RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1792|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手玩FW-06好唔好

jaRY 發表於 2008-10-29 14:01:16 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
之前從未玩過遙控車 .. 想買一架油車玩 ..
新手玩FW-06好唔好 .. ? 全新幾$ 二手幾$(計埋電子野)
仲有咩係怠速 .. ? 買二手車有咩要注意 ..
麻煩哂各位師兄 ..
byron.C 發表於 2008-10-29 14:31:59 | 只看該作者
買2手車要找你信得過同有售後服務的人買!最好唔好買啦!

新車有咩事可以找回商舖幫手,因為油車引擎比較繁複,新手如果起動唔到都幾沮喪!

FW-06 係中下級入門,一套已齊曬你要既野,入油入電基本上可以玩得,油車一定要 RUN 偈,RUN好後副偈易著又行得好!(點RUN就要其他師兄幫手了)!新車 $1980!買電及油約 $200(頭1LRUN偈用)!最好買支風隔油同事後油(唔知點用可以問店員)!買多支8號火咀做後備(約$40)!

至於 FW-06 有些破綻位要改就油壓底托,原裝好易甩。尾 PIN 易撞曲和尾A臂碼會爛!玩爛先換!

怠速係引擎著了之後,在無比油情況下架車會行!(唔知啱唔啱)
 樓主| jaRY 發表於 2008-11-1 22:42:03 | 只看該作者
http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b9029790
呢架值唔值$500 .. 包埋電子野 ..
D油係邊到買 .. ? 幾$幾L .. ?
chacha 發表於 2008-11-1 22:50:55 | 只看該作者
呢架車隨時年紀大過你(都有20年) ,無零件買,學師兄話買部新款 D
test09 發表於 2008-11-6 03:59:46 | 只看該作者
 樓主| jaRY 發表於 2008-11-6 08:51:30 | 只看該作者
原帖由 test09 於 2008-11-6 03:59 發表

沒睇錯佢個電油蓋是用 "拎" 的!

ya .. 係"零"的 ..
test09 發表於 2008-11-6 12:21:08 | 只看該作者
原帖由 jaRY 於 2008-11-6 08:51 發表

ya .. 係"零"的 ..

玩左十年車都係第一次見,看來我資力不夠
artech 發表於 2008-11-6 21:36:47 | 只看該作者
kyosho 90年車 GP-10 經典