RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1816|回復: 7
收起左側

engine 頂 介子 可唔可以完全唔要.

pskyng 發表於 2008-9-11 13:20:43 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問若engine 本身有兩片介子, 0.1 同 0.2 , 已拆左塊 0.2 , 個engine 若玩舊左. 可唔可以直頭 "唔要"介子, 還是點都要keep返一塊.
thanks r.
Evo5 發表於 2008-9-11 14:20:37 | 顯示全部樓層
y e s 可以
Xraylover 發表於 2008-9-11 17:05:16 | 顯示全部樓層
useless....replace piston and cylinder is the best way
RGM-111 發表於 2008-9-11 18:29:51 | 顯示全部樓層
唔用介子 , 不會漏氣 嗎- -a?
笨仔 發表於 2008-9-11 21:49:08 | 顯示全部樓層
原帖由 pskyng 於 2008-9-11 13:20 發表
請問若engine 本身有兩片介子, 0.1 同 0.2 , 已拆左塊 0.2 , 個engine 若玩舊左. 可唔可以直頭 "唔要"介子, 還是點都要keep返一塊.
thanks r.

唔用介子嘅後果係壓縮過大,容易燒火咀,回轉慢,加速快,傷雞脾同啤呤,難調較,"遮"撞盤頂,早啲冧偈.

valklai 發表於 2008-9-11 22:28:55 | 顯示全部樓層
原帖由 笨仔 於 2008-9-11 21:49 發表

唔用介子嘅後果係壓縮過大,容易燒火咀,回轉慢,加速快,傷雞脾同啤呤,難調較,"遮"撞盤頂,早啲冧偈.

x2......
壓縮過大嘅後果係..................
anes 發表於 2008-9-14 09:50:18 | 顯示全部樓層
yes but why................ you lose it?!!!

as long as you monitor the engine temperature regularly, okay.
 樓主| pskyng 發表於 2008-9-16 16:13:50 | 顯示全部樓層
因為新engine 要加介子減壓,  .. 一個old engine 就減介子加壓.. . 所以諗. 可唔可以減到冇介子..