用過先致係呢度請教師兄, 其實我都好想買大陸的一試..............
yauky 發表於 2011-7-28 01:08:40 | 顯示全部樓層
我唔係吹, 只係唔係好信, 我部HL的虎1都改用過Futaba, 不過無左聲我又用反原來的................
yauky 發表於 2011-7-28 02:58:32 | 顯示全部樓層

拿...師兄你最後個就講到point啦................;P
yauky 發表於 2011-7-28 10:49:42 | 顯示全部樓層

回復 askalaw 的帖子

是的, 不過我改的是恆恆, 同時想到幾個方案, 多一兩ch可做多的嘢, 好似炮塔上面個人仔會動.....
yauky 發表於 2011-7-28 11:06:17 | 顯示全部樓層
還有, 恆恆虎1支炮上下只有一粒制, 我拆開伺服睇入面是用一個可變電阻感動位置, 如果將伺服的摩打接控制炮塔上下的齒輪, 可變電阻連到炮的上下橫軸, 咁就想佢點都得,...............不過這是我的構思, 講就天下無敵,做就未必有能力, 師兄比面我唔係吹,.重未造, 唔知邊位師兄行先.:L:lol:lol
yauky 發表於 2011-7-28 13:45:57 | 顯示全部樓層
你買星星坦克有套電子嘢(睇說明書)同接收連接, 個套嘢巳有各種功能.....................
yauky 發表於 2011-7-29 00:28:53 | 顯示全部樓層
回復 kenl 的帖子

都係你最好, 願意幫吓人:victory::victory: