RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1875|回復: 17
收起左側

撻箱一問..

chak718 發表於 2008-9-23 23:12:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
岩岩轉左副os12 tz...原本用手拉
我想問下各c hing...
除左買撻箱之外仲要買d咩?
仲有我想想問下極力子幾錢到?仲有d咩需要買?大概幾錢到?
如果各c hing有二手既話可以pm小弟!!十萬分感激!!
 樓主| chak718 發表於 2008-9-23 23:22:58 | 顯示全部樓層
小弟用v one s3!thx
笨仔 發表於 2008-9-24 22:46:46 | 顯示全部樓層
原帖由 chak718 於 2008-9-23 23:12 發表
岩岩轉左副os12 tz...原本用手拉
我想問下各c hing...
除左買撻箱之外仲要買d咩?
仲有我想想問下極力子幾錢到?仲有d咩需要買?大概幾錢到?
如果各c hing有二手既話可以pm小弟!!十萬分感激!!

留番副12偈!買番副完裝偈$780算把喇,你都知換新偈要換埋極力子$450,仲要換埋後排曲批$350,撻箱$350,值唔值得你自己諗吓喇!
 樓主| chak718 發表於 2008-9-24 23:09:44 | 顯示全部樓層
今天已換極力子!!換埋後排曲批!!只係未買撻箱!!
 樓主| chak718 發表於 2008-9-24 23:10:21 | 顯示全部樓層
thx...
笨仔 發表於 2008-9-24 23:22:03 | 顯示全部樓層
原帖由 chak718 於 2008-9-24 23:09 發表
今天已換極力子!!換埋後排曲批!!只係未買撻箱!!

既然決定咗,繼續吧!engine 座買咗未!買撻箱仲要買電喎!一排$200左右,兩排就好力啲!努力吧!
 樓主| chak718 發表於 2008-9-24 23:42:46 | 顯示全部樓層
engine 座都買左喇!!我我會繼續...多謝!!
 樓主| chak718 發表於 2008-9-24 23:45:30 | 顯示全部樓層
而家努力睇緊各c hing d post!!希望更能夠了解各式各樣既名稱!!因為而家好多野都仲未識!!haha
笨仔 發表於 2008-9-25 19:19:01 | 顯示全部樓層
原帖由 chak718 於 2008-9-24 23:45 發表
而家努力睇緊各c hing d post!!希望更能夠了解各式各樣既名稱!!因為而家好多野都仲未識!!haha

你要努力儲多啲錢喇!因為你已經開始中毒,仲越嚟越深添!

樓主| chak718 發表於 2008-9-25 20:56:27 | 顯示全部樓層
我一開始買呢架車既時候已知我已經中毒!!而家已經開始儲緊錢!!
不過呢幾日好多野做!!仲未試偈!!haha
stanley_wwy 發表於 2008-9-25 23:25:02 | 顯示全部樓層

回復 10# 的帖子

Chak 兄, 加油
亞輝 發表於 2008-9-25 23:55:57 | 顯示全部樓層
原帖由 笨仔 於 2008-9-24 22:46 發表

留番副12偈!買番副完裝偈$780算把喇,你都知換新偈要換埋極力子$450,仲要換埋後排曲批$350,撻箱$350,值唔值得你自己諗喇!

師兄我原本都玩3s角得唔夠快就換電撻偈GRP曲批2千.極力子350.撻箱$350.電X2..4舊水
亞輝 發表於 2008-9-25 23:57:39 | 顯示全部樓層
engine 座175蚊
亞輝 發表於 2008-9-26 00:06:35 | 顯示全部樓層
後來法角條曲頂中皮帶只用到尾就把鬼火就張3S改3R一改就要一千七蚊死未..頭到尾5千倒問你死未
boxingjoe 發表於 2008-9-26 00:51:51 | 顯示全部樓層
其實又唔係咁睇, 你d野用得返架ma. S3係入門車, 當滿足唔到你, 你自然會換車, 咁D野用返都得, 由其TZ好耐用, 其實玩得車都係多損耗品, 到你買齊野, 就唔洗洗錢. 不會的. 但剛開始玩真的很煩. 要搵D玩開的一齊,咁會走少好多好多怨惶路. 同RUN ENGINE 最好用流星隨, 所以我除左撻箱, 仲有流返個流星隨. 咁就唔怕燒摩打. 你玩要快要有馬力, 一定係要付出的. 加油
 樓主| chak718 發表於 2008-9-26 23:16:04 | 顯示全部樓層
各c hing不如搵日一齊約出黎放下車丫....因為小弟好多野都唔識!!希望可以各c hing教教小弟!!haha
boxingjoe 發表於 2008-9-26 23:38:22 | 顯示全部樓層
好呀, 幾時呀, 我原本今晚想去九龍灣, 但無post話開band, 唔知有無局, 所以無去.
 樓主| chak718 發表於 2008-9-27 20:05:31 | 顯示全部樓層
我住上水架!!