RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 9889|回復: 108
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Hellfire SS Kit coming.........

WTO 發表於 2006-5-4 08:13:36 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

New items :

7075 lightweight main chassis
5mm 7075 shock towers
aluminum shock caps
machined pistons
sway bar
7075 front tower brace
7075 front lower brace
7075 rear tower brace
wing mount
wing
Nubz
New 6.5mm suspension mounts
heat sink engine mounts
split engine mount plates (included option for wider engine fitment range)
37mm flywheel (easier bump starting)
lightweight spur gear
wide offset hex hubs (rear)
serrated heavy duty wheel nuts
updated suspension arms
clear body
titanium nitride coated suspension shafts
new steering plate (shaped version)

No motor
No pipe/ header
No filter
Patrick6 發表於 2006-5-4 08:37:37 | 只看該作者
嘩! WTO 兄又一早就放毒. 不過我都想買Wing mount & Wing, 安左好似靚仔D!
crunch 發表於 2006-5-4 08:40:33 | 只看該作者
Nice nice~~~~  Can't wait till this arrives!!!  I really want to know how much it is gonna cost.

I am guess with all the new options included, it's gonna be more then the RTR version.
Skyline 發表於 2006-5-4 09:06:39 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-4 08:13 發表

New items :

7075 lightweight main chassis
5mm 7075 shock towers
aluminum shock caps
machined pistons
sway bar
7075 front tower brace
7075 front lower brace
7075 rear tower brace
wi ...

HPI .... 又出勁野啦,不過買咗 Hellfire RTR 版嘅兄弟點算呢?     
 樓主| WTO 發表於 2006-5-4 09:13:43 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 09:06 發表

HPI .... 又出勁野啦,不過買咗 Hellfire RTR 版嘅兄弟點算呢?     

好簡單....買多部SS做零件
 樓主| WTO 發表於 2006-5-4 09:15:02 | 只看該作者
原帖由 Patrick6 於 2006-5-4 08:37 發表
嘩! WTO 兄又一早就放毒. 不過我都想買Wing mount & Wing, 安左好似靚仔D!

都係加番頭泵把好睇啲
mark999hk 發表於 2006-5-4 09:15:48 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-4 09:15 AM 發表

都係加番頭泵把好睇啲

咁樣改吓改吓~~~一比一都買倒
Skyline 發表於 2006-5-4 09:16:24 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-4 09:13 發表

好簡單....買多部SS做零件

嘩蟹,又嚟零件貴過部車喇 ....  
ROLD. 發表於 2006-5-4 09:17:19 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 09:06 發表

我想出,要睇吓 Hellfire & STR
Skyline 發表於 2006-5-4 09:21:53 | 只看該作者
原帖由 ROLD. 於 2006-5-4 09:17 發表

我想出,要睇吓 Hellfire & STR

佢隻 RTR 要4仟幾銀,隻 SS 真係唔知佢乜料同會標幾多錢,可能會同 RTR 差唔多都未定,另外唔知佢會幾時有貨 ...  
 樓主| WTO 發表於 2006-5-4 09:26:31 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 09:21 發表

佢隻 RTR 要4仟幾銀,隻 SS 真係唔知佢乜料同會標幾多錢,可能會同 RTR 差唔多都未定,另外唔知佢會幾時有貨 ...  

有冇性趣買番部咁呀? 6月可能有貨喎
ROLD. 發表於 2006-5-4 09:29:26 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 09:21 發表

如果KYOSHO STR 點睇,SKYLINE 兄
 樓主| WTO 發表於 2006-5-4 09:30:03 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 09:16 發表

嘩蟹,又嚟零件貴過部車喇 ....  

幾時都係Kit版貴過RTR版
Skyline 發表於 2006-5-4 10:07:29 | 只看該作者
原帖由 WTO 於 2006-5-4 09:26 發表

有冇性趣買番部咁呀? 6月可能有貨喎

都有D興趣,但睇到價錢牌,即刻有D軟軟地 ...  
ROLD. 發表於 2006-5-4 10:12:47 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 10:07 發表

都有D興趣,但睇到價錢牌,即刻有D軟軟地 ...  

你係講KYOSHO STR,Hellfire ......
Skyline 發表於 2006-5-4 10:20:52 | 只看該作者
原帖由 ROLD. 於 2006-5-4 09:29 發表

如果KYOSHO STR 點睇,SKYLINE 兄

Kyosho 部 STR 雖然未有貨住,但睇完佢D圖,我相信 會係一部幾好嘅車 ....

不過 Kyosho 嘅作風,通常係出完部車之後,等D貨去得七七八八,就搬套什麼 option kit 出嚟,佢好多車種都係甘,Vone RR, Vone RRR, Vone RRR WC 版,FW05T, FW05T plus, FW05R, FW05RR ... Inferno buggy 就更加唔駛講,佢嘅 option kit 又真係幾靚,但價錢就 .....     

所以我如果買佢嘅 Truggy,我會睇吓佢架車幾銀,包D乜,唔包D乜,規格係唔係自已鐘意嘅,同埋市場其他代替品嘅質素同價錢 .....  

呢D係小弟嘅睇法'請比D意見
Skyline 發表於 2006-5-4 10:22:29 | 只看該作者
原帖由 ROLD. 於 2006-5-4 10:12 發表

你係講KYOSHO STR,Hellfire ......

係呀師兄,希望呢兩部車嘅價錢唔好甘狼啦 ....  
ROLD. 發表於 2006-5-4 10:30:45 | 只看該作者
原帖由 Skyline 於 2006-5-4 10:20 發表

Kyosho 部 STR 雖然未有貨住,但睇完佢D圖,我相信 會係一部幾好嘅車 ....

不過 Kyosho 嘅作風,通常係出完部車之後,等D貨去得七七八八,就搬套什麼 option kit 出嚟,佢 ...

我可能玩開都係KYOSHO,由以前直到現在大多數都係KYOSHO,
現在我真係想玩其他Hellfire

iCoke 發表於 2006-5-4 11:18:29 | 只看該作者
st-r 仲貴過hellfire呀 我都差d中蕉果次打去永理問 個姐姐仔同我講48xx 琴日我又打去問 個哥哥仔同我講48xx?邊個講嫁  你當5500有找啦!!)咁樣~~~~~~ 仲係未定到價比我 要我真係要部車佢幫我訂先比到實價我
hkopium 發表於 2006-5-4 11:21:14 | 只看該作者
毒覊又出招啦!

預計要幾多大洋?

SS 無金屬A-臂?