RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2447|回復: 29
打印 上一主題 下一主題
收起左側

計劃辦一次港島東放車遊(加集合位置photo)!~

MAZDA 發表於 2008-9-1 21:36:38 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
自最近一次過去的港島南區放車活動後 , 小弟正計劃辦一次港島東的放車遊活動 !如果成事
會係首次有工房的rc貨車/拖頭或巴士車隊進入港島東搞活動的....計劃的路線......由

小西灣(藍灣半島)-西灣河(嘉亨灣)或至到鯉景灣 , 路線和過去的華富村-海洋公園相近...

路線點: 小西灣(藍灣半島)巴士總站 位置新巴84M總站對出海濱公園出入口集合 ,途經->小西灣道->
富景道->*小西灣巴士總站->巴士廠->*樂軒台->環翠道-> 柴灣道長命斜 ->
*柴灣道近大潭道出入口->阿公岩道-> 東喜道->*行人隧道->愛勤道->西灣河(嘉亨灣)或入埋
西灣河水警基地及鯉景灣 !!!

唔知有冇板友 ,特別係住在港島區的貨車/拖頭友對我條路線有冇興趣呢?!小弟希望有車友對我條
路線有興趣吧.

*休息,補給或影相點:
最辛苦,最食電的路段,有心理準備!!

下星期六早上小弟要開OT小弟會用BENZ 1850L試路  :

THANKS!~

ericyeung78 發表於 2008-9-1 23:24:11 | 只看該作者
如果時開許可小弟一定到
bean0603 發表於 2008-9-2 01:33:04 | 只看該作者
如果要我去香港玩車~千奇唔好丟低我~我一定會當失路
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-2 07:51:54 | 只看該作者
welcome!!! 你地好給面子我.... thanks!~
馬輝 發表於 2008-9-2 09:52:47 | 只看該作者
最好都係有日期先...
有勇冇謀 發表於 2008-9-2 10:08:20 | 只看該作者
路線不俗, 但長命斜太長對貨車/拖頭有一定難度, 如有失控甩機米, 情況會幾嚴重....
馬輝 發表於 2008-9-2 11:38:35 | 只看該作者

但樓主試過淨頭+新燈得,問題在拖左野唔知會唔會中途冇電

樓主| MAZDA 發表於 2008-9-2 15:29:48 | 只看該作者
如呢次玩我會出1850L , 最快實行玩都要10月...到時我或會再用拖頭再拖埋板試路...
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-2 21:33:43 | 只看該作者
如辦此港島東放車遊 , 會在該處集合 , 藍灣半島新巴84m總站位置:

此活動約10月開始召集車友玩 , 多少都冇緊 ,但希望最少有3人同我玩...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

開行時大家要冒險地駛入藍灣廣場才能通往富景道....
冰‧心龍 發表於 2008-9-2 21:40:18 | 只看該作者
好似巴士路程
ericyeung78 發表於 2008-9-3 02:08:24 | 只看該作者
原帖由 有勇冇謀 於 2008-9-2 10:08 發表
路線不俗, 但長命斜太長對貨車/拖頭有一定難度, 如有失控甩機米, 情況會幾嚴重....

個人行上斜路行到脚軟仲大鑊
ericyeung78 發表於 2008-9-3 02:43:13 | 只看該作者
quote]原帖由 MAZDA 於 2008-9-2 21:33 發表
如辦此港島東放車遊 , 會在該處集合 , 藍灣半島新巴84m總站位置:

此活動約10月開始召集車友玩 , 多少都冇緊 ,但希望最少有3人同我玩...

quote]
路線是否這樣
jerry0202 發表於 2008-9-3 04:17:27 | 只看該作者
原帖由 ericyeung78 於 2008-9-3 02:43 發表
quote]原帖由 MAZDA 於 2008-9-2 21:33 發表

登錄/註冊後可看大圖

此活動約10月開始召集車友玩 , 多少都冇緊 ,但希望最 ...

To Anybody & Mr.Mazda:
Will you interest test is route at this sat?
Jerry0202    72.990
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-3 07:52:30 | 只看該作者
原帖由 jerry0202 於 2008-9-3 04:17 發表

To Anybody & Mr.Mazda:
Will you interest test is route at this sat?
Jerry0202    72.990

下星期六早上我先試路 , 大約會於10月開始旬召集車友 ! 活動日期約10月中旨...
如辦都係10月的其中一個星期六..
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-3 07:54:29 | 只看該作者

回復 12# 的帖子

路線真係咁樣..... 今年我都玩左4 次了.....所以有意辦一次活動...
jerry0202 發表於 2008-9-3 09:02:25 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-9-3 07:52 發表

下星期六早上我先試路 , 大約會於10月開始旬召集車友 ! 活動日期約10月中旨...
如辦都係10月的其中一個星期六..

到時有冇得食野Ga?
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-3 12:46:13 | 只看該作者
原帖由 jerry0202 於 2008-9-3 09:02 發表

到時有冇得食野Ga?

環tsui村的商場有大家樂 ,同埋愛東村商場亦有大家樂 ,紅石同東一茶餐廳的....
沿途亦有71同ok便利店的....
sniper5034 發表於 2008-9-3 16:36:14 | 只看該作者
柴灣道長命斜....人行都差唔多要 15分鐘
真係有難道
小弟都係住東區 唔知可唔可以一齊玩呢 ??
但係我得 4000 ma 7.2v 電 x2
唔知可唔可以行得完
請各C兄指教
謝謝
 樓主| MAZDA 發表於 2008-9-3 20:09:13 | 只看該作者
歡迎各位住港島東,灣仔,中西區及南區的車友 , 什致住到沙頭角的車友 !小弟隨時歡迎你地加入
玩是次東區遊.... 小弟對車友住係邊道係冇問題 ,冇各界的...!!
馬輝 發表於 2008-9-3 20:10:10 | 只看該作者
最緊要都係有個日期囉