RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1764|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問吓引擎會唔會壞嫁.

wan219 發表於 2008-8-28 20:12:27 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如果壞係會壞喺邊?會唔會燒?整又易唔易整呢
笨仔 發表於 2008-8-29 00:14:19 | 只看該作者

見冇人答你,我又得閒喎,等我答吓你喇!我都想問番你,有嘜嘢唔會壞o架!
通常遙控車引擎初期病徵會經常燒火咀,即係代表啤呤到期要更換,唔理佢會另啤呤碎打上盤,"絲筒遮"報銷,後果嚴重.
然後到雞睥"杯士"行到鵝蛋形,亦會使碎片打上盤頂,後果嚴重,所以有啲師兄會溫完偈之後換新雞脾.
當你之前換咗啤呤,雞脾,行得咁上下,就到"絲筒遮"正常損耗,冇壓縮,病徵係正常低速死火,加速冇力,連車都着唔到.
要維修,話難又得,話易又得,當你換過第一次,就覺得唔係好難,但必須有工具幫助.(必先利其器丫嗎)
以上係個人經驗,純粹吹水,有錯請指正!
 樓主| wan219 發表於 2008-8-29 03:28:44 | 只看該作者
真係唔該晒你呀!  真係唔該晒你呀!  真係唔該晒你呀!
唔知有冇圖解呢
笨仔 發表於 2008-8-29 16:26:14 | 只看該作者
原帖由 wan219 於 2008-8-29 03:28 發表
真係唔該晒你呀!  真係唔該晒你呀!  真係唔該晒你呀!
唔知有冇圖解呢

細路仔都識換啤呤:
http://hk.youtube.com/watch?v=ma_O9tq47_w

換啤呤:
http://hk.youtube.com/watch?v=TuzEco3EDUM&feature=related
http://hk.youtube.com/watch?v=OLSoXPLGzOI&feature=related

~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-8-29 23:51:57 | 只看該作者

c兄~我睇果個細路仔換果條影片去到5:30果到就唔明點囉到條野出泥
笨仔 發表於 2008-8-30 10:47:07 | 只看該作者
原帖由 ~日本鋒晴畫~ 於 2008-8-29 23:51 發表

c兄~我睇果個細路仔換果條影片去到5:30果到就唔明點囉到條野出泥

其實個小朋友係魔術師嚟o架,佢表演緊掩眼法過你睇咋
~日本鋒晴畫~ 發表於 2008-8-30 18:45:47 | 只看該作者
原帖由 笨仔 於 2008-8-30 10:47 發表

其實個小朋友係魔術師嚟o架,佢表演緊掩眼法過你睇咋

我就係唔明拉起左c筒之後,點整把傘出泥=.=
alan@fire 發表於 2008-8-31 03:23:24 | 只看該作者
原帖由 ~日本鋒晴畫~ 於 30-8-2008 18:45 發表

我就係唔明拉起左c筒之後,點整把傘出泥=.=

你住副engine,跟住佢拆就拆到架喇...如果淨係睇片就識;我早就可以去鬥A組喇!!