RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: blee
收起左側

RCM G4WC

leotaigo 發表於 2008-9-20 19:24:01 | 顯示全部樓層
以下全是個人意見!!!
TM 車係幾好!但係就小咗其他廠出OP零件!!呢個先係問題!!
其他牌子車,就係有什廠出零件!咁就可以多啲選擇多啲!同可以平啲原因!!
因為依傢仲係小人去買 TM 車!所以無咁多本地零件廠去出零件!!以上只係平貴問題!!
做代理唔係講咁容易!!有心去做代理同只係為錢做!係兩回事!!依傢有心做好一架車唔係咁易!!
我自己就玩 G4WC 同 E4JS !!!其他人講係無用!!我講呢架好你會唔會走去買呀?咁大個人有自己的思想!!唔好人講好就去買!依傢 HK 就好似只有五大公司啲車!!其他車就無咩人玩!車好唔好到咗自己手玩過先知!我唔係只愛 TM 車!我都仲有其他愛車!其一 KYOSHO [ TF-5 ] ,其二 TOP RACING !!我想聖誕節前會買架 TOP RACING !!中國人只有一樣唔好!就係自己人打自己人!!
其實平同貴!自己可以控制!玩車係一種健康活動!!唔會係小圈子!!!一架車好唔好!唔係睇架車有幾多OP零件!!人品唔好手車唔好!比架 FULL OP 車你都無用!!唔好用平同貴去平定!唔好用高低去平定!!唔係自己高人一等!!  我係度講咁多嘢!全部都係個人意見!!人人有禮咁先係好現象!!!
edmondhk 發表於 2008-9-20 19:26:56 | 顯示全部樓層
原帖由 heiman 於 2008-9-20 15:53 發表
始終好客觀咁講.....rcm的人在明,其他人在暗。大部分車友都唔知果幾位人兄係乜水。佢地可能同rcm有私人恩怨都唔出奇。
但係rcm的人掛住rcm的singnature,係人都知佢地代表個車店,係車店的人。我覺得點都應該忍一忍 ...

但我可以話比大家知
rcm招呼一係一流
今日上去買野,peter野都唔食就幫我找野
仲同我吹水
咁既服務態度去邊到搵
tekin 發表於 2008-9-20 20:11:55 | 顯示全部樓層
但喺點解無其他廠出OP零件俾TM呢??? 我諗最主要係需求問題, 同埋TM都有K-factory出OP.
leotaigo 發表於 2008-9-20 20:31:02 | 顯示全部樓層
其實我有個想法!就係叫 PETER 兄去大陸搵廠做! 自己出品牌OP零件!一來會再平的二來就仲多人知道 TM 車係好定唔好!!!再唔係只可以寫 E-MAIL 比 3 RACING 同 五金佬!叫佢哋高台貴手比啲生路行吓!! 因為開始多人玩 TM 車 !!之前3 RACING 有出 G4 C仔 同 G4 E仔 OP 零件!到依傢就無出 G4RS 同 E4RS 啲零件!! 如果 3 RACING 出啲 橙色呀紅色呀! OP零件我第一個買!!! 依傢啲 OP 得個一隻色!!太古版啦!!!  無得 DIY  !!:lol 以上全是個人意見!!!!
tekin 發表於 2008-9-20 21:50:26 | 顯示全部樓層
我諗Peter無o甘多時間,精力,技術同資金, 等得嚟我諗你都轉其他車. 除非你對TM特別鐘意啦!!!

原帖由 leotaigo 於 2008-9-20 20:31 發表
其實我有個想法!就係叫 PETER 兄去大陸搵廠做! 自己出品牌OP零件!一來會再平的二來就仲多人知道 TM 車係好定唔好!!!再唔係只可以寫 E-MAIL 比 3 RACING 同 五金佬!叫佢哋高台貴手比啲生路行吓!!:' ...
heiman 發表於 2008-9-20 22:36:01 | 顯示全部樓層
問題就係rcm的人可能真係好helpful,我只係話o係討論版咁樣回應有可能令一d唔熟識佢地的網友對佢地的印象唔好。

或者rcm一出post就有一d專針對佢地的posts,但係我覺得佢地都要忍忍lor,以免影響佢地自己的招牌嘛
tekin 發表於 2008-9-21 07:30:05 | 顯示全部樓層
rcstudy個版主真"好人", 我係上面出幾個post o者, 就係rcstudy cut我account.
想不到你有o甘既"理智"同"成熟"行為, 祝你好運la.
回答 發表於 2008-9-21 09:54:45 | 顯示全部樓層
I remenber when i bought my first ever E4, with a set a foam tires and stratus body, cost HK$1650 at Jet Hobby in 2003. Full option costed me another HK$2000+, it was a nice car at that moment, compared with my mtx3. since it has had too many different versions and kits and upgrade parts, i quit .