RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 任天九
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新仔車都未買, 有問題想請教!

樓主| 任天九 發表於 2008-8-25 21:53:46 | 只看該作者
如果真係買, 除ready set外, 仲要買胎吧?! 有咩好介紹, 當然已跑三湘為主啦.
同仲要賣油吧... 不如咁啦, 幫幫小弟做個check list 呀
1. 胎 - 邊種
2. 油 - 邊種
3. ???
thank you all
chr 發表於 2008-8-25 22:49:12 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2008-8-25 21:53 發表
如果真係買, 除ready set外, 仲要買胎吧?! 有咩好介紹, 當然已跑三湘為主啦.
同仲要賣油吧... 不如咁啦, 幫幫小弟做個check list 呀
1. 胎 - 邊種
2. 油 - 邊種
3. ???
thank you all

1. 胎 - 你去約會區三湘個post say個hello,問下d師兄用幾多℃呔同埋講講你個情况打算去同佢哋一齊玩,煩請d師兄到時幫幫你手
2. 油 - 新車新偈返黎用16℃油run-in先,如果自己唔識set車set偈的話,係玩車果日請教下d師兄點攪 .......  OK

wilzchau 發表於 2008-8-25 23:49:40 | 只看該作者

回復 21# 的帖子

找一天一起玩吧! 我也是新手, 也是住藍田 (麗港城)。 你住那裏?
玩車托杉 發表於 2008-8-26 04:13:22 | 只看該作者
你念住買咩車牙?
 樓主| 任天九 發表於 2008-8-26 09:43:45 | 只看該作者
原帖由 wilzchau 於 2008-8-25 23:49 發表
找一天一起玩吧! 我也是新手, 也是住藍田 (麗港城)。 你住那裏?

康雅啊, 其實上次活塞男出事"果"個油塘配水庫遊樂場算是藍田最少人去的球場, 我都打算無聊時自己去"果"道放
你念住買咩車牙?

我? fw-06啊, 白色比較型吧?! 好似見仲有綠同黑
玩車托杉 發表於 2008-8-26 14:51:08 | 只看該作者
我都有玩緊fw-06...哈..
到時一齊出來玩...我都係新手..
beat2000 發表於 2008-8-26 21:04:23 | 只看該作者
任天九兄.原來油塘有個位可以放油雞.小弟住左咁耐都唔知.
我有部老爺Vone-RR.幾年無玩.成日想走兩轉.又唔想嘈住人.
唔該晒你.我有幾會可以去嗰到玩吓啦.
FTO-LUN 發表於 2008-8-26 23:45:40 | 只看該作者
我都系藍田友wo
 樓主| 任天九 發表於 2008-8-27 00:08:36 | 只看該作者
upload 張地圖分享下先, 不過只有一架綠van可以到....可能因為咁, 所有多數無人去吧!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

beat2000 發表於 2008-8-27 00:14:18 | 只看該作者
任天九兄.有冇果到實景相呀?
FTO-LUN 發表於 2008-8-27 00:34:01 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2008-8-26 09:43 AM 發表

康雅啊, 其實上次活塞男出事"果"個油塘配水庫遊樂場算是藍田最少人去的球場, 我都打算無聊時自己去"果"道放

我? fw-06啊, 白色比較型吧?! 好似見仲有綠同黑

康雅好近我wo,有幾會一齊玩喇
rc10 發表於 2008-8-29 12:43:37 | 只看該作者
原帖由 任天九 於 2008-8-25 18:28 發表
開頭玩住原裝控同servo先, jam的情況嚴重嗎? 還是反應有問題呢?
真係擔心自己連直線都行唔到, 此終自己未玩過, 或者去到個場, 15min ko左.....整車多過玩車

我都係咁.........唔理照玩
 樓主| 任天九 發表於 2008-8-30 02:24:24 | 只看該作者
今日終於玩過, 直線真係好難,如果個場有邊會撞到七彩......